Ons Verslag

The countdown has begun.

De meeste van jullie weten dat wij een enorme voorliefde hebben voor Ibiza. Al meer dan 25 jaar komen wij op Ibiza. Soms 1x per jaar, maar soms ook 5 x per jaar. En iedere keer proberen wij jullie weer te voorzien van tips over ons eiland. Dagelijks krijgen we mailtjes, appjes, SMS-jes etc en proberen dan ook iedereen te helpen. Onze facebookpagina heeft inmiddels meer dan 11.000 volgers en onze facebook vriendengroep is inmiddels ook al behoorlijk uit zijn voegen getreden: 7.500 leden. En ook ons Instagram account begint serieus te worden. En het gaat maar door.

Maar we weten inmiddels allemaal wel zo’n beetje hoe het in de zomermaanden is om op Ibiza te zijn. Leuke restaurants met prachtige tuinen. Sfeervolle beachclubs met een goede vibe en stranden die zeker bezocht moeten worden.
Wij willen jullie nu laten mee beleven hoe het is om in de winter op Ibiza te zijn, dus ga ons vanaf nu volgen met leuke items over de wintermaanden op Ibiza.

Jaren droomden we al om een keer Ibiza in de wintermaanden te mogen ervaren. Veel inmiddels bekende “locals” vertelden ons al dat Ibiza in de winter zoveel mooier was. De rust, de natuur, de ontmoetingen…alles is vanaf oktober zoveel mooier. Dus vandaar onze blog die we graag met jullie willen gaan delen.

NIE-nummer:

Een van de eerste dingen waar we tegen aan liepen, is het NIE-nummer. Net zoals iedere inwoner van Nederland een burgerservicenummer heeft ( het SoFi-nummer), zo dient elke Spanjaard en elke buitenlander in Spanje te beschikken over een Spaans fiscaal nummer. Voor buitenlanders heet dit fiscale nummer het NIE-nummer (Número de Identificatión de Extranjeros). Je hebt dit bijvoorbeeld nodig als je een verzekering wilt afsluiten of een auto wilt kopen.

Gelukkig had ik zo’n nummer al ooit eens aangevraagd. Toch maar even gaan checken bij de “gestoria” en zij vertelden ons, dat dit nummer onbeperkt is. Een Gestoria is een  administratiekantoor waar je terecht kunt voor je boekhouding en vragen op allerlei gebied van o.a. immigratie. Willen we bijvoorbeeld een auto kopen, dan weten we in ieder geval dat dit geen probleem gaat opleveren. Ook kun je hier je verzekeringen regelen.

En zo leren we iedere dag weer nieuwe dingen.

 

Onze lieve Okkie gaat natuurlijk mee.

Misschien vinden we dit nog wel het spannendste van alles. Okkie is inmiddels 13 jaar en die gaat natuurlijk mee. Heerlijk om met hem te gaan wandelen over de verlate stranden op Ibiza. En natuurlijk ook heel gezellig om het “thuisgevoel” te behouden. Hij is inmiddels in het bezit van een dierenpaspoort en is ingeënt tegen rabiës ( hondsdolheid ). Ook is hij gechipt.

Wat we wel spannend vinden is, hoe hij de vlucht gaat ervaren. Hij moet in de laadcabine in een bench. Maar ondertussen hebben al heel veel mensen ons gerust gesteld want bij Transavia gaan ze heel lief met dieren om. Er mogen hooguit 4 huisdieren mee in het vliegtuig en bij eventuele vertraging wordt er goed op hen gelet. Het is gelukkig al een oudere cairn-terriër, slaapt veel en laat zich niet gauw gek maken.

Het wordt nu menens

Word vervolgd

 

specials

  • Casa su Amor / Casa Cecilia / Villa Ronaldo / Buen Lugar

  • Casa Suenos / Floreale / Can Alesia / Can Pep en Can Frasesch

  • Studio Cecilia / Studio Ginny / Casa Aiylene en B&B Casa Pajaros Libres

  • Auto verhuur

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine

  • Casa Relajante (omgeving St. Eularia)