COVID-19

Laatste update

27 september

De regering van Ibiza heeft om toestemming gevraagd om het nachtleven weer te heropenen. Als alles wordt goedgekeurd wordt, mogen alle discotheken  vanaf 8 oktober hun deuren weer openen.

Maximale capaciteit van 75%

verplicht een mondkapje.

tot 05.00 uur

6 september

Vanaf vandaag mogen bars en restaurants een uur langer open tot 02:00 op Ibiza

Andere regels blijven in stand, nachtclubs blijven dicht en iedereen moet een eigen zitplaats hebben.

2 september

Op het eiland Ibiza gelden nog steeds openingstijden tot 1 uur ‘s nachts met een verkapte avondklok tussen 1 en 6 uur. Daarnaast geldt in de horeca op Ibiza een limiet van 4 personen binnen en 8 personen buiten aan tafel. Op maandag 6 september kan dit eventueel veranderen mocht de situatie beter worden. Op Mallorca, Menorca en Formentera is iets meer versoepeld, zoals de openingstijden van  01.00 naar 02.00 uur en op de terrassen 12 personen aan een tafel.

3 augustus

Vanaf zondag 8 augustus 2021 gelden bij reizen naar Nederland aangescherpte regels voor de negatieve testuitslag.

U kunt vanaf dan van Spanje naar Nederland reizen met:

– een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud bij aankomst, OF;

– een negatieve sneltest (antigeen) van maximaal 24 uur oud bij aankomst.

Op dit moment geldt nog een geldigheid van 72 uur voor de PCR-test en 48 uur voor de antigeentest. De nieuwe vereisten gelden vanaf 00.01 uur op 8 augustus. Als u vanaf dat moment in Nederland aankomt zijn de nieuwe vereisten op u van toepassing.

De overige regels blijven ongewijzigd. Reizigers van 12 jaar en ouder met elk vervoermiddel moeten een coronabewijs kunnen tonen. Dit kan een negatieve test-, vaccinatie- of herstelbewijs zijn. Als u volledig gevaccineerd bent of een herstelbewijs heeft hoeft u zich dus niet te laten testen. Wel wordt u geadviseerd om bij aankomst in Nederland een zelftest te doen

27 juli

Vanaf vandaag gaat ook voor Ibiza het reisadvies op GEEL. Reizen naar Spanje wordt niet meer ontraden. Maar let op: de vereisten voor de terugreis vanuit Spanje naar Nederland blijven vooralsnog ongewijzigd: een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs (zo mogelijk in de vorm van een Digitaal Corona Certificaat) blijft nodig. Ook blijft voorzichtig gedrag (drukte vermijden, afstand houden, frisse lucht…) geboden, Corona is niet weg.

19 juli

Update met de nieuwe maatregelen vanaf komend weekend:

Restaurants en terrassen sluiten om 01.00 u

Binnen mag je max. met 4 personen aan een tafel, buiten met max. 8 personen aan een tafel.

Sociale bijeenkomsten zijn verboden tussen 01.00 u en 06.00 u

Stranden en parken zijn gesloten van 22.00 u tot 06.00 u

Strengere maatregelen voor illegale villaparty’s  ( € 1000,- boete bij aanwezigheid )

De regels van de mondkapjesplicht blijft ongewijzigd.

18 juli

Vanaf 18 juli gelden er nieuwe inreis- eisen als je van Ibiza terug vliegt naar Nederland.

Mocht je nog niet volledig gevaccineerd zijn, dan heb je dus een negatieve PCR test OF een SNEL- test nodig om terug te vliegen naar Nederland.

Wij werken samen mat een zeer betrouwbaar bedrijf op Ibiza.

– je boekt online een afspraak via hun website: je vult je gegevens in, kiest een datum en tijdstip en rekent af

– op de dag van de afspraak komt een medewerker naar je hotel, villa of appartement

– spugen in een soort flacon, goed afsluiten en meegeven

– binnen 24u ontvang je je testresultaat via sms + e-mail met geldig reiscertificaat/QR-code

Boek je via onze website, dan krijg je € 10,- korting.

Lees alles hierover: https://www.mijntipsibiza.nl/pcr-test/

 

14 juli

‘Rood verandert niets’

Mocht Nederland veranderen van kleur van oranje naar rood of zelfs donkerrood, dan verandert er volgens Oostdam niets. De criteria voor het rode reisadvies zijn namelijk hetzelfde als voor het gele. Je kunt op reis met een bewijs dat je volledig bent gevaccineerd, dat je bent hersteld van een besmetting of met een negatieve PCR-test.

Wél is het zo dat naast deze basiscriteria elk land zelf aanvullende maatregelen kan nemen. De aanleiding voor het gesprek was de mededeling van de Franse premier Macron die dinsdag bekendmaakte dat bars, restaurants en musea in zijn land alleen nog toegankelijk zijn voor volledig gevaccineerden of mensen die een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen laten zien. Deze regel is inmiddels weer aangepast, maar de bekendmaking zorgde dinsdag meteen voor veel speculaties en onbegrip.

Oostdam: “Je moet getest of gevaccineerd op vakantie. Er ontstaat nu paniek omdat men denkt dat Europa zich als soort een oester gaat sluiten voor Nederlanders als we straks rood zijn en ik mag geloven van de virologen dat dat donderdag gaat gebeuren’. En dat is niet zo. Je kan nog steeds onbezorgd je koffers pakken want de criteria die hangen aan dat rode reisadvies zijn hetzelfde als bij het gele reisadvies, namelijk je moet getest en gevaccineerd zijn.

Goed voorbereiden

Oostdam benadrukt dat je je natuurlijk wel goed moet voorbereiden omdat je nog steeds reist in coronatijd, maar de angst dat landen opeens op slot gaan is ongegrond op basis van de afspraken die Europese lidstaten daarover hebben gemaakt en die tot het digitale corona-reiscertificaat hebben geleid. Ook als Nederland donkerrood zou worden. Dat geldt ook als Nederland donkerrood zou kleuren, wat voorlopig nog niet het geval kan zijn. “Maar dan nog gewapend met het corona-certificaat waarin staat dat je getest of gevaccineerd bent, kun je nog steeds naar die landen toe”, reageert Oostdam van het ANVR.

Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken kun je per dag de actuele gegevens zien over de maatregelen die landen afzonderlijk treffen. Je kunt ook de Reisapp van Buza downloaden, Spanje invullen, zodat je pushberichten ontvangt wanneer er iets aan het reisadvies voor Spanje wijzigt. Tot slot kun je de Facebookpagina van de Nederlandse Ambassade in Madrid volgen of de pagina van de Ambassadeur Jan Versteegh.

13 juli

Nederland verschiet vrijwel zeker van kleur op Europese Coronakaart…maar hoe erg is dit ?

Citaten van Frank Oostdam: reiskoepel ANVR

Andere landen zullen met enige zorg naar ons gaan kijken. Het is mogelijk dat ze strengere inreiseisen gaan stellen. Oostdam denkt echter dat het niet zo’n vaart zal gaan lopen. Europees is afgesproken dat geen quarantaineplicht wordt ingevoerd voor reizigersuit een rood land. Dat wordt pas reeël als een land donkerrood wordt. ( als in 2 weken tijd ruim 85.000 mensen besmet raken in Nederland ).

Met ROOD kunnen we prima reizen. We hebben maanden op Rood gestaan en toen waren we ook welkom met een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs op zak..

In Spanje wijst niets erop dat zij weer zullen overgaan tot quarantaine -eis. De Nederlandse Ambassade in Spanje benadrukt dat er eigenlijk niets verandert voor uw reis, als we op Rood gaan. Ook hier gelden immers al inreisvoorwaarden, zoals een test-, vaccinatie- of herstelbewijs.

Paniek op korte termijn is echt niet nodig. Honderd procent garantie heb je niet, maar er veranderd vermoedelijk niets. Wij zullen geen reizen annuleren, daar is geen reden voor.

Bron: Telegraaf 13 juli

9 juli

Over de afgelopen 14 dagen tellen de Balearen gemiddeld 245 gevallen per 100.000 inwoners. Het nachtleven op Mallorca, Ibiza, Formentera en Menora is volledig gesloten. Al sinds 24 juni geldt dat de horeca om 2.00 uur moet sluiten. Terrassen zijn volledig open maar er mogen maximaal twaalf mensen per tafel. Binnen mag de helft van de gebruikelijke capaciteit plaatsnemen maar met maximaal zes personen per tafel.

2 juli

Reisadvies Spanje | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-07-2021 | Nog steeds geldig op: 02-07-2021

De kleurcode van het vasteland van Spanje is oranje. De kleurcode van de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) en Canarische eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerte Ventura, La Gomera, La Palma en el Hierro) is geel.

1 juli

Wat heb je nodig van Nederland naar Ibiza:

Het reizen van Nederland naar Ibiza is vanaf 1 juli  gemakkelijker geworden dankzij het digitale EU-Covid Certificaat.

Met dit Certificaat kunnen reizigers vanaf 1 juli met een QR-Code aantonen dat ze zijn gevaccineerd tegen het corona-virus, negatief getest zijn of al een besmetting achter de rug hebben de afgelopen 6 maanden en daardoor beschermd zijn tegen dit virus.

Je kunt dit EU digitaal Corona Certificaat aanmaken via de CoronaCheck-app.

Ondanks het digitale EU-Covid Certificaat blijft Spanje gebruik maken van het gezondheidsformulier. Dit formulier moet ook ingevuld worden, ook als je al gevaccineerd bent.

 

 Het gezondheidsformulier

Dit is een code die gegenereerd is nadat je een gezondheidsformulier  hebt ingevuld. Deze moet je bij je hebben, uitgeprint of digitaal. Deze QR code krijg je na het invullen van het formulier op deze pagina: https://www.spth.gob.es of via de app: SPTH App Download de SpTH app (Spain Travel Health) en vul het digitale formulier in met o.a. je persoonsgegevens. Dit kan vanaf 48 uur voor vertrek.

Vervolgens beantwoord je een aantal standaard gezondheidsvragen ivm COVID-19

Als je stoelnummer nog niet bekend is, kun je het ‘formulier’ niet voltooien en zul je eerst moeten inchecken op de luchthaven. Wanneer je alles ingevuld hebt klik je op “get QR”

Deze QR-code opslaan op je mobiel en laten zien bij het inchecken en aankomst op Ibiza.

Lees alles: Spain Travel Health (spth.gob.es)

————————————————————————————————————–

 

Van  Ibiza naar Nederland

Het niet meer nodig om een PCR-test of een Antigeen-test te doen.

Je hoeft ook niet meer in quarantaine.

18 juni

Belangrijk nieuws !

Sánchez maakte vrijdag bekend dat mondkapjes vanaf zaterdag 26 juni niet meer verplicht zijn in buitenruimtes

 

16 juni

Bars en restaurants mogen vanaf zaterdag 19 juni geopend blijven tot 02:00!

9 juni

Als je volledig gevaccineerd bent minimaal 14 dagen voor aankomst en dat kunt bewijzen in de talen die men vraagt in Spanje (ES, EN, DU, FR) hoef je geen corona-test te laten afnemen.

Als je niet volledig en minimaal 14 dagen voor aankomst in Spanje gevaccineerd bent dan moet je een PCR- of antigeensneltest laten afnemen met negatieve resultaten uitgegeven in de 48 uur voor aankomst in Spanje.

Als je Covid hebt gehad moet je een bewijs van herstel laten zien dat minimaal 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test is afgegeven en maximaal 180 dagen daarna.

Nederland heeft een  GEEL reisadvies voor de Balearen en Canarische Eilanden. Dat betekent dat je thuis niet in quarantaine hoeft te gaan.

Inreisvoorwaarden (uitgebreid)

Het laten zien van één van de volgende 3 documenten is sinds 7 juni verplicht voor reizigers uit Nederland en België (met elk vervoermiddel) vanaf 6 jaar 12 jaar of ouder (kinderen jonger dan 6 jaar 12 jaar hoeven geen PCR- of antigeensneltest te hebben maar moeten wel het SpTH-formulier invullen en een QR-code hebben). Informatie deels afkomstig van Nederlandwereldwijd.nl

1. Een COVID-19 vaccinatiecertificaat/bewijs van vaccinatie. Dit document moet zijn opgesteld in de Spaanse, Engelse, Franse of Duitse taal of voorzien zijn van een officiële vertaling. De vaccinatie moet minimaal 14 dagen voor aankomst zijn geplaatst. Op het certificaat of bewijs moet in ieder geval staan: naam, data vaccinaties, type vaccin, het LOT nummer, land waar vaccinatie is gezet, contactgegevens van de vaccinerende instantie en contactgegeven van de uitgevende instantie van dit certficaat of bewijs.

PROBLEEM: Het grootste probleem is de taal van het vaccinatiebewijs want deze wordt standaard alleen in het Nederlands/Vlaams afgegeven. In Nederland kun je het Gele Boekje gebruiken want dat is in het Nederlands, Engels en Frans opgesteld. Verder heeft de RIVM ook een vertaling van de vaccinatiebewijzen op de website staan (maar dan moet je wel je informatie gedeeld hebben met het RIVM). meer informatie HIER.

2. Een negatieve PCR-test (NAAT) of antigeensneltest (Rapid Antigen Test) met negatieve resultaten uitgegeven in de 48 uur voor aankomst in Spanje (voorheen was dat 72 uur). Op het mee te nemen certificaat van de negatieve PCR-test moeten in ieder geval staan: naam, nummer reisdocument, contactgegevens testinstituut, type test, tijdstip en datum test en negatief resultaat. Testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn.

3. Een bewijs van herstel van COVID-19. Als u hersteld bent van COVID-19 dan kunt u Spanje inreizen met een bewijs van herstel. Dit document moet minimaal 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test zijn afgegeven en maximaal 180 dagen. Het document moet door een autoriteit of medische instantie zijn opgesteld. Er moet in staan: naam, datum van de eerste positieve NAAT-test, type NAAT-test en land van afgifte. Documenten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn.

Reizigers die met het vliegtuig of de boot komen, moeten bij binnenkomst ook (de QR-code van) een ingevuld “Health Control Form” kunnen laten zien. Dit is in te vullen via een speciale website van de Spaanse regering  of met de App SpTH (SpainTravelHealth). Dit geldt dus niet voor eigen vervoer reizigers

Bron: Spanje Vandaag

6 juni

Spanje verscherpt met ingang van maandag de inreisregels voor reizigers. Reizigers moeten dan de uitslag van een negatieve PCR-test van niet ouder dan 48 uur voorleggen, terwijl die nu nog 72 uur oud mag zijn. De wijziging treft mogelijk mensen die nog niet volledig gevaccineerd zijn.

Vanaf maandag kun je ook de uitslag van een antigeensneltest laten zien. Deze moet net als de PCR-test binnen 48 uur voor aankomst afgenomen zijn.

Personen uit een tiental landen die volledig tegen COVID-19 gevaccineerd zijn, hoeven zich niet meer te laten testen.  Dat geldt niet voor volledig gevaccineerde reizigers uit hoogrisicogebieden, waaronder Nederland en andere EU-landen. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn, moeten bij aankomst een vaccinatiebewijs kunnen tonen

3 juni

Alle coronavaccinatielocaties zetten vanaf maandag 7 juni stempel in gele boekje

Tot nu toe werden coronaprikken niet in heel Nederland in het bekende gele vaccinatieboekje gezet. Dat verschilde per regio. Daar komt nu verandering: vanaf maandag wordt bij elke GGD een coronaprik met een stempel in het boekje vermeld.

 

2 juni

Weer wat veranderingen.

En deze gaan vanaf nu Zondag van kracht:

Geen avondklok meer!!!

Sociale kring binnen: 10 personen

Sociale kring buiten: 15 personen

Shops 100%, open tot 00:00u

Bars/ Restaurants open tot 00:00u

Terrasjes aan 100%

Max. 8 personen/ tafel

Binnengedeelte aan 50%

Max. 4 personen/ tafel

Het is nog steeds verboden te roken op de terrasjes.

En de mondmaskerplicht is ook nog steeds van kracht.

22 mei

Vanaf 7 Juni mogen reizigers die volledig gevaccineerd zijn naar Ibiza zonder een negatieve PCR test

Je moet wel een vaccinatiebewijs laten zien.

15 mei

Dit zijn de maatregelen op dit moment!!!!!

. Verplichte negatieve PCR test voor de heenreis.

. Maximaal 72 uur oud.

. Online het “Health Control Form” invullen, maximaal 48 uur

. Wanneer volledig ingevuld en verstuurd krijgt u een QR code toegestuurd, die moet je aantonen op de luchthaven!

. Hier kan je het formulier invullen: www.spth.gob.es

. In Ibiza nog steeds mondmaskerplicht.

. Je mag deze afzetten op strand, bij het zwembad, natuurwandelingen, fietstochten en/ of andere sportieve activiteiten. Uiteraard ook bij consumptie op een terrasje.

. Bars, restaurants en Beach Clubs hebben hun buitengedeelte open tot 22.30 uur.

. Voorlopig nog steeds avondklok tussen 23u en 06u. Er gaan wel al geruchten rond dat hier misschien toch binnenkort verandering in komt.

. Bij terugreis hoef je geen PCR test te doen en ook geen quarantaineplicht.

. Het begint ook al wat drukker te worden op Ibiza. Vele beach clubs al open, terrasjes open,  winkeltjes gaan open.

14 mei

Vanaf morgen, 15 mei, geldt voor de Canarische eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro) en de Balearen (Ibiza, Formentera, Mallorca en Menorca) een ‘geel’ reisadvies. Dat betekent dat u kunt reizen, maar dat er nog wel risico’s zijn. Bij terugkomst uit deze gebieden hoeft u geen negatieve test te laten zien. Ook hoeft u bij aankomst in Nederland niet in quarantaine.

 

*Voor reizigers náár de Canarische eilanden en de Balearen geldt een PCR-testverplichting (ook voor de rest van Spanje). Dit geldt ook voor kinderen (vanaf 6 jaar). De test mag maximaal 72 uur voor aankomst zijn afgenomen.

*Op de meeste eilanden gelden lokale maatregelen tegen de verspreiding van het virus. Stel u goed op de hoogte van de geldende maatregelen en houdt er rekening mee dat deze tijdens uw verblijf kunnen veranderen.

Bron: Nederlandse Ambassade in Spanje

11 mei

Er kunnen weer vakantieplannen worden gemaakt. Vanaf 15 mei worden de negatieve reisadviezen voor in elk geval de Balearen opgeheven.

‘Alles wijst erop dat we op weg zijn naar een mooie zomer’

Aldus Mark Rutte.

7 mei

Nog meer goed nieuws:

De terrassen van Ibiza gaan dagelijks  ononderbroken open tot 22:30 uur. ( voorlopige proef tot 23 mei )

Vanaf 8 mei geldt er geen test- en quarantaineplicht meer wanneer je terugreist van Ibiza naar Nederland. Nu geldt dus alleen nog een verplichte PCR-test om naar Ibiza te reizen vanuit Nederland.

Deze regels blijven ten minste de komende twee weken van kracht, tot 23mei, wanneer de situatie opnieuw zal worden bekeken.

Lees meer: https://www.nederlandwereldwijd.nl/…/reizen/reisadvies…

4 mei

Op maandag 3 mei zou er in Nederland weer een corona-persconferentie zijn maar die is uitgesteld tot dinsdag 11 mei. Dat betekent dat er deze week ook nog geen nieuws is over de mogelijkheid naar het buitenland reizen. Zoals bekend geldt tot 15 mei een negatief reisadvies maar de Nederlanders moeten nog tot 11 mei wachten om te horen wat er na 15 mei gaat gebeuren.

De reisbranche in Nederland hoopt dat er op 11 mei eindelijk definitieve beslissingen worden genomen voor wat betreft het reizen naar het buitenland. Op die dag zal er een nieuwe persconferentie zijn om de met een week uitgestelde nieuwe versoepelingen bekend te maken.

Verwacht wordt dat het kabinet het negatieve reisadvies voor hoogrisicolanden zal aanpassen waaronder wellicht ook het opheffen van het negatief reisadvies voor Spanje.

Voorlopig geldt vanuit Nederland een negatief reisadvies waarbij het reizen en op vakantie gaan naar het buitenland ten zeerste wordt afgeraden. Het is niet verboden om te reizen maar het wordt afgeraden.

Nederland heeft dus een negatief reisadvies maar dat wil niet zeggen dat Nederlanders niet welkom zijn in Spanje want daar is sinds de afkondiging van de noodtoestand op 25 oktober 2020 nooit sprake geweest van een inreisverbod.

Vliegen naar Spanje is dus gewoon mogelijk mits de reiziger voldoet aan de corona-regels zoals de negatieve PCR- of TMA-testuitslag van max. 72 oud bij aankomst en het ingevulde gezondheidsformulier of SpTH-formulier. Er zijn echter op dit moment niet veel vluchten naar Spanje en als die er wel zijn is dat naar een beperkt aantal vliegvelden mogelijk.

29 april

Europees Parlement gaat akkoord met Corona-certificaat.

Reiziger kan aantonen dat zij:

. óf is gevaccineerd.

. óf al corona heeft gehad

. óf negatief getest is.

Een gevaccineerde toerist hoeft geen PCR test meer te doen, noch in quarantaine.

Als alles goed gaat moet het Europees corona-certificaat eind mei of begin juni worden goedgekeurd waarna deze eind juni reeds operationeel kan zijn.

 

28 april

Op Ibiza wil men ook na 9 mei, wanneer in principe de noodtoestand in Spanje wordt beëindigd, door gaan met controles bij de vliegvelden en havens. Alle reizigers die  Ibiza en Formentera zullen binnenkomen over zee of door de lucht zullen onderhevig zijn aan corona-controles.

Daarbij heeft de regionale overheid niet echt duidelijk gemaakt of ze daarbij ook de eis van een negatieve PCR-testuitslag of negatieve antigeentestuitslag blijven handhaven. Waarschijnlijk zal het Europese corona-certificaat ook een rol gaan spelen.

Bron: Spanje Vandaag

21 april

– Vanaf maandag 26 april avondklok van 23.00 u tot 06.00 u ( was 22.00 – 06.00 u )

– Terrassen open tot 17.00 u

– Horeca mag van maandag t/m donderdag heropenen van 20.00 u tot 22.30 uur. In het weekend geldt geen verlengde openingstijd.

– Winkels geopend tot 21.00 uur ( was 20.00 uur )

– Max 4 personen aan een tafel.

16 april

Volgens de Nederlandse media komt er vanaf 15 mei een quarantaineplicht voor   reizigers  die naar Nederland terugkeren uit een zogenoemd “zeer hoog risicogebied”. Daarvan is sprake als er een hoge mate van verspreiding van het virus is, er gevaarlijke virusvarianten voorkomen of als er onvoldoende getest of onderzoek naar gedaan wordt naar het virus. Het RIVM beoordeelt welke gebieden daar onder gaan vallen. Dus dit zegt nog niks over Ibiza waar alles onder controle lijkt.

Op dit moment geldt dat reizigers die in risicolanden/gebieden op bezoek zijn geweest 10 dagen in quarantaine moete n gaan maar in de praktijk gebeurt dat niet of nauwelijks omdat dit niet verplicht is. De personen die zich niet aan deze verplichte quarantaine houden kunnen naar alle waarschijnlijkheid een boete van 435 euro krijgen.

De wet moet ook nog door de Tweede en Eerste Kamer. Coronaminister Hugo de Jonge wil dat bij voorkeur zo snel mogelijk doen, zodat de quarantaineplicht per 15 mei zou kunnen ingaan.

12 april

Eind januari nog gaf de Spaanse overheid aan dat naar alle waarschijnlijkheid toeristen niet welkom zouden zijn tot het eind van de zomer. Maar de grenzen van Spanje zijn wel degelijk open, zij het onder voorwaarden. Zo moet je een negatieve PCR-test kunnen overleggen van maximaal 72 uur oud, tenzij je met de auto komt.

Wel is het verboden tussen Spaanse regio’s te reizen en geldt voorlopig nog een avondklok vanaf 22.00 uur. De horeca is vrijwel overal overdag open tot 17.00 uur. Maar ook daar komen de eerste gunstige berichten binnen dat dit vanaf 23 april gaat veranderen.

7 april

Zoveel vragen over alle maatregelen op dit moment. Even dus nogmaals alles op een rijtje:

Heel Spanje is open voor toerisme. vanuit het Schengen-gebied. Zij moeten wel een PCR en een QR meebrengen. Ibiza kent op dit moment geen inreisbeperkingen meer.

. Avondklok van 22.00 tot 06.00 uur

. Terrassen geopend tot 17.00 u

. Winkels geopend tot 20.00 u

. Supermarkten geopend tot 21.00 u

. Je mag met max. 6 personen samenkomen, indien deze uit max 2 “bubbels” komen

6 april

De premier van Spanje Pedro Sánchez heeft vandaag aangekondigd dat een verlenging van de noodtoestand na 9 mei niet meer nodig zal zijn. Laten we het hopen.

31 maart

Mondkapjes zijn niet verplicht op het strand. Onder druk van de autonome gemeenschappen, waaronder de Balearen, heeft de uitvoerende macht een stap terug doen tijdens de Interterritoriale Raad van vanochtend en op deze manier is het niet nodig om de mondkap te gebruiken bij het houden van de veiligheidsafstand. Daarvoor moet dan wel gelden dat bij het zonnen of zwemmen je in aanwezigheid van familie of samenwonenden bent en als andere strandgangers op 2 meter afstand zijn. Als men op het strand of bij het zwembad loopt moet wel het mondkapje gedragen worden.

30 maart

Het mondmasker zal vanaf woensdag verplicht zijn buiten, ook op het strand, zelfs als er veiligheidsafstand is van 1,5 meter en vanaf 6 jaar. De BOE publiceert deze dinsdag de nieuwe wet

Bron Diario de Ibiza

25 maart

Als je naar Ibiza reist:

Sinds 23 november stelt Spanje het tonen van een negatieve PCR-test verplicht voor reizigers uit Nederland die per vliegtuig of boot inreizen. De negatieve PCR-test moet zijn afgenomen binnen 72 uur voor aankomst. Op het mee te nemen certificaat van de negatieve PCR-test moeten in ieder geval staan: naam, nummer reisdocument, contactgegevens testinstituut, type test en negatief resultaat. Elk formulier is persoonlijk en niet overdraagbaar en is gekoppeld aan een enkele reis.

Testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn. De verplichting van een negatieve (PCR-)test voor kinderen onder de 6 jaar is komen te vervallen.

Reizigers die met het vliegtuig of de boot komen, moeten bij binnenkomst ook (de QR-code van) een ingevuld “Health Control Form” kunnen laten zien. Dit is in te vullen via een speciale website van de Spaanse regering of met de App SpTH (SpainTravelHealth). Spain Travel Health (spth.gob.es) Hiermee krijgt u de Health QR Code die u (papier of mobiel) moet laten zien bij de gezondheidscontrole van de luchthaven om uw reis voort te kunnen zetten.

Deze inreisbeperkingen gelden niet voor reizigers met de auto of de trein.

Als je naar Nederland vliegt:

Als u vanuit Ibiza naar Nederland reist bent je verplicht zich te laten testen op COVID-19. Dit kun je via MIJN TIPS IBIZA doen. Lees hier alles over op onze website: PCR – Snel test | Mijn Tips Ibiza

Na een verblijf op Ibiza, gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

24 maart

Er gaat een streep door vakantiereizen tijdens de meivakantie. Het negatieve reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. Een negatief reisadvies maakt een vakantie in het buitenland nog niet verboden; het blijft immers een advies. Wel hebben de adviezen meestal gevolgen voor de reisverzekering.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders vanaf nu om de komende periode niet meer naar het buitenland te reizen, tenzij strikt noodzakelijk. Dat is niet vanwege gezondheidsaspecten, maar vanwege de impact die overheidsmaatregelen kunnen hebben voor Nederlandse reizigers.

Vakantiereizen naar het buitenland worden hiermee afgeraden. Voor de reisadviezen betekent dit dat voor alle landen vanaf nu minimaal oranje geldt: alleen reizen als strikt noodzakelijk.

22 maart

Morgen een persconferentie maar voor zover het er nu voorstaat  is  er  voor de meivakantie  nog steeds Code Oranje. Dat betekent dat het advies geldt om alleen noodzakelijke reizen te maken. Vakanties horen daar niet bij.

18 maart

Zoals inmiddels al velen van jullie zullen weten, ben je verplicht bij terugreizen naar Nederland een geldig bewijs van een negatieve COVID-19-test te laten zien.

Wij, van Mijn Tips Ibiza, werken speciaal voor U samen met een betrouwbaar bedrijf dat streeft om COVID-19 testen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom maakt onze partner gebruik van PCR- speekseltesten, die worden uitgevoerd op locatie.

Dus je hoeft geen afspraak te maken voor een bezoek bij een laboratorium of ziekenhuis, maar gewoon in je villa, appartement, hotel of jacht. Hoe relaxed wil je het hebben. Het ervaren team van artsen, apothekers en laboranten gebruikt de nieuwste PCR-testtechnologie om nauwkeurige en betrouwbare testresultaten te garanderen. Een PCR speekseltest is niet-invasief, je hoeft alleen maar in een reageerbuis te spugen en de test duurt niet langer dan 15 minuten. Na het verstrekken van uw speekselmonster ontvangt u uw testresultaten binnen 24 uur. Als uw test negatief is, krijgt u een officieel EU-reiscertificaat, met QR-code, ondertekend door een van de artsen.

Hoe werkt het ? … Ga daarvoor naar onze website : http://www.mijntipsibiza.nl/pcr-test-snel-test/

17 maart

Zoals u heeft kunnen lezen, is het Nederlandse testbeleid sinds gisteren iets versoepeld: het is, als u een noodzakelijke reis moet maken, nu ook mogelijk om uitsluitend een NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud te laten zien. In dat geval heeft u geen aanvullende sneltest nodig. Als het niet lukt om binnen die tijd een NAAT-test te ondergaan, kunt u nog steeds gebruik maken van de oude regeling: sneltest plus NAAT/PCR. Hiervoor is de tijdsduur ook iets verruimd: voor de NAAT-test staat maximaal 72 uur voor aankomst, de sneltest mag sinds gisteren bij het boarden ook 24 uur oud zijn.

Bron: Ambassadeur Jan Versteeg

15 maart

Vanaf vandaag  mogen de terrassen van de horeca op Ibiza gelukkig weer open met een capaciteit van 50%, max 4 pers. aan tafels. Open tot 17 uur. Binnen moeten de bars en restaurants nog gesloten blijven op Ibiza.

Winkels mogen open tot 20 uur met een capaciteit van 50%.

Avondklok nog van 22 tot 6 uur.

9 maart

Naar alle waarschijnlijkheid gaan volgende week de bars en restaurants hun terrasjes weer open! Vrijdag weer een nieuwe persconferentie.

7 maart

Het kabinet stuurt aan op een negatief reisadvies en zal worden verlengd naar 15 april. Het kabinet wil wel perspectief schetsen voor de mei- en de zomervakantie. Morgen weer een persconferentie.

26 februari

Om het vrij reizen binnen en buiten Europa weer mogelijk te maken, moet er een vaccinatiepaspoort komen. Hoewel er zeker geen doorbraak wordt verwacht over het onderwerp is het wel de verwachting in Brussel dat voor de zomervakantie in juli losbarst er ’iets’ moet kunnen liggen. Maar in het Europees Parlement wordt de tergende traagheid gevreesd.

Vooral vanuit Zuid-Europa is de druk groot om snel tot een vaccinatiepaspoort te besluiten. Landen als Spanje, Italië en Griekenland zijn economisch zeer afhankelijk van het toerisme en nog een zomer zonder buitenlandse toeristen zou een ramp betekenen.

Maar aan de discussie zit niet alleen een economisch kant, maar ook een ethische. Wat te doen met mensen die nog niet de kans hebben gehad zich te laten vaccineren? De doelstelling van de EU is om tegen het einde van de zomer 70 procent van de mensen gevaccineerd te hebben, maar het is gezien de trage start en de tekorten aan vaccins maar zeer de vraag of dat gehaald zal worden.

Bron: De Telegraaf

25 februari

Ibiza heeft  nog tot tenminste 15 maart met een eiland-lockdown te maken. Niemand mag het eiland verlaten of binnenkomen, tenzij sprake is van een van de uitzonderingen.

Voor noodzaak of voor werk.

24 februari

Ibiza handhaaft blijft op niveau 4 en zal doorgaan met dezelfde beperkingen tot 15 maart, vanwege “een extreem risico” van Covid die op het eiland bestaat. De heropening van de bars  wordt voorlopig met 15 dagen verlengd en de beperkingen in deze gebouwen blijven hetzelfde: burgers kunnen bestellingen plaatsen en ophalen in de bars / restaurants tot 22 uur en thuisbestellingen tot 24 uur.

De avondklok blijft van 22 tot 6 uur.

Bron: Diario de Ibiza

10 februari

De regering van de Balearen heeft vandaag besloten de komende 2 weken nog hun horeca gesloten te houden omdat de druk op het ziekenhuis nog te hoog is.

22 januari

Ibiza is vanaf 23 januari gesloten.

Het eiland wapent zichzelf om de escalatie van COVID-infecties te stoppen. Het eiland Ibiza zal vanaf morgen en in ieder geval tot 30 januari gesloten blijven, afhankelijk van hoe de epidemiologische situatie van het eiland evolueert, dat momenteel “extreem risico loopt” vanwege de toename van positieve gevallen in COVID-19.

10 januari

Vanaf woensdag 13 januari zal  Ibiza te maken krijgen met nieuwe en strengere corona-maatregelen. Gedurende 15 dagen zal de horeca helemaal dicht moeten terwijl de avondklok gehandhaafd blijft van 22.00 tot 6.00 uur.

Sportscholen en spa’s moeten ook dicht terwijl kleine winkels met 30% capaciteit tot 20.00 uur open mogen blijven. Grote winkels van 400 m2 of meer mogen niet meer open op supermarkten na omdat dit essentiële winkels zijn.

4 januari

Ibiza gaat per 7 januari weer van Fase 2 naar fase 3, als gevolg van de “verslechtering” van de toename van nieuwe gevallen van COVID-19 in de afgelopen dagen.

Het hele eiland zal terugkeren naar de avondklok van 22.00 tot 06.00 uur. Ook is het zeker dat bars en cafés hun binnenruimte moeten sluiten en er niet aan de bar kan worden besteld. Daarnaast zullen ze hun capaciteit moeten terugbrengen tot 50% op de terrassen en zal de maximale bezetting zes personen per tafel of groep tafels zijn.

17 december

In stappen is nu toch gebeurd wat we allemaal hadden willen vermijden: een nieuwe stevige lockdown in Nederland en een negatief reisadvies voor de hele wereld.

Gisteren is besloten om het dringende advies ‘ga niet op reis en boek geen vakantiereizen tot 15 maart’ nu ook concreet te maken door de hele wereld ‘op oranje’ te zetten. Dat besluit is dus niet gebaseerd op ontwikkelingen in de COVID-cijfers in het buitenland, maar zuiver op het feit dat de situatie in Nederland nu zo ernstig is dat het zeer onwenselijk wordt gevonden als mensen massaal op reis gaan.

Bron: Ambassadeur Jan Versteeg

14 december

Terwijl andere Noord-Europese landen zoals Duitsland en België en nu ook Nederland overgaan van een intelligente via een gedeeltelijke naar een harde lockdown, zijn in Spanje de regels rondom de feestdagen veel soepeler.

Op de Balearen hanteert men een verschillende niveaus van 1 tot en met 4. Aan de hand van deze niveaus zijn er verschillende maatregelen. Mallorca bevindt zich in niveau 4 (rood), Menorca niveau 3 (oranje), Ibiza niveau 2 (geel) en Formentera in niveau 1 (groen)

Hier is de horeca wél geopend. Het risico niveau is met 1 level verlaagd van 3 naar 2. En het samenkomen met meerdere personen is toegestaan, binnen met 6 en buiten met 10 personen. Ook in restaurants en bars mag de capaciteit weer wat verhoogd worden.

26 november

De avondklok op Ibiza die nu loopt van 22.00 uur tot 06:00 wordt vanaf morgen (vrijdag) versoepeld naar 00:00 tot 06:00

Bars en restaurants mogen nu ook weer klanten binnen hebben, beperkt tot 30% van de capaciteit.

 

16 november

Vanaf 23 november moeten alle reizigers die vanuit het buitenland naar Spanje reizen de documentatie bij zich dragen met een negatieve PCR-test die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor vertrek naar Spanje. ( kinderen vanaf 6 jaar ).Dat geldt dus voor heel Spanje, te weten het Spaanse vasteland én de Balearen en Canarische Eilanden en voor iedereen dus ook Spanjaarden die terugkeren naar hun eigen land.

25 oktober

Sanchez verklaart een nieuwe staat van alarm.

De belangrijkste elementen die MP Sánchez noemde zijn de volgende:
• Er komt een avondklok in alle regio’s. In principe betekent dit dat mensen van 23.00 tot 06.00 uur binnenshuis moeten blijven, tenzij ze een geldige reden hebben om de deur uit te gaan. Regio’s kunnen begin- en eindtijdstip iets verschuiven. Op de Canarische Eilanden zal er voorlopig geen avondklok zijn.
• Regio’s hebben de vrijheid om voor hun hele grondgebied, of delen daarvan, het in- en uitreizen te verbieden, opnieuw met uitzonderingen voor noodzakelijke reizen. Er is vooralsnog geen sprake van een nieuwe sluiting van de buitengrenzen.
• Inzet van de regering is om de noodtoestand tot 9 mei 2021 te laten duren, zodat er niet opnieuw iedere twee weken onzekerheid is over het vervolg. Voor zo’n langdurige noodtoestand moet de regering nog wel toestemming krijgen van het parlement. Wel benadrukte Sánchez dat als blijkt dat de noodtoestand eerder kan worden opgeheven, de regering dat zeker zal doen.

14 oktober

Met een nieuw offensief doet de Nederlandse regering de vele “oranje” risicogebieden, waaronder o.a. Ibiza, in de ban voor toeristen. Aan alle kanten worden vakantiereizen nu ontraden. Ministerie van Buitenlandse zaken ( BuZa ) schrijft aan de Kamer dat het kabinet vakantiereizen actief gaat ontmoedigen. “Reizen is voorlopig een te groot risico, als er sprake is van oranje reisadviezen. Bovendien kan de gezondheidssituatie in oranje vakantielanden zomaar snel en onverwacht verslechteren “.

20 september

Reisverzekering.

Een verandering van de kleurcode van reisadviezen kan van invloed zijn op verzekeringen. Als je al in Spanje bent terwijl dat nu oranje is gekleurd dan ben je in de meeste gevallen nog gewoon verzekerd maar de verzekeraar verwacht wel dat men probeert zo snel mogelijk terug te keren naar Nederland.

Daarbij is het belangrijk onderscheid te maken tussen een reisverzekering en een ziektekostenverzekering. De reisverzekering gaat er vanuit dat men niet op reis gaat en als iemand al op reis is deze zo snel mogelijk terugkeert naar Nederland.

Ziektekostenverzekering.

In het geval van de ziektekostenverzekering worden de kosten als men ziek wordt, ongeacht of dit te maken heeft met het coronavirus of niet, vergoed. Nederlanders die dus met een oranje reisadvies toch naar Spanje reizen of daar reeds zijn, zijn volgens hun ziektekostenverzekering altijd verzekerd.

Dat kan per verzekeraar verschillen en dus is het logisch om dat na te vragen, zo schrijft de Bond van Verzekeraars. Vraag dit dus altijd na bij de eigen ziektekostenverzekering.

Veel verzekeringsmaatschappijen maken onderscheid tussen iemand die al in een bepaald gebied of land was ten tijde van de verandering van een reisadvies of dat iemand na de aanpassing op reis gaat.

Basisverzekering.

Daarbij wordt meestal aangegeven dat als het om coronagerelateerde zorg gaat alleen de basisverzekering vergoedt en niet de aanvullende verzekeringen. Als het om niet coronagerelateerde zorg gaat dan gelden de aanvullende verzekeringen meestal wel.

De dekking uit de basisverzekering geldt dus altijd, ook als er sprake is van een negatief reisadvies. Het probleem is dat de basisverzekering alleen de kosten vergoedt tot ten hoogste het Nederlandse tarief. In Spanje wordt soms een hoger tarief berekend, bijvoorbeeld omdat toeristen soms naar duurdere (privé) klinieken worden gebracht. De aanvullende verzekeringen vullen de vergoeding dan meestal aan tot de kostprijs.

Als je tegen het advies van de overheid afreist naar een gebied met code oranje, dan is er mogelijk sprake van roekeloosheid. Je begeeft je dan bewust in een gebied waar een verhoogde kans is dat je een beroep moet doen op je verzekering. Roekeloosheid kan een reden zijn voor een verzekeraar om niet uit te keren, dit moet echter wel zijn vastgelegd in de polisvoorwaarden, controleer deze dus voordat je op reis gaat.

Bron: SpanjeVandaag

16 september

Vanaf 18 september gedeelten van Ibiza Stad en St Antonio in lokale “lockdown”

11 september

Gelukkig gaat het Ministerie van Buitenlandse zaken de reisadviezen waar mogelijk nuanceren. Er zouden sspeciale vliegverbindingen  moeten komen waardoor reizigers na terugkomst in eigen land niet in quarantaine hoeven. Als iemand dan negatief getest is op het coronavirus hoeft deze persoon hoogstwaarschijnlijk niet in quarantaine bij thuiskomst in eigen land.

Voor alle Nederlanders is Code Oranje afgegeven voor heel Spanje inclusief alle eilanden wat in feite betekent dat vakantiereizen worden afgeraden. België is nog een stapje verder gegaan en heeft  heel Spanje een Code Rood gegeven wat betekent dat een vakantiereis niet is toegestaan. Logisch dat dit de nekslag voor het toerisme is en ook voor de Nederlandse en Belgische ondernemers in Spanje is dit drama.

Natuurlijk ontkennen de ondernemers niet dat er Covid-19 heerst in Spanje, maar ze zijn het er niet mee eens dat heel Spanje dezelfde “code” krijgt. Op Ibiza is het veiliger dan in Nederland, aldus de ondernemers.

Veel ondernemers zijn afhankelijk van de Nederlandse toeristen en dreigen ten onder te gaan. Als dit soort beslissingen terecht zijn, moeten zij zich er natuurlijk bij neerleggen, maar als hardwerkende ondernemers vinden zij het onterecht dat de ondernemingen kapot gemaakt worden doordat heel Spanje als één groot Covid-19 risicogebied wordt beschouwd.

Zou het dan toch nog……….?

 

26 augustus

Zojuist persconferentie geweest, en dit zijn o.a. de maatregelen die vrijdag 28 augustus hoogstwaarschijnlijk in zullen gaan

Vanaf vrijdag 28 augustus mag er niet meer gerookt worden op openbare plaatsen, ongeacht of de 2 meter afstand gewaarborgd kan worden. Dus weer strenger dan de maatregel die al eerder gold. Vanaf nu mag er gewoon niet meer gerookt worden op straat, pleinen, terrassen etc.

Overal is het verplicht om mondkapjes te dragen, dus nu ook op alle werkplekken binnen. Dus tijdens het werk moet een mondkapje gedragen worden. Het mondkapje is ook altijd verplicht bij sportieve en culturele evenementen en tijdens het wandelen op de boulevards langs de kust.

De stranden en parken zullen ’s nachts worden gesloten.

Het is verboden om bijeenkomsten en samenkomen van vrienden voor meer dan tien personen te houden .

De bezetting in bars, restaurants, wordt verminderd naar 50% van de normale toegestane capaciteit.

Dit zijn enkele van de maatregelen die dus naar verwachting a.s. vrijdag 28 augustus in werking zullen treden om de sterke toename van coronavirusinfecties die de afgelopen dagen op de eilanden zijn geregistreerd, in te dammen.

 

25 augustus

Code Oranje voor heel Spanje.

Maar is dit wel eerlijk en logisch? Veel Nederlanders die nu op vakantie zijn in Spanje of daar wonen zeggen dat de maatregel van Nederland veel te overdreven en te snel is genomen. Op veel plaatsen in Spanje is er niets aan de hand, zijn er nauwelijks besmettingsgevallen en zijn er ook geen corona-problemen.

Verder zeggen veel mensen dat ze zich veiliger en beter beschermd voelen in Spanje met de mondkapjesplicht, de anderhalve meter afstand en het feit dat (ondanks de stijgende lijn van positieven) het merendeel van de inwoners en bezoekers zich netjes aan de regels houdt.

Hoe dan ook, Nederland heeft deze beslissing nu genomen.

Het is belangrijk om te weten dat Nederlanders en Belgen voor wat betreft de Spaanse autoriteiten nog steeds gewoon naar Spanje kunnen reizen. Spanje heeft geen restricties opgelegd voor toeristen en reizigers uit Nederland en België. Reizigers uit Nederland en België hoeven ook niet verplicht in quarantaine in Spanje maar moeten zich wel logischerwijze aan de daar geldende regels en corona-maatregelen houden en moeten zich net zoals alle andere reizigers die het land binnenkomen, registreren door middel van het Digitale gezondheidsformulier (FCS) dat HIER is in te vullen.

Ben je nu in Spanje en/of ga je er toch naartoe binnenkort dan moet je er rekening mee houden dat je tien dagen in quarantaine moet na terugkomst in Nederland. Dit is een dringend advies, het is dus (nog) géén verplichting.

Ben je in Spanje en heb je een vlucht geboekt op een vlucht die niet doorgaat dan doet de overheid niets. Dat is de verantwoordelijkheid van de reizigers zelf en van de luchtvaartmaatschappij. Heb je dus een losstaand vliegticket geboekt dan moet je zelf voor de terugreis zorgen.

Heb je echter een pakketreis geboekt en wil/moet je naar huis terugkeren dan is de aanbieder van die pakketreis verplicht te helpen als er problemen zijn zoals nu met een oranje reisadvies. Reizen kunnen aangepast worden en de reizigers kunnen kosteloos naar huis worden gebracht. Dat geldt ook voor reizigers die nog niet zijn vertrokken naar Spanje waarbij reizen geannuleerd of aangepast kunnen worden.

Een verandering van de kleurcode van reisadviezen kan van invloed zijn op verzekeringen. Als je al in Spanje bent terwijl dat nu oranje is gekleurd dan ben je in de meeste gevallen nog gewoon verzekerd maar de verzekeraar verwacht wel van de personen dat men probeert zo snel mogelijk terug te keren naar Nederland.

Ga je echter toch op vakantie of op reis terwijl het reisadvies van geel naar oranje is veranderd, dan ben je over het algemeen niet verzekerd.

Bron: Spanje Vandaag

24 augustus

Heel Spanje gaat vannacht om 00.00 uur op ( reisadvies ) ORANJE ! ! !

 

GEVOLGEN :

U hoeft niet direct te vertrekken als u in Spanje bent , u kunt uw vakantie gerust afmaken

Vluchten blijven normaal op schema vliegen .

Bij terugkomst in Nederland is het ADVIES ( niet verplicht ) 10 dagen zelf-quarantaine.

Niet noodzakelijke reizen naar Spanje worden ontraden … ( maar nog steeds heel goed mogelijk )

 

17 augustus

Screening

PCR tests zullen worden uitgevoerd bij risico-en potentieel kwetsbare populaties (woningen, buurten met gemeenschapsoverdracht, educatieve centra, getroffen gebouwen)

Bezoeken zorginstellingen

Maximaal 1 persoon per inwoner met vooraf gemaakt afspraak maximaal 1 uur per dag, behalve wanneer de bewoner in de laatste levensfase is. Het is niet toegestaan voor oudere residenten om de gronden te verlaten in geval verhoogd risico.

Nachtclub activiteit

Alle activiteiten van feestzalen, discoteken, cafe concerto, cocktailbars, boat parties en vergelijkbare zaken worden opgeschort. Het verkopen van alcoholische dranken op toeristische boten is niet toegestaan.

Restauranten, barres en café’s

Tafels moeten minimaal 1,5 meter uit elkaar staan. Zaken moeten uiterlijk om 01:00 dicht en gasten mogen tot 00:00 toegelaten worden. Het consumeren in barren en cafetaria’s mag tot 22.00 uur, met 1,5 meter afstand tussen mensen. Terrassen hebben geen maximale toegestaan aantal personen, zolang de 1,5 meter afstand tussen tafels gewaarborgd wordt, met maximaal 10 personen per tafel.

Grote evenementen

Een risicobeoordeling moet worden uitgevoerd door de het ministerie van Volksgezondheid. Maximaal 1000 mensen outdoor en 300 mensen indoor.

Gebedshuizen max. 50% van de capaciteit

Informatieverschaffing in zaken openingstijden moeten duidelijk worden aangegeven, net als de informatie over het gebruik van maskers, de regels met betrekking tot het houden afstand en de maximaal capaciteit van het lokaal, inclusief personeel.

Iedere zaak/bedrijf is verantwoordelijk voor handhaving van deze regels binnen hun eigen bedrijf.

Gebruik van tabak

Het is verboden om in het openbaar of ik openbare ruimtes te roken, als er geen 2 meter afstand bewaard kan worden tussen mensen. Dit geldt ook voor vapes en e-sigaretten

Shows en Sport

Het is niet toegestaan om contactsporten uit te voeren of te trainen. De start van sportcompetities is uitgesteld tot 1 Oktober, mits de omstandigheden dit toelaten

Bron: Ibiza Informatie en Advies

 

 

16 augustus

En nu ook voor Nederland: Code Oranje

ORANJE wil zeggen ‘Advies om te vliegen alleen voor noodzakelijke reizen en bij aankomst weer in Nederland 14 dagen in quarantaine.

Gisteren besloot het ministerie van Buitenlandse Zaken dat Ibiza code oranje krijgt. Een code die adviseert niet naar Ibiza te vliegen als het niet noodzakelijk is. Voor het gemak wordt Ibiza meegenomen in deze code aangezien het aantal besmettingen op Mallorca snel steeg de afgelopen tijd. En dat terwijl er op Ibiza niemand op de IC ligt en 6 mensen in het ziekenhuis liggen met corona. 6! Er zijn verder 70 actieve gevallen op het eiland geregistreerd. En dat terwijl de vliegtuigen af en aan vliegen de afgelopen weken. Op een paar honderd duizend toeristen die nu op het eiland zijn is dit toch een ontzettend veilige plek om vakantie te vieren? Er is totaal geen sprake van ernstige veiligheidsrisico’s die bij code oranje horen.

De afgelopen maanden heb ik me minimaal uitgelaten over de genomen maatregelen, maar nu ben ik er klaar mee. De hoop die alle Nederlandse en internationale ondernemers op Ibiza hadden gekregen om nog iets van deze zomer te kunnen maken worden nu van tafel geveegd. Terwijl de code oranje van Ibiza niet op feiten gebaseerd is en slechts een advies is. Mensen worden bang gemaakt of kunnen door de geadviseerde 14-daagse quarantaine niet gelijk aan het werk als ze thuiskomen vanwege hun werkgever. Krijgen wij als ondernemers na zo’n aangepaste maatregel enige vorm van financiële compensatie? Absoluut niet. Verliezen de Nederlandse toeristen vertrouwen door deze keuze om naar Ibiza te vliegen? Helaas een heleboel wel.

Familie en vrienden die niet meer kunnen komen, klanten die annuleren, vertrouwen wordt beschaamd en de ondernemers zijn compleet machteloos. Het wordt tijd dat ondernemerschap eens gewaardeerd wordt en dat dit soort beslissingen veel grondiger genomen worden door na te denken over de grote gevolgen van dit soort beslissingen. #shareifyoucare

Tekst: Juliette Somers

15 augustus

Code Oranje voor Duitsland.

Volgens de Nederlandse Ambassade in Madrid hoeven Nederlanders (en we nemen aan Belgen) als zij via Duitsland terugreizen naar eigen land niet aan deze eisen te voldoen. Tekst op Facebook: ‘Voor nu lijken Nederlanders van deze maatregel uitgesloten, mits zij direct doorreizen naar Nederland, zonder tussenstop’.

Bron: Spanje Vandaag

14 augustus

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft samen met de gezondheidsministers van de autonome regio’s diverse afspraken om nieuwe corona-maatregelen in te voeren gemaakt. Zo wordt het in heel Spanje verboden om te roken op straat, openbare plaatsen en terrassen wanneer de twee meter niet gehandhaafd kan worden, wordt het drinken van alcohol op straat verboden en moeten discotheken etc. dicht.

Bars en terrassen moeten om 01:00 ‘s nachts gesloten zijn en vanaf 24:00 uur mogen er geen nieuwe klanten binnen- of bijkomen. Verder is maximaal 10 personen per tafel(s) toegestaan en dient op de meeste plaatsen de anderhalve meter regel in acht te worden genomen zoals aan de bar, tussen de tafels etc.

21 juli

Ons bereiken dagelijks veel mailtjes met vragen over het verblijf op Ibiza enz. enz., want duidelijk is wel dat de angst bij velen regeert. …… Wat als er een 2e corona-golf komt? …… Is het wel leuk met die “mondkapjes-plicht ? …….. Wat moeten we doen als er weer een “lockdown” komt en we kunnen niet meer terug ? En ga zo maar door….

Natuurlijk hebben ook wij geen “glazen bol” en weten we het dus ook niet. Wat we wel weten is dat er goed ingegrepen wordt op het eiland mocht het uit de hand lopen. Onlangs werd o.a. het strand bij Cala Gracioneta en Benirras ontruimd vanwege veel te grote toeloop en omdat de 1 ½ meter regel niet gewaarborgd kon worden. En ook illegale feesten worden zwaar beboet. De grote Clubs zijn sowieso gesloten en gaan dit jaar ook niet meer open.

Maar we gaan hier verder geen meldingen van maken. Ook in Nederland gebeuren onverantwoordelijke dingen. Wij gaan geen leden van deze facebook-pagina onnodig ongerust maken. Veel te veel negativiteit voor dit prachtige eiland., want er is namelijk veel te veel goeds te melden. Op vele baaitjes gaat het er wél relaxed aan toe en houden mensen zich aan de regels. Restaurants zijn gewoon open en doen het allemaal goed. Ook op de meeste beachclubs heerst een prima sfeer.
Als je bang bent, ga dan niet. Volg gewoon je gevoel en sla een jaartje over.
Maar als je wel gaat, neem dan gewoon je verantwoordelijkheid. Het eiland is nu zo mooi en relaxed. Geen massatoerisme en vooral de echte liefhebbers van Ibiza zijn aanwezig.

Bron: Facebook….MijnTipsIbiza

13 juli

Wat houd de maatregel voor het dragen van een mondkapje in?
– De verplichting van het dragen van een mondkapje geldt voor mensen vanaf 6 jaar in alle openbare ruimten, zowel binnen als buiten, ook als 1,5 meter afstand gegarandeerd is.
– Uitzonderingen gelden op de Balearen voor zwembad en strand, evenals de boulevard, zolang men 1,5 meter afstand houdt. Ook in de natuur buiten bewoond gebied geldt een uitzondering.
– Kinderen van onder de 16 die tot één huishouden behoren hoeven tijdens vrijetijdsactiviteiten geen mondkapje te dragen.
– Evenals in de rest van Spanje bestaan er uitzonderingen voor activiteiten die niet samengaan met het dragen van een mondkapje zoals het nuttigen van eten en drinken (terras, restaurant) en sportbeoefening, of in geval van een aantoonbare medische indicatie die het dragen van een mondkapje verhindert.
– Het is op de Balearen niet toegestaan een mondkapje met ventiel te dragen.
– Op het niet dragen van een mondkapje kan een boete staan van 100 euro.

Daarnaast hebben de autoriteiten samenkomsten van groepen mensen beperkt tot maximaal 70 personen.

Waarom is hier toe besloten?
Spanje spant zich enorm in om de veiligheid van de eigen inwoners en van toeristen te waarborgen. Daarom is op nationaal niveau een aantal regels in gesteld, en kunnen de regeringen van de regio’s aanvullende maatregelen nemen als zij dat nodig achten. Op de Balearen, waar het aantal besmettingen ver was teruggedrongen, hebben de autoriteiten besloten de nationale mondkapjes maatregel verder aan te scherpen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De overheid van de Balearen benadrukt dat veiligheid voorop staat en dat als iedereen zich aan de regels houdt, de verspreiding van het virus kan worden beperkt.

 

 

1 juli

We krijgen heel vaak de vraag: ‘kan ik nu veilig naar Spanje reizen?’. Ons antwoord is dan steeds dat er op dit moment in Spanje geen groot besmettingsgevaar is, dat de Spaanse overheid, de toeristensector en de bevolking zich enorm inspannen om Spanje een veilige bestemming te laten zijn. Het overgrote deel van de mensen houdt zich nauwgezet aan de regel ‘anderhalve meter afstand, anders een mondkapje op’, er wordt veel getest en als er een besmetting wordt vastgesteld, wordt er snel gehandeld. Net als in Nederland is er, sinds het beëindigen van de lockdown, een lichte stijging van het aantal vastgestelde besmettingen, maar de aantallen blijven gering. Op een paar plaatsen in dit grote land zijn er lokale uitbraken geweest, bijvoorbeeld in een ziekenhuis in Baskenland, bij seizoenwerkers in Huesca en in een opvanghuis in Málaga. In die gevallen worden gerichte maatregelen genomen. Er is geen sprake van nieuwe reisbeperkingen. Het reisadvies voor Spanje van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken is op dit moment ‘geel’. Dus u kunt reizen, maar het is belangrijk dat u zich goed voorbereidt, de lokale regels volgt en er rekening mee houdt dat de situatie kan veranderen.

Bron: Ambassadeur Jan Versteeg

21 juni

Blij dat er binnen Spanje weer vrij gereisd mag worden, dat de Spaanse grenzen weer open zijn voor reizigers uit de EU-landen en het Verenigd Koninkrijk . Het reisadvies voor Spanje van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat vanaf vandaag niet meer op oranje, maar op geel

19 juni

Vanaf 21 juni mag iedereen zich vrij bewegen door heel Spanje en zijn toeristen weer welkom. Wel gelden in deze nieuwe normaliteit regels waaraan iedereen die zich in Spanje bevindt, dus ook buitenlandse vakantiegangers, zich moet houden.
Over het algemeen komt het neer op het gebruiken van je gezonde verstand, geen handen schudden of begroetend zoenen, afstand houden tot vreemden, regelmatig je handen wassen en een mondkapje dragen daar waar je niet zeker bent of je op anderhalve meter afstand van anderen kunt blijven. Zorg dat je altijd een mondkapje bij je hebt en vraag naar de lokale regels bij je accommodatie. Dan kan er weinig mis gaan en kun je een zeer plezierige vakantie vieren. Hieronder zetten we alle maatregelen nog een keer uitgebreid uiteen.
Regels waar je je in Spanje aan moet houden

Mondkapje
De belangrijkste regel is dat het dragen van een mondkapje verplicht is in alle openbare ruimtes waar je geen sociale afstand van minimaal 1,5 meter kunt houden. Dat betekent dat je in winkels, het openbaar vervoer, gezondheidscentra, ziekenhuizen, hotels en horecagelegenheden, musea en hotels verplicht bent een beschermend gezichtsmasker te dragen. Die verplichting geldt voor iedereen die ouder is dan 6 jaar. Voor jongere kinderen wordt het dragen van een mondkapje aangeraden maar is niet verplicht.
In horecagelegenheden draag je bij binnenkomst en vertrek een mondkapje. Eenmaal aan een tafeltje en op veilige afstand van anderen, kan het mondkapje af. Wie om medische redenen geen mondkapje kan en dus hoeft te dragen, moet wel zorgen voor de sociale afstand van 1,5 meter.
Ook bij activiteiten die onverenigbaar zijn met het dragen van een mondkapje hoef je er geen op. Denk aan sporten, zwemmen, eten en drinken. Maak je een wandeling in een rustige omgeving of langs een boulevard op een rustig tijdstip, dan hoef je ook geen mondkapje te dragen, omdat je dan eenvoudig afstand tot anderen kunt houden.
Het advies is wel om altijd een mondkapje bij je te hebben, mochten zich onvoorziene omstandigheden voordoen en je geen afstand tot anderen kun bewaren. Op het niet dragen van een mondkapje wanneer dat wel verplicht is staat een boete van 100 euro. Het is volgens de Spaanse politie de meest uitgedeelde boete tijdens de de-escalatiefase in Spanje.
In tegenstelling tot de schaarste die er in het begin van de coronacrisis was, zijn mondkapjes in Spanje nu weer overal verkrijgbaar. De grote supermarkten verkopen met name wegwerpmondkapjes, maar bij apotheken zijn ook de chirurgische FFP2-gezichtsmaskers weer verkrijgbaar.

Sociale afstand
Overal waar veelzondheidsorganisatie 2 meter, maar de Spaanse regering heeft dat nu gereduceerd tot minimaal 1,5 meter.
Zwembaden en stranden mensen bijeen zijn dien je te zorgen voor anderhalve meter afstand tussen jou en andere personen. Dit geldt niet als je met mensen uit eenzelfde huishouden op stap bent of met je eigen familie. 
Zwembaden voor recreatief gebruik zijn vanaf fase 2 geopend maar met een maximale capaciteit van 30 procent. Hetzelfde geldt voor stranden. Vanaf fase 3 ligt de beslissingsbevoegdheid hierover echter bij de autonome regio’s die zelf hun veiligheids- en hygiënemaatregelen bepalen. Voor zwembaden die onder het beheer van Verenigingen van Eigenaren vallen, liggen de zaken nog wat ingewikkelder omdat de VvE de regels moet opstellen, die deels afhangen van de afmetingen van het zwembad en het aantal bewoners dat er gebruik van mag maken.
Veel kustgemeenten hebben speciale strandwachten aangesteld om te controleren dat het niet te druk wordt en dat mensen zich aan de regels houden. Vaak wordt het strand ’s nachts extra grondig schoongemaakt en ook het strandmeubilair wordt regelmatig gedesinfecteerd. Sommige gemeenten werken met tijdsloten voor stranden en anderen werken met een reserveringssysteem. Het is aan te raden naar de plaatselijke regels te vragen bij uw hotel, reisleider of de eigenaren van uw vakantiewoning.

Winkels en winkelcentra
Vanaf het moment dat de noodtoestand is opgeheven mogen winkels en winkelcentra hoe groot of klein ook weer gewoon open. Wel dienen de eigenaren, het management en het personeel zich te houden aan alle hygiënemaatregelen en toonbanken, deurklinken, pinautomaten etc. goed en regelmatig te reinigen, desinfecterende handgel te verstrekken bij de ingang. Veel winkels blijven ook plastic handschoenen of zakjes aanbieden aan hun klanten. Als de toestroom van klanten te groot dreigt te worden moet het management zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar komen. Personeel dient een mondkapje te dragen.

Bars en restaurants
In fase 2 gebieden mag 33% van de binnenruimte van restaurants en bars worden gebruikt. Terrassen gaan voor 33% open, wel afstand houden. In fase 3 gebieden mag 50% van de binnenruimte gebruikt worden. Terrassen mogen tot 75% uitbreiden. (max 20 personen)
Bars en restaurants kunnen in de nieuwe normaliteit weer open maar moeten hun tafels zo neerzetten dat de sociale afstand tussen klanten gewaarborgd kan worden. In de nieuwe normaliteit gelden geen capaciteitsbeperkingen meer. Vanaf fase 3 mogen mensen ook weer binnen in restaurants gaan eten.
Menukaarten die van hand tot hand gaan behoren tot het verleden en de hygiënemaatregelen hebben een versnelde digitalisering teweeg gebracht. Veel restaurants hebben hun kaart gedigitaliseerd, zodat je deze met het scannen van een QR-code op je telefoon kunt zien. Anderen bedrukken wegwerp-placemats met hun kaart of sturen hun menu via Whatsapp. Net als in winkels moeten horecagelegenheden zich wel houden aan de hygiénische maatregelen. Ook in deze gelegenheden dient het personeel een mondkapje te dragen.

Campings
Campings zijn in principe weer open, inclusief de toiletgebouwen, vanaf 21 juni. Wat allemaal mag en niet mag op een Spaanse camping kan per regio verschillen.

Cultuur en attractieparken
Musea, concertzalen, theaters expositieruimten en andere culturele instellingen mogen hun deuren ook weer openen, maar ook hier geldt een beperking op het aantal bezoekers van 50 procent. Mensen mogen toegelaten worden mits de sociale afstand gegarandeerd kan worden.

Groepsvorming
In fase 2 mogen mensen in groepen van maximaal 15 personen samen komen en in fase 3 geldt een maximum aantal van 20 personen.

Gezondheidsverklaring bij vliegen
Eerder vandaag schreven we over de verplichte gezondheidsverklaring die je bij je moet hebben als je gaat vliegen.

Bron: In Spanje

16 juni

Omdat  vaak dezelfde vragen gesteld worden ivm. reizen naar Ibiza,  even een overzicht:

Mondmaskers zijn verplicht op openbaar vervoer, vliegtuig/luchthaven, en wanneer je winkels binnengaat (oa. supermarkt). Verder is het enkel verplicht op plaatsen waar je géén 1,5m ‘social distance’ kan houden. Als je een dokterattest kan voorleggen (bv. vanwege ademhalingsproblemen) dan moet het ook niet.
Social distance blijft overal de norm, net zoals in BE/NL. Zorg dat je altijd een mondmaskertje bijhebt (zoniet kan er een boete van 100eur volgen bij controle)
Bij restaurants en barretjes geldt ook de social distance tussen de tafeltjes, daardoor kunnen ze vaak minder klanten plaatsen. Je bent niet verplicht van te reserveren, maar het is gewoon handig als je zeker wil zijn van een plekje.
Nee, niet alle horeca gaat open. Sommige hotels kondigden namelijk al aan niet of slechts gedeeltelijk te openen, andere dan weer wel. Het gros van de resto’s, barretjes en beach clubs zullen wel open zijn, maar dat beslist uiteindelijk iedere eigenaar zélf. Als je dus wil weten of een bepaalde zaak open is, neem je best rechtstreeks met hen contact op.
De grote clubs is dan weer een ander verhaal. Een club runnen met social distance is quasi onmogelijk… Open air venue’s (zoals O beach en Destino) kondigden dan weer wél aan te zullen openen.
De Spaanse grenzen (en dus ook die van Ibiza) gaan open vanaf 21 juni, dat werd door Spaans premier Sanchez bevestigd voorbije zaterdag. Maarrrr… dat wil daarom nog niet zeggen dat ook de airline’s meteen weer beginnen vliegen vanaf die datum. Dat beslissen zij namelijk zélf.
Het zal zowiezo een ‘ander’ Ibiza zijn dan anders, deze zomer, maar daarom niet ‘slechter’ imo Min of meer gelden er dezelfde veiligheidsmaatregelen als in BE/NL, en die maatregelen zijn er uiteraard om onze gezondheid, die van bezoekers en de eilandbewoners te beschermen
Besitos

Bron : Besos Ibiza

14 juni

Spanje zal 21 juni de grenzen heropenen voor reizigers vanuit alle landen in het Schengengebied, behalve Portugal. De grens met het buurland wordt 1 juli pas geopend.

Met ingang van 21 juni zullen de grenscontroles voor EU-burgers worden opgeheven. Ook zal vanaf dat moment voor mensen die vanuit de EU Spanje binnen reizen de quarantaineverplichting komen te vervallen.

11 juni

De de-escalatie na de coronacrisis is in elk land anders en bezorgt reizigers hoofdbrekens. Sommige landen, zoals Italië, zijn al wel geopend voor toeristen uit Schengenlanden en andere, zoals Oostenrijk is slechts open voor een paar buurlanden.

Spanje is nog volledig afgesloten voor toeristen. Brussel wil af van deze verwarring en gelooft dat er ook geen redenen zijn nog langer te wachten. ‘De Commissie moedigt de resterende lidstaten ten zeerste aan de controles aan de binnengrenzen te beëindigen om het vrije verkeer vanaf 15 juni mogelijk te maken’, staat te lezen in een verslag dat donderdag door het Europese bestuur werd gepresenteerd

Vooralsnog is de Staat van Alarm van kracht in Spanje tot 21 juni. Vanaf dan mogen Spanjaarden zich weer vrij door hun eigen land bewegen en per 1 juli mogen toeristen het land weer in.
De Spaanse vice-premier Nadia Calviño heeft de ontvangst van het verslag van de EC bevestigd, maar benadrukte dat alle beslissingen over het opheffen van de grenscontroles in Spanje gedaan zullen worden op basis van gezondheidsoverwegingen.

Bron: InSpanje

10 juni

De mondkapjes zullen ook na de noodtoestand verplicht zijn in Spanje.  Het gebruik van een mondkapje is verplicht op de openbare weg en in elke afgesloten ruimte voor openbaar gebruik of die open is voor het publiek, op voorwaarde dat het niet mogelijk is om de social distance van minimaal 1,5 meter aan te houden.
Het dragen van mondkapjes of mondmaskers is verplicht voor iedereen van 6 jaar en ouder. Kinderen van 3 tot en met 5 jaar zijn niet verplicht een mondkapje te dragen maar het wordt wel aangeraden.
Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer zoals de trein, bus, taxi, tram en metro, in het vliegtuig binnen Spanje en op weg naar Spanje of van Spanje naar Nederland/België (de meeste luchtvaartmaatschappijen verplichten al een mondkapje), in de auto als de inzittenden niet in dezelfde woning wonen en in alle omstandigheden waar meerdere mensen bij elkaar zijn en de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden.
Personen die om gezondheidsredenen geen mondkapje kunnen verdragen hoeven deze niet te dragen (maar moeten wel altijd rekening houden met de 1,5 meter of meer afstand). Personen die ademnood hebben of last hebben van astma, allergieën, angst, autisme of dementie hoeven dus niet verplicht een mondkapje te dragen.
In noodsituaties of als er sprake is van overmacht is het dragen van mondkapjes niet verplicht. Het is ook niet verplicht een mondkapje te dragen bij die activiteiten waarbij vanwege hun aard het gebruik daarvan onverenigbaar is. Daarbij valt te denken aan sporten, zwemmen of als men op een terras iets wilt eten of drinken. In die omstandigheden (en er zijn er meer te bedenken) is het dragen van een mondkapje dus niet verplicht.
Het is ook niet nodig om altijd een mondkapje te dragen want als de 1,5 meter afstand makkelijk gehandhaafd kan worden zoals tijdens een wandeling in de natuur of op een strand dan is een mondkapje helemaal niet nodig. Het is wel raadzaam om altijd een mondkapje bij je te hebben voor het geval dat.
ATTENTIE: Als men de verplichte mondkapjes niet draagt en de politie meent dat dit wel het geval had moeten zijn dan kunnen agenten boetes geven tot 100 euro.

Bron: Spanje Vandaag

9 juni

Maandag komen de eerste Duitse toeristen aan op Ibiza en Formentera
Dankzij het proefplan van de regering kunnen toeristen veertien dagen op de eilanden aankomen voordat de grenzen van Spanje voor buitenlanders worden opengesteld Deze bezoekers hoeven de 14-daagse quarantaine niet te doorlopen
De regering van Premier Pedro Sánchez heeft gisteren toestemming gegeven voor het proefplan van de Balearische regering om Duitse toeristen vanaf 15 juni naar de eilanden te brengen, dat wil zeggen veertien dagen voordat de grenzen van Spanje worden opengesteld voor buitenlanders.

Bron: Diario de Ibiza

3 juni

Waarschijnlijk hebben velen van u vanavond ook gekeken naar de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge. Hoofdonderwerp was het komende vakantieseizoen. Zoals gisteren al op enkele nieuwssites te lezen was, komt er per 15 juni een einde aan de situatie dat voor alle Europese landen het reisadvies Oranje (‘alleen noodzakelijke reizen’) van kracht is. Wat het Nederlandse Kabinet betreft gaan de landen van het Schengengebied na 15 juni zo snel mogelijk naar ‘Geel’ (‘veiligheidsrisico’s, bereid u daarop voor’). Voor twaalf Europese landen gebeurt dat meteen vanaf 15 juni. Drie Schengenlanden blijven voorlopig ‘gesloten’ (Denemarken, Zweden en VK). En voor de overige 16 landen, waaronder ook Spanje zich bevindt, wordt gehoopt dat er snel duidelijkheid komt, zodat zij ook ‘op Geel’ kunnen. Spanje-liefhebbers zullen dus nog even geduld moeten hebben.
Slotsom: het enige dat officieel bekend is gemaakt is dat het internationale toerisme volgens de Spaanse regering ‘vanaf juli’ weer op gang kan komen. Hoe dit precies wordt uitgewerkt (iets vroeger, iets later, welke regio’s) zullen we in de komende weken te weten komen. En het BZ-reisadvies zal niet het struikelblok zijn: zodra er in Spanje weer mag worden gereisd en de quarantaine verplichting wordt opgeheven, zal het reisadvies naar ‘Geel’ gaan. ‘Geel is geen Groen’, sprak MP Rutte vandaag nadrukkelijk: het kan een mooie vakantie worden, maar oplettendheid blijft geboden, mijdt de drukte. Hij waarschuwde ook dat er geen repatriëringsvluchten worden voorzien, wie deze zomer reist zou zich bewust moeten zijn van de risico’s.

Bron: Ambassadeur Jan Versteeg

27 mei

Ryanair start definitief haar vluchten vanaf 2 juli naar Ibiza. Maatregelen die Ryanair in acht neemt omvatten het dragen van mondkapjes, social distancing, minder ingecheckte tassen, online inchecken, temperatuurcontroles en passagiers moeten de instapkaart van tevoren downloaden op hun smartphone. Ook worden de vliegtuigen extra grondig schoongemaakt.

Bron: Ryanair

26 mei

Er komen de afgelopen dagen zoveel vragen binnen, bijvoorbeeld over het dragen van mondkapjes in Spanje…. ….en hoe zit het met die 14 daagse quarantaine, waarover gesproken is voor alle toeristen die naar Spanje reizen ? Zijn er al veel restaurants en beachclubs open ? Gaan hotels dit jaar nog open…… Wat is jullie advies om naar Ibiza te gaan en wat zouden jullie doen?
Sinds afgelopen zaterdag Premier Sánchez aan heeft gegeven, dat de grenzen in juli weer open zullen gaan voor buitenlandse toeristen, zijn we “niet meer van onze stoel af geweest” . Via alle kanalen kwamen vragen binnen. Nu willen we die natuurlijk allemaal goed beantwoorden, maar vanuit Nederland is het soms lastig en moeilijk voor te stellen wat er allemaal in Spanje gebeurd.
We hebben geprobeerd iedereen persoonlijk te beantwoorden, maar nu alsnog een algemene reactie.
Er geldt een “Noodtoestand in Spanje”, die aangeeft dat het dragen van een mondkapje in openbare gebouwen en openbaar vervoer verplicht is. Ook wordt hier gesproken over de 14 dagen quarantaine……maar deze “noodtoestand” eindigt op 7 juni met mogelijke verlenging. Die slag om de arm houden ze natuurlijk, maar Ibiza gaat zo geweldig (in positieve zin dus) dat wij denken dat dit helemaal goed gaat komen.
Ibiza is zijn restaurants weer aan het openen en zelfs de beachclubs gaan weer van start. Natuurlijk …. de toerist is zo ontzettend welkom. Logisch …….. Ibiza leeft van onder tot boven en van links naar rechts van het toerisme.
Dus al met al: Besef dat je maar ongeveer 2 uur en 15 minuten in een vliegtuig zit en op een geweldig eiland landt. Een eiland dat op dit moment misschien nog wel veel mooier is dan 30 jaar geleden. Veel hotels gaan niet eens open en andere hotels die wel open gaan mogen slechts en bezettingsgraad van 50 % hanteren, dus geen massa-toerisme zoals andere jaren. De natuur is nu nog mooier dan in andere jaren, omdat het zo rustig en stil is geweest. De natuur heeft zich als het ware kunnen herstellen. !
Maar…. door deze bizarre tijd zullen ook de prijzen ongetwijfeld gaan stijgen. Dus ga niet afwachten en boek nu je vlucht en vakantieverblijf. !

Bron: Facebook…MijnTipsIbiza
—————————-
Update: Regering kondigt aan dat ze vanaf 1 juli quarantaine zal opheffen voor buitenlandse toeristen.

25 mei

Het dragen van mondkapjes wanneer de 2 meter social distance niet mogelijk is in gesloten openbare ruimtes en op straat is verplicht in Spanje maar alleen TIJDENS DE NOODTOESTAND die op dit moment op 7 juni moet eindigen met een mogelijke verlenging.
Ook de verplichte 14 dagen thuisquarantaine voor ALLE reizigers vanuit het buitenland naar Spanje (dus voor reizigers met de Spaanse én buitenlandse nationaliteit) geldt alleen TIJDENS DE NOODTOESTAND die op dit moment op 7 juni moet eindigen met een mogelijke verlenging. Deze twee maatregelen zijn belangrijk om even uit te leggen omdat veel lezers daar vragen over stellen en diverse buitenlandse media foute informatie geven.

Bron: Spanje Vandaag

23 mei

Vanaf juli wordt de toegang van buitenlands toerisme naar Spanje onder veilige omstandigheden hervat. Buitenlandse toeristen kunnen vanaf nu hun vakantie in ons land plannen. De premier benadrukte dat “het Spaanse toerisme nu twee nieuwe zegels krijgt, die van gezondheidsbescherming en die van ecologische duurzaamheid.

Aldus Spaanse Premier Sánchez in een persconferentie vandaag.

22 mei

Komende maandag gaat Ibiza over naar Fase 2.

In deze  fase mogen restaurants en bars weer klanten binnenlaten, mits er afstand wordt gehouden. Het schooljaar wordt hervat, hoewel hier wel maatregelen worden genomen. De hervatting van professionele sportcompetities wordt toegestaan en bioscopen, theaters en auditoria mogen voor een derde open, evenals musea en conferentieruimtes. Bijeenkomsten van meer dan 50 personen zijn binnen nooit toegestaan, in de buitenlucht is het maximum aantal personen 400. In deze fasen mogen kerken en gebedshuizen weer voor 50% van hun capaciteit open.
Reizen binnen Spanje is nog altijd niet toegestaan en de tijden om naar buiten te gaan blijven gelden.Dit houd o.a in dat we weer naar de stranden mogen. Restaurants mogen hun binnenruimten openen, overdekte winkelcentra mogen open en je mag weer naar het strand en zwemmen in de zee.

21 mei

25 mei zullen veel provincies in Spanje overgaan naar fase 2 van het de-escalatieplan van de Spaanse overheid. Spanjaarden mogen dan weer naar het zwembad en het strand. Toch stelt de regering hoge eisen die vaak zorgen voor nog meer problemen en onduidelijkheid

20 mei

Spanje krijgt vijfde verlenging van de noodtoestand tot 7 juni

———————————————————————

Laatste update 20-05-2020, 14.00 uur van Transavia.

Vanaf 4 juni start Transavia het netwerk langzaam op naar o.a. Spanje ( Malaga ). Elke week bekijken ze of ze daar nieuwe bestemmingen aan kunnen toevoegen. Vanzelfsprekend staat de veiligheid voor passagiers en medewerkers aan boord voorop. Daarom nemen ze gezondheidsmaatregelen om het vliegen zo veilig mogelijk te maken. Een daarvan is dat het vanaf nu verplicht is om tijdens het instappen en aan boord een mondkapje te dragen.

Om te bepalen op welke bestemmingen ze nog meer gaan vliegen, kijken we naar de lokale beperkingen en hoe die zich ontwikkelen. Ook houden ze in de gaten wanneer hotels en horecagelegenheden weer opengaan. Transavia verwacht binnenkort meer bestemmingen toe te voegen.

Bron: Transavia

————————————————-

Het dragen van mondkapjes is vanaf donderdag 21 mei verplicht in Spanje zolang de noodtoestand duurt. Deze eindigt waarschijnlijk op 7 juni met een mogelijke verlenging tot het einde van het de-escalatieproces (eind juni).

18 mei

Volgens de laatste berichtgeving van het Ministerie van Transport mag eind juni het internationale toerisme weer opgang komen. Velen gingen er op Ibiza al vanuit dat het toerisme eind juni of begin juli weer op gang zouden komen maar een officiële bevestiging kwam er nooit. Vandaag heeft Minister Albalos laten weten vertrouwen te hebben in internationaal verkeer wanneer Fase 3 eindigt en Spanjaarden zelf weer overal in Spanje mogen reizen.

16 mei

Snap jij het nog ?
Vandaag heeft de Italiaanse regering officieel bekend gemaakt dat zij op 3 juni de grens gaat openen voor alle EU-burgers zonder dat men verplicht in quarantaine hoeft te gaan. Nu blijkt dus dat de coördinatie tussen de EU-landen flink te wensen overlaat na deze aankondiging. De Europese Commissie riep afgelopen woensdag nog op om de binnengrenzen van de Europese Unie gecoördineerd te openen maar Italië, één van de door het coronavirus zwaarst getroffen landen, heeft nu besloten de grenzen voor alle EU-burgers te openen op 3 juni.( ???)
Frankrijk wil zijn grenzen niet eerder openen voor 15 juni
Spanje denkt nu aan eind juni en in België houdt men voorlopig nog tot 8 juni alle grenzen gesloten. Ook Portugal denkt aan 8 juni, maar dan voorlopig alleen met Spanje.
….En van Nederland naar Ibiza? Vanaf 15 mei is 14 dagen thuisquarantaine verplicht voor iedereen die in Spanje aankomt. En eind juni mogelijk ook voor toeristen. Voorlopig hebben wij nog Code Oranje.
En hoe zit het eigenlijk met UK ?
Ik vraag mij oprecht af wat die Europese Commissie betekent in deze bizarre tijd, waarin iedereen wel eens meer duidelijkheid wil.

15 mei

Citaat uit de krant Periodico de Ibiza:

Balearische luchthavens zullen eind juni toeristen uit de EU kunnen ontvangen
De minister van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda, José Luis Ábalos, verzekerde gisterenmiddag tijdens een videoconferentie de regeringspresident Francina Armengol dat de regering eraan werkt Son Sant Joan en andere luchthavens voor internationaal verkeer te heropenen. eind juni, wanneer fase 3 van de de-escalatie eindigt.
Uiteraard gebeurd dit alles onder strenge voorwaarden waaronder extra controle’s op de luchthaven voor bijvoorbeeld het verplicht dragen van een mondmasker. Er werd wel benadrukt dat alles geleidelijk aan maar vooral veilig moet gebeuren. Ibiza kan het zich niet veroorloven om een stap terug te zetten en een nieuwe uitbraak van het virus zou rampzalig zijn voor het toerisme op het eiland. Dit bericht is nog niet officieel goedgekeurd.. Het is nog in overleg, maar in ieder geval wel een positief verhaal. Dus : dit alles is nog onder voorbehoud.

14 mei

Veel mensen hadden waarschijnlijk gehoopt dat de Europese Commissie (EC) op woensdag zou aangeven of ze weer op vakantie kunnen gaan deze zomer of niet. Maar helaas heeft de EC daar geen direct antwoord op gegeven, geen data genoemd, niet aangegeven welke landen als ‘veilig’ gezien worden maar is de Commissie met aanbevelingen gekomen voor o.a. reisvouchers, quarantaines, de EU binnengrenzen en de wijze waarop men moet gaan vliegen.
De Europese Commissie heeft op woensdag aanbevelingen voor het vakantieseizoen gepresenteerd. Daarbij is het standpunt dat de EU-burgers recht hebben op vakantie maar dat een tweede corona-golf koste wat kost voorkomen moet worden. De EC roept de EU-lidstaten op om zo snel mogelijk en georganiseerd de grenzen tussen de EU-landen te openen voor het vakantieverkeer.

Spanje heeft op dit moment de grenzen te land, ter zee en in de lucht gesloten voor het buitenlands inkomend verkeer. Dat wil zeggen, er zijn sinds 17 maart weer grenscontroles ingesteld en het Schengen akkoord is tot tenminste 24 mei opgeschort. Aangezien de de-escalatiefase nog doorgaat tot eind juni is ook de kans groot dat de grenzen voor het buitenlandse verkeer nog gesloten zullen blijven tot eind juni.

Bron: Spanje Vandaag

13 mei

Transavia heeft haar vliegstop met een week verlengd tot en met 3 juni. Daar staat tegenover dat het bedrijf vanaf nu per week zal bekijken welke routes op welke dagen in juni eventueel hervat kunnen worden, laat de airline vandaag weten.
Op die manier hoopt Transavia reizigers uiterlijk twee weken voor vertrek duidelijkheid te kunnen geven, zegt CEO Marcel de Nooijer woensdag. Volgens de topman is er onder klanten een groeiende behoefte om weer te reizen.

Bron: Transavia

12 mei

De Spaanse regering legt een 14-daagse quarantaine op aan iedereen die Spanje binnenkomt.

Vanaf vrijdag 15 mei moeten alle mensen die het land binnenkomen in quarantaine blijven. Ze blijven thuis en het is alleen toegestaan om uit boodschappen te doen, medicijnen te kopen, naar de apotheek of het ziekenhuis te gaan of om andere gerechtvaardigde redenen.

*Er worden geen toeristen toegelaten, alleen mensen die een valide reden hebben om naar Spanje te komen, zoals terugkerende residenten, voor hen gelden deze regels

Bron: Ibiza Informatie en Advies

11 mei

Vanaf 11 mei bevindt het merendeel van Spanje zich in Fase 1 met meer versoepelingen waaronder de terrassen. Vanaf deze datum is het weer mogelijk om op veel plaatsen een  koffie, wijntje, sangria of iets anders te drinken op een van de vele terrassen. Dat dient wel te gebeuren met inachtname van de social distance en de corona-maatregelen maar wel in groepen tot 10 personen.

In Fase 1 mogen ook de hotels en toeristische accommodaties weer opengaan. Het probleem daarbij is echter dat de mensen alleen binnen de eigen provincie, gezondheidsdistrict of eiland mogen rijden en reizen. Veel hoteleigenaren vinden dat het dus niet haalbaar is om te openen en hebben de opening van hun hotels uitgesteld. Diverse hotelketens hebben ook al aangegeven pas open te gaan als het normale nationale en internationale toerisme weer op gang komt.

Bron: Spanje Vandaag

10 mei

Vanaf maandag 11 mei is het weer mogelijk om tussen de verschillende eilanden Balearen en Canarische Eilanden te vliegen. Het gaat dus niet om vluchten van de eilanden naar het Spaanse vasteland of terug en ook niet om internationale vluchten.


De Spaanse regering is van mening dat het openen van internationale grenzen niet aan te raden zal zijn vóór begin juli, dat wil zeggen: nadat de 4 fases voltooid zijn en verplaatsingen tussen provincies binnen Spanje mogelijk is.

Het ziet er ook niet naar uit dat bepaalde gebieden eerder internationale reizigers zullen verwelkomen zoals de Balearische en de Canarische eilanden, omdat er verwacht wordt dat land tegelijkertijd de ‘nieuwe normaliteit zal betreden’.

Europese overheden zullen hun plannen overleggen bij de Europese commissie die volgende week advies zal uitbrengen over de binnengrenzen van het Schengengebied. Waarbij de lokale overheid van de Balearen een aanvraag kan indienen om dit gebied eerder te openen.
Het is te verwachten dat het plan van Spanje niet veel zal verschillen dan dat van Frankrijk en Italie, twee andere grote toeristenbestemmingen van Europa. De Spaanse regering wil dan ook dat er begin Juli een overeenstemming wordt bereikt over een reeks gemeenschappelijke protocollen voor toerisme, zoals regels inzake grenzen, veiligheid, hygiëne of capaciteit op luchthavens, vervoermiddelen of faciliteiten, evenals de beschikbaarheid van gezondheidscentra.

De kwestie werd afgelopen dinsdag besproken door de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, EU en Samenwerking, en de vice-voorzitter van de Europese Commissie Margrethe Vestager, de voorzitter van de contactgroep voor toerisme van de EU-directie.

9 mei

Vanaf maandag kan je weer naar een terras als er plaats is. Terrassen mogen slechts 50 procent van de normale bezetting hebben. Er moet een afstand van minimaal twee meter tussen de tafels van verschillende cliënten zijn en groepen klanten mogen nooit uit meer dan 10 personen bestaan. Tafels dienen te worden gedesinfecteerd tussen verschillende klanten. Menukaarten en servethouders mogen niet gebruikt worden.

6 mei

Op 13 mei moet de Europese Commissie (EC) een beslissing nemen over het wel of niet en op welke wijze het luchtruim binnen de Europese Unie weer geopend wordt. Deze datum is bevestigd door de ministers Illa van Volksgezondheid en Abalos van Transport. Maar de ministers geven ook aan dat als de EC op die datum geen beslissing neemt Spanje genoodzaakt is om zelf maatregelen te nemen die dan niet in dezelfde lijn zijn als die van de Europese Unie en andere EU-landen.
De Spaanse regering wil zo snel mogelijk maar wel op verantwoorde wijze en in samenspraak met andere EU-lidstaten het luchtruim openen. Want het wel of niet kunnen vliegen binnen Europa is voor Spanje als toeristisch land erg belangrijk. De Spaanse regering is zich daarvan bewust maar geeft ook aan dat dit niet alleen een beslissing is van Spanje maar van alle EU-lidstaten en de Europese Commissie.De toeristensector in Spanje wil oplossingen zien en ook al zouden hotels, campings en andere toeristische accommodaties kunnen openen met slechts een beperkte capaciteit of met moeilijke corona-maatregelen, het internationale toerisme is belangrijk genoeg om dat in de sector te accepteren.

Als de EC niet met plannen komt dan zal de Spaanse regering dat wel doen maar deze zullen wel moeten aansluiten op het vier fasen-plan waarmee Spanje uit de noodtoestand wil geraken.

Tekst: Spanje Vandaag

4 mei

Vanaf 4 mei is Spanje begonnen met het zogenaamde de-escalatieplan waarmee het land in acht weken tijd en in een vier fasen-plan terug wil keren naar het ‘nieuwe normaal’. Op maandag 4 mei begint praktisch heel Spanje met fase 0 die op 11 mei overgaat in fase 1. Uitzonderingen daarop zijn de Canarische Eilanden La Gomera, El Hierro en La Graciosa en het Balearen eiland Formentera.
Deze vier eilanden voldoen volgens het Ministerie van Volksgezondheid aan de gezondheidscriteria om in plaats van met fase 0 zoals de rest van Spanje op maandag 4 mei al met fase 1 te beginnen.

Dat houdt dus in dat men op de eilanden La Gomera, El Hierro, La Graciosa en Formentera onder bepaalde voorwaarden winkels mag openen, dat de terrassen weer open kunnen gaan en dat men met de auto of scooter op het hele eiland mag rijden. Ook de hotels mogen weer open op de eerder genoemde eilanden.

Vanaf 11 mei mogen bars en restaurants op Ibiza hun terrassen tot 50% vullen ipv 30%.
Ook het aantal mensen dat mag samenkomen, zoals vrienden, familie, buren, etc. wordt opgeschroefd tot 10 personen (mits zij voldoen aan de veiligheidsmaatregelen). Dit geldt zowel voor buiten als bij iemand in een privé woning.

1 mei

Per 2 mei mag er onder een reeks voorwaarden weer gewandeld en gesport worden in de openbare ruimte. Maar wel met  voorwaarden.

• Mensen van 14 en jaar en ouder mogen één keer per dag wandelen en sporten, en wel in de tijdvakken 6-10 uur ‘s ochtends of 20-23 uur ’s avonds.
• Om mensen van 70 jaar en ouder en mensen met speciale vereisten te beschermen, zijn er voor hen twee aparte tijdvakken: 10-12 uur ‘s ochtends en19-20 uur ’s avonds. Zij mogen begeleid worden door iemand waarmee ze samenleven, ook als diegene tussen de 14 en 70 jaar oud is.
• Kinderen onder de 14 jaar mogen, met inachtneming van de eerder afgekondigde regels (1 x per dag, max. 1 uur, met 1 ouder, tot 1 km van huis), naar buiten tussen 12 en 19 uur.
• Wandelen mag tot 1 km afstand van huis. Het mag in het gezelschap van een (1) persoon waarmee men samen leeft.
• Sporten mag langere afstand, maar altijd binnen de eigen gemeente. Het moet individueel en er kunnen geen afgesloten sportfaciliteiten worden gebruikt.
• Mensen die om aantoonbare redenen niet zonder begeleiding kunnen, mogen door 1 persoon worden begeleid.
• U mag in principe niet stil gaan staan. Is stilstaan noodzakelijk, dan zo kort mogelijk.
• De tijdvakken zijn niet van toepassing in gemeenten (of kernen met eigen bestuur onder gemeenteniveau) met minder dan 5.000 inwoners. Daar kan men dus vrij het moment kiezen, tussen 6 en 23 uur.

30 april:

Corendon heeft besloten om al haar reizen naar het buitenland met vertrek tot en met 25 juni 2020 te annuleren. Transavia start vooralsnog weer op 28 mei.

Tekst: Corendon

29 april

Op dit moment is het alleen toegestaan om vanaf fase 1 (11 mei) binnen de eigen provincie of op een eiland te reizen. Verplaatsingen en reizen buiten de eigen provincies en eilanden zijn pas vanaf eind juni toegestaan.
Op dit moment is er nog geen beslissing genomen over de opening van de grenzen van Spanje omdat men naar een gecoördineerde oplossing zoekt met andere landen.

Voorlopig is het dus nog niet mogelijk om vanuit Spanje naar het buitenland en vanuit het buitenland naar Spanje te reizen. Op dit moment en zoals de nieuwe maatregelen op dinsdag gepresenteerd zijn, zou dit wellicht pas mogelijk zijn vanaf eind juni (maar dit is officieel dus nog niet bevestigd).

28 april

Het officiële startschot van het de-escalatieplan dat president Sánchez vandaag presenteerde, is op maandag 4 mei met de eerste en zeer schuchtere stap: de horeca kan de deuren openen om afhaal maaltijden te serveren en men kan bedrijfsruimten op afspraak exploiteren met een zeer beperkte capaciteit. Die maandag kunnen ook volwassenen weer buiten om te wandelen of om individueel te sporten. Preciese details van die versoepeling zullen later deze week bekend worden gemaakt. Vanaf 4 Mei gaat er een versoepelingsproces van de lockdown in op Ibiza. Beginnende met de kleinste eilanden van de Balearen en de Canarische Eilanden.
Formentera valt hieronder.
Deze zijn gekozen omdat op deze kleine eilanden de ziektegevallen het laagst zijn.
De rest van het land zal een week later volgen in verschillende stappen van een 4 fase plan.
Fase 1 waarin deze eilanden eerder in beginnen, omvat de heropening van kleine bedrijven en terrassen van bars en restaurants met bezettingsbeperkingen en andere beschermingsmaatregelen.
Het voorziet ook in de heropening van hotels en toeristische accommodatie, met uitzondering van gemeenschappelijke ruimtes met beperkte capaciteit.

27 april

Op dit moment geldt tot 10 mei nog de noodtoestand en mag men in Spanje alleen reizen indien strikt noodzakelijk onder bepaalde voorwaarden en dus niet voor vakantiedoeleinden. Dit verbod geldt voor zowel de Spanjaarden als de buitenlanders die naar Spanje willen komen.
Het is dus voorlopig niet mogelijk om naar Spanje te reizen voor een vakantie en de vraag is natuurlijk … wanneer kan dat wel?
Er wordt (helaas) veel gespeculeerd en er zijn veel geruchten over het toerisme en vakanties in/naar Spanje maar zolang er officieel via de Spaanse regering geen informatie bekend wordt gemaakt is er niets bekend en kan niemand iets met zekerheid zeggen.

Transavia
Op de website van Transavia staat dat er vanaf donderdag 28 mei weer vluchten zijn naar Ibiza.

Ryanair
Op de website van Ryanair is te lezen dat er vanaf 9 mei naar  Ibiza gevlogen gaat worden.

Easyjet
Op de website van Easyjet is te zien dat er vanaf Amsterdam-Schiphol weer vluchten zijn naar Spanje  vanaf 19 mei naar Ibiza.

Brussels Airlines
Op de website van Brussels Airlines is te lezen dat deze maatschappij vanaf 16 mei naar o.a. Ibiza vliegt.

Vueling
Op de website van Vueling is te zien dat deze Spaanse maatschappij weer zal gaan vliegen vanaf 1 juni .

Maar in alle gevallen CHECK HUN WEBSITE.

25 april

Vandaag werd  bekend gemaakt dat als het virus blijft afnemen, dat er overwogen gaat worden dat er vanaf 2 mei ook voor volwassenen meer vrijheid gaat komen. Dit staat los van de regeling met de kinderen die 26 april ingaat..

 

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan / Gypset / Contigo

  • PCR / SNEL test

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante