Mooiste parade ooit

Ooit heb ik een optocht gezien in Ibiza-stad die ik nooit meer zal vergeten. Het was zo indrukwekkend, dat ik dit nog helemaal voor me zie.

Het was de eerste keer dat ik op Ibiza was, inmiddels 30 jaar geleden.  Het was een optocht zoals je ze nu niet meer ziet.

We liepen ‘s-avonds nog wat rond in La Marina ( bij de haven ) en besloten nog wat te gaan drinken bij een van die gezellige barretjes waar tegenwoordig allemaal proppers staan, die je proberen binnen te lokken met “free drinks”. We zaten net gezellig toen we een hoop herrie hoorden. Er kwam een parade voorbij van Privilege, toen nog dé discotheek van Ibiza.

Voorop liepen een stuk of 10 mannen met fakkels. Ze hadden onze aandacht. Iedereen stond op om te gaan kijken. Wat vond ik het jammer dat ik geen fototoestel bij me had ( mobieltjes waren er toen nog niet ). Achter die mannen kwamen zeker 15 schaars geklede mannen die een soort bit in hun mond hadden en zo een Romeins karretje voort trokken, zoals je die kent uit de film Ben Hur. Zij liepen als het ware zwaar gebukt omdat op dat Romeinse karretje een bloedmooie vrouw stond, die met een lange zweep haar “slaven” sloeg om door te rijden. Natuurlijk was deze vrouw ook nauwelijks gekleed en met haar lange doorzichtige gewaad maande zij de stoet om door te rijden.

Achter haar liep weer een hele groep mannen met fakkels, maar dit keer verkleed als de Ku Klux Klan. Lange witte jurken met hun gezicht bedekt met witte puntmutsen.

Nooit meer zo’n spektakel gezien helaas.

Wel ooit op dat zelfde plekje twee mannen op een klein balkonnetje, die helemaal in een harnas waren gehesen. Met een slijptol gingen zij iedere keer over hun harnas. De vonken kwamen er echt vanaf. En dat natuurlijk op het ritme van de muziek en zoveel mogelijk synchroom.

Ook heel gaaf, maar die parade zal ik echt nooit meer vergeten.

Dianne

Terug naar Leuke Verhalen

 

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan / Gypset / Contigo

  • PCR / SNEL test

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante