Bar Anita

Een volgende plek, die zeker niet overgeslagen mag worden is de plaats San Carlos met het beroemdste barretje van het eiland : Bar Anita.

Bar Anita 2 (2)Je rijdt er heen via St. Eularia. Vanaf Ibiza stad is het om St. Eularia heenrijden en bij de rotonde ga je richting San Carlos. Je passeert net voor San Carlos ook nog de hippie-markt van Las Dalias. ( De moeite van het bezoeken waard.)

 

In San Carlos aangekomen vind je heel gemakkelijk : Bar Anita. Op het pleintje recht tegenover de kerk. Deze plek was in de jaren 60 de belangrijkste plaats voor de hippies. Hier kwam men bij elkaar om wat te drinken. De toenmalige hippies woonden veelal rondom San Carlos, vanwege de rust die hier heerste. Nog steeds komen hier veel locals om elkaar te ontmoeten en om wat te drinken. Je komt binnen via een buitenterras waar je kunt eten of drinken. Heel apart zijn nog steeds het grote aantal brievenbussen in de hoek van dit terras.

Bar Anita 2 (1)De mensen die hier in de omgeving wonen kunnen op deze plek hun post ophalen. Deze wordt dus niet thuis bezorgd, maar in de brievenbus bij Bar Anita.

Je kunt bij Bar Anita uitgebreid eten, maar wij gaan graag aan het barretje zitten en bestellen dan wat lekkere tapas uit de vitrine. Aanraders zijn 1. de Boquerones ( ansjovis in vinaigrette met knoflook ) en 2. Ensaladilla Russa ( heerlijke huzarensalade ), als die niet op is, want het is populair. en 3. Albondigas  ( gehaktballetjes in pittge tomatensaus). Hierbij een glaasje wijn of een biertje. De sfeer doet verder de rest.Bar Anita 2 (3)

 

 

Terug naar Bijzondere Lokaties

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan

  • Casa Rocca / Gypset

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante