Festival Club ( Albandonado )

IMG_0543Op Ibiza blijven wij ontdekken. We nemen altijd weer de tijd om op het eiland te zoeken naar verborgen schatten. Op ons lijstje stond al heel lang deze bijzondere plek met de naam : Festival Club. Ergens verstopt in de heuvels van St. Joseph kun je deze, inmiddels ruïne, vinden.

In 1969 werd er een aanvang gemaakt met de bouw van deze bijzondere club. Het bleek een gigantische klus, want door de geïsoleerde ligging in het midden van een dennenbos, waren de eigenaren genoodzaakt om er een weg naar toe aan te leggen en aansluiting te creëren op het elektriciteitsnet. Iets wat niet zomaar gebeurd was. Na veel moeite werd alles uiteindelijk gerealiseerd en kon in 1972 de club geopend worden onder de naam : Festival Club. Google maps was in die tijd nog niet uitgevonden, dus was je afhankelijk van een gids of local die je naar deze geheime plek kon brengen. Voor iedereen die vanaf 1972 naar Ibiza ging, was een bezoek aan Festival Club een must!

IMG_0541Omdat Festival Club gebouwd is als een amfitheater, leende de club zich voor uiteenlopende activiteiten. Er werden theatervoorstellingen gehouden, cabaret en zelfs stierengevechten. Bezoekers konden gebruik maken van verschillende bars en een restaurant. Niets was de eigenaren te gek. De Rolling Stones traden erop maar er werden ook stierengevechten gehouden in de arena en theater voorstellingen. Helaas kwam toen de oliecrisis en kwamen er nog maar weinig toeristen. Na 2 jaar moesten ze sluiten en het staat nu al meer dan 40 jaar leeg. Graffiti artiesten hebben er een soort van groot kunstwerk van gemaakt!Helaas sloeg het noodlot al snel toe want door de wereldwijde oliecrisis werden vliegreizen veel te duur en lieten de toeristen het massaal afweten. Het werd zelfs zo slecht dat een gedwongen sluiting in 1974 niet te vermijden was en dat slechts twee seizoenen na de opening.

Ondanks de prachtige ligging in een bosrijk gebied, het geweldige gebouw ( tenminste wat er nog van over is ) en de interesse van vele ondernemers is Festival Club tot op de dag van vandaag nooit meer open gegaan. De natuur heeft inmiddels stukje bij beetje terug gepakt van wat haar ontnomen was.

IMG_0538Vandalen hebben een groot gedeelte vernield, maar de grootste structurele schade wordt aangericht door de natuur. Dennenbomen groeien dwars door het beton en de wortels drijven het beton langzaam maar zeker uiteen. Graffiti artiesten (..) vonden in Festival Club een dankbare plek om hun spuitbussen te legen op de vele muren van het complex en helaas is de club ook gebruikt door mensen die het nodig vonden om hun afgedankte voertuigen te dumpen.

In 2012 is de club nog een poosje gebruik als Paintball locatie, maar zonder de benodigde vergunningen. Klachten van omwonenden maakt al snel een einde aan deze activiteit.

Het blijft de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze indrukwekkende lokatie en bij het zien van de ruïne, je al dromend te begeven naar de jaren ’70.

Om er te komen volg je de weg van Ibiza stad naar St. Joseph en net voor St. Joseph de blauwe borden volgen naar de nieuwste lokatie van : Sluiz Entertainment. De weg blijven volgen tot je aan de linkerzijde de ruïne tegenkomt.

IMG_0532Kom je vanaf St. Joseph, dan rijdt je het dorp uit en na 500 meter linksaf bij het bord, Sluiz Entertainment. De weg inrijden en blijven  volgen tot je aan de linkerzijde van de weg de ruïne ziet staan.

 

 

IMG_0528 IMG_0529 IMG_0530 IMG_0535 IMG_0536 IMG_0537  IMG_0539 IMG_0540 IMG_0542 IMG_0544 IMG_1770 IMG_1771 IMG_1772 IMG_1774  IMG_0545

Wij maakten op 18 april kennis met Darío Sanz Padilla van Ibiza-drone.com bij Festival Club en hij was na mijn verhaal over onze Nederlandse website MijntipsIbiza zo enthousiast, dat inmiddels deze prachtige video, die hij die dag maakte, naar ons is gestuurd. Bekijk de video op : https://youtu.be/81efcwYiuak

Dario Sanz  Wedding and Portrait Photography                                                                                                                                                              ESP: +34 6998 117 59                                                                                                                                                  Website: http://www.dariosanzphoto.com

On 18th of April we met Dario Sanz from Ibiza-drone.com at Fesival Club and after my story about our Dutch website MijnTipsIbiza.nl he was so enthusiastic that now this beautiful video he made that day was sent to us. Watch the video at https://youtu.be/81efcwYiuak

Terug naar Bijzondere Locaties

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan

  • Casa Rocca / Gypset

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante