Lamzakken

Dit kaartspel heet : lamzakken.

Dit spel speel je met 4 personen, maar is ook mogelijk om met 3 of zelfs 2 personen te spelen. Je hebt dan gewoon een “blinde” speler. Je deelt dan voor 4 personen en laat de kaarten van de “blinde” speler onaangeraakt.

Spelregels:

Je begint als volgt : je deelt voor ieder 1 kaart en degene met de hoogste kaart moet als eerste delen.

De eerste ronde deelt hij alle 52 kaarten op. Ieder heeft dus 13 kaarten. De speler na de deler mag als eerste raden hoeveel slagen hij denkt te gaan halen. Degene die gedeeld heeft mag als laatste zijn aantal slagen raden. Er mogen in totaal geen 13 slagen gehaald worden, maar wel meer of minder, dus als jij als laatste mag bieden, tel je de slagen van jouw voorgangers. Zo kun je misschien tot een voor jou beter resultaat komen.  Uiteindelijk zal er in iedere ronde altijd iemand zijn die zijn gerade slagen niet goed heeft. Er zijn immers 13 slagen te halen.

Degene met het hoogst aantal gerade slagen mag als eerste uitkomen. In principe probeer je alle slagen te halen die je denkt te halen, maar let op ….. zorg dat je op tijd van je slagen raakt, want ook met een 2 kun je je slag halen, omdat misschien niemand de gevraagde kleur meer heeft. Een slag haal je als je de hoogste kaart hebt van de gevraagde kleur ( harten, ruiten,schoppen of klaveren ). Er is geen troef in het spel. En …… je moet altijd bekennen.

De volgende ronde deelt de volgende speler 48 kaarten op. Ieder heeft nu dus 12 kaarten en 4 kaarten liggen apart. Degene naast de deler mag als eerste raden hoeveel slagen hij denkt te halen. De laatste mag niet het totaal hebben van 12 slagen. Let op…er zijn nu dus 4 kaarten uit het spel en dat kunnen hoge kaarten zijn. M.a.w je kunt nu dus ook een slag halen met een koning want de aas is misschien al uit het spel.

De volgende ronde worden er 11 kaarten gedeeld. Er zijn nu dus nog maar 44 kaarten in het spel en 8 kaarten doen al niet meer mee.

Ga zo door tot je nog maar 1 kaart over hebt. Let er wel telkens op dat de laatste speler nooit het totaal van de aantal slagen mag raden.

Puntentelling:

Het aantal slagen dat je haalt is 1 punt. Als je goed geraden hebt hoeveel slagen je dacht te halen dan krijg je daar 10 extra punten bij. Dus raad je 5 slagen en dat blijkt ook goed te zijn dan krijg je 15 punten.

Degene die bij de laatste ronde het hoogst aantal punten heeft is de winnaar.

 

 

 

Opschrijven:

De eerste ronde: 13 slagen halen. Je schrijft in linkse helft het aantal slagen wat iedereen denkt te halen. In de rechtse rijtjes de aantal punten. ( 10 extra als je het goed geraden hebt )

Dus je denkt 4 slagen te halen en die heb je ook gehaald, dan heb je 14 punten.

2e ronde: zie boven.

Tot slot: Je telt cumulatief op, zodat je bij iedere ronde ziet wie boven aan staat.

Terug naar Ontspanning

 

 

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan / Gypset / Contigo

  • PCR / SNEL test

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante