St Gertrudis

Santa Gertrudis ligt ongeveer in het midden van Ibiza. Het is een heerlijk rustig plaatsje waar je lekker kunt relaxen als je na het strandbezoek nog even wat wil drinken of een klein hapje wilt doen.

Bar Costa aanzicht (640x515)De afgelopen jaren heeft St. Gertrudis enorm aan populariteit gewonnen. Nieuwe winkeltjes en restaurants zijn daar het voorbeeld van. Maar nog steeds de populairste trekpleister is : Bar Costa. Het bevindt zich op een gezellig plein. Lage krukjes en tafeltjes geven hier een hele ongedwongen sfeer.

Of het nu die stoeltjes zijn weten we niet, maar wel typisch dat juist dit terras altijd vol zit. Loop daarom nog een rondje als je geen plek hebt kunnen bemachtigen, en probeer het dan nog een keer. Bestel een lekker flesje wijn en probeer de bocadilos con tomato of de heerlijke manchego kaas.

Bar Costa tapasHet verhaal gaat, dat hier vroeger veel Ibicenco’s kwamen die geen geld hadden om iets te eten en daarom hun zelfgemaakte schilderkunsten hier probeerde te verkopen. In ruil hiervoor kregen zij wat te eten.

 

Als je van winkelen houdt moet je hier toch eens rondneuzen. Je vind hier leuke exclusieve boetiekjes. En het valt echt op dat het hier veel goedkoper is dan in Ibiza stad.

En wat ook niet vergeten mag worden en echt de moeite waard is, is even buiten St Gertrudis de prachtige woonwinkel : Sluiz. Ze verkopen hier meubels, mooie glazen, gadgets, kleding en allerlei accessoires. Je kijkt werkelijk je ogen uit. En………ook nog eens een Nederlandse eigenaar.

Terug naar Plaatsen

 

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan

  • Casa Rocca / Gypset

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante