Tapa’s

Zo’n lekker tussendoortje om je grootste honger te stillen.

tapas-3[1]Een tapa is een kleine portie die men aanbiedt bij een drankje in een bar of restaurant. Over de oorsprong wordt nog steeds druk gespeculeerd. De bewoners van Andalusia beweren dat de tapa voor het eerst in hun streek werd geserveerd. Maar of het glas met zoet geurende sherry nu werd afgedekt met een schoteltje om insecten te weren, of om het door een windvlaag opgewaaide zand van het strand van Cadiz uit het glas van koning Alfonso XIII weg te houden, is nog altijd een groot raadsel. Zeker is wel dat het idee van een kleine versnapering in combinatie met een drankje bij iedereen goed in smaak viel, en daarmee in korte tijd uitgroeide tot een van de belangrijkste onderdelen van de Spaanse eetcultuur.

Het aanbod varieert per regio, maar bij menig Spanjaard blijkt de Ensaladilla Rusa een absolute favoriet. Maar ook de albondigas en de pimientos de padròn zijn populair. De keuze is eigenlijk heel groot.

Op sommige plaatsen dien je tapas te bestellen in raciones. Dit is een portie van een en dezelfde tapa op een bord. Bestel nooit alles in een keer, maar verdeel het over de tijd dat je in de bar aanwezig wilt zijn, want zo krijg je de hapjes elke keer vers geserveerd.

Top 5 favoriete TAPAS-Bars op Ibiza zijn volgens onze   Facebook vriendengroep: Mijn Tips Ibiza Vrienden: 

 

Top 5 Tapasbar

1     La Bodega – Ibiza stad en strand Talamanca

2    Can Terra – Ibiza stad

3    Homeloos – Figueretas

4    El Zaguan – Ibiza stad

5.   Destino – St Joseph

6    Bar Anita – San Carlos

7    Bar Costa – St Gertrudis

  

 

 

 Terug naar Recepten

 

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Can Yasmine

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan

  • Casa Rocca / Gypset

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine / en Can Caro

  • Casa Relajante