Noche de San Juan

Dit feest wordt gevierd in de nacht van 23 op 24 juni…… de kortste en meest betoverende nacht van het jaar. Op 24 juni viert men in Spanje immers de geboorte van San Juan (de heilige Johannes de Doper), en het begint met de voorgaande Nacht van San Juan van 23 op 24 juni, op zowat elke plek aan de Spaanse kust! Een bijzondere nacht vol plezier met familie of vrienden aan het strand, en lekker eten, drank, vreugdevuren.  De Spanjaarden vieren dan dat de zomer begint. Het is een bijzondere nacht vol plezier met familie en/of vrienden en waar op het strand vreugdevuren worden aangestoken en vele rituelen te zien zijn.

3dcbd8056f504532259e733a4b9e2ae3_L[1]Zo moet je volgens de traditie’s-nachts de zee in. Je gezicht wassen zodat je het hele jaar mooi blijft en gaan zwemmen zodat je gezond blijft. Ook moet je over het vuur springen om jezelf te zuiveren van het kwaad. Wensen op een briefje schrijven en in het vuur gooien en deze wensen komen dan uit.

De nacht van San Juan of de midzomernacht, is een oud en traditioneel feest.

Wikipedia schrijft over San Juan: De Geboorte van de Heilige Johannes de Doper is een hoogfeest in de Katholieke Kerk dat op 24 juni wordt gevierd. Rond dit feest zijn nog vele gebruiken, zoals vreugdevuren, die teruggaan op voor-christelijke midzomerfeesten die gehouden werden rond de zomerzonnewende. Het Sint-Jansvuur is zo een vreugdevuur, genoemd naar Johannes de Doper, dat in vroegere eeuwen deel uitmaakte van de midzomerfeesten en reeds sinds de voor-christelijke tijd in vrijwel alle landen van Europa op 23 of 24 juni werd ontstoken.

Terug naar Evenementen

 

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Villa Yosephina / Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Ginny

  • Auto verhuur

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante