Ontspanning

 

boekenVan boeken tot films, over Ibiza is er genoeg te vertellen.

Ondertussen hebben we deze link verder uitgebreid en hebben de naam aangepast. Naast boeken en tijdschriften, nu ook spelletjes, quizzen en zelfs TV.


Why Ibiza – Rose Mary de Boer

Over inspirerende gesprekken met eilandbewoners en hun favoriete plekken.

Ibiza is nog altijd immens populair, ondanks de soms negatieve publiciteit met betrekking tot het “party-gebeuren”. Ibiza is zoveel meer dan dat. Zowel voor bezoekers als voor “blijvers”. Je moet wel een bepaalde mentaliteit hebben om de eilandcultuur te begrijpen. Daarmaast moet je opgewassen zijn tegen het eigen(wijze) karakter, dat het eiland heeft.

Als journalist is ze altijd op zoek naar antwoorden. Wat beweegt iemand om neer te strijken op Ibiza en er definitief te blijven.

In WHY IBIZA vertellen circa 30 kleurrijke, inspirerende, creatieve en hardwerkende mensen hun verhaal hoe ze op Ibiza terecht zijn gekomen en hun sporen op het eiland hebben verdiend. Met favoriete plekken met “hidden gems”  die alleen de insider kent. Werd hun droom bewaarheid of was het uiteindelijk toch een pakhuis vol illusies?

 

Negra…Avonturen van een hippie – Guenter Lansink

Guenter is een geboren verhalenverteller. Zijn ezel Negra, hond Baba, de bevlogen Ibicenco’s en de hulpvaardige Afrikanen geven je soms wijze levenslessen, maar zijn luchtige vertelwijze maakt dit boekje tot een feel-good van begin tot eind.

Een combinatie van het lonkende avontuur, toeval en het noodlot brachten de Duitse Guenter naar plekken als Afrika en Ibiza. Soms zonder een cent op zak, dan weer met genoeg geld om een huisje te bouwen, om vervolgens alles kwijt te raken en weer opnieuw te beginnen.

Inmiddels vaart hij met een oude vissersboot “Seaflower” langs de kust van Ibiza om toeristen te laten genieten van de schoonheid van het eiland. Onderweg smullen zij van zijn vroegere avonturen.

Zo spreekt hij 7 talen, zonder echt te merken dat hij van taal wisselt, omdat zijn rustige stem je aandacht weet te grijpen.

Tijdens de corona crisis zat hij per ongeluk in quarantaine in Marokko. Dit boek is geschreven op zijn telefoon.

Lees meer

Seen in Ibiza – Silvie Nollen

Als je van Ibiza houdt of beter gezegd, als je Ibiza in je hart hebt zitten, dan is dit prachtig geïllustreerde  boek een must voor je. Er zijn al zoveel boeken over Ibiza gemaakt, maar het boek met de titel “Seen In Ibiza” met de mooiste foto’s van typische Ibiza sferen, verrassende details en prachtige natuur mag vanaf  nu eigenlijk niet in je verzameling ontbreken.

Het is een happy feeling boek over het wereldbekende Ibiza, bedacht en gemaakt door Silvie Nollen.

Bijzonder te vermelden is dat alle foto’s gemaakt zijn met een mobiele telefoon en onbewerkt zijn opgenomen in dit boek.

Een fantastisch eindresultaat en dan ook nog eens de zeer originele kaft! Dit misstaat in geen enkel interieur

Lees meer over dit boek en hoe je het kunt bestellen

 

Barbaar op Ibiza – Jan Cremer

Een beeldschone, eenmalige, rijk geïllustreerde uitgave ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van een groot kunstenaar/schrijver.

In april 1961 belandt de twintigjarige Jan Cremer bij toeval op Ibiza. Berooid, maar blij dat hij het benauwende Nederland achter zich heeft gelaten. Galeriehouder Ivan Spence voorziet hem van onderdak en wat geld om te kunnen werken. Dat leidt tot een ongekende creatieve uitbarsting: bij de opening van zijn eerste tentoonstelling op Ibiza worden zo goed als alle werken verkocht. Cremer besluit op het eiland te blijven en begint er in 1962 te werken aan het boek dat zijn doorbraak als dubbeltalent betekent: Ik Jan Cremer, de onverbiddelijke bestseller die heel Nederland op zijn grondvesten doet schudden.

In Barbaar op Ibiza wordt het tweejarige verblijf van Jan Cremer op Ibiza nauwgezet gedocumenteerd aan de hand van zijn eigen romans, schilderijen, brieven en notitieboeken én door interviews en getuigenissen. Hij maakt er zijn eerste fortuin en jast zijn geld er even snel weer doorheen. Het is een cruciale periode in zijn leven: de Kultuurnozem, het Woeste Beest, de Barbarist, ze komen als kunstenaar onder de brandende zon van Ibiza tot volle bloei.

Een leuk kwartet spel over Ibiza

Het Ontdek Ibiza Kwartet bestaat uit 52 kaarten en is interessant voor jong en oud om te spelen. Op de kaarten zijn alle highlights van Ibiza beschreven, alsmede ook leuke insider tips. Erg leuk voor Ibiza-liefhebbers. Het kwartetspel wordt vanuit Nederland verzonden. Kosten zijn € 14,75, excl. verzendkosten. Stuur ons een mail: info@mijntipsibiza.nl

Lees meer : 

White Lines

Goed nieuws voor liefhebbers van series als “La Casa de Papel”, want de maker van deze serie – Alex Pina – is ook verantwoordelijk voor de nieuwe Netflix Original serie ‘White Lines.’

Vanaf 15 mei 2020 is-ie te zien.

Lees meer

Lamzakken

Een super leuk kaartspel wat een beetje op rikken lijkt, maar dan veel eenvoudiger. Het leukste is om dit spel met 4 personen te spelen, maar zelfs met 2 personen ( of 3 ) is dit ook mogelijk.

Taktiek, gokken en vooral slim spelen.

Lees meer

Ibiza Quiz

Nu we allemaal weer een beetje beginnen te dromen over de zomer op Ibiza, is het misschien leuk om alvast een beetje voor te warmen.
We hebben deze quiz een paar maanden geleden voor de grap gemaakt. Misschien vinden jullie het leuk om deze een keer te spelen..
Geen moeilijke, rare vragen….maar gewone algemene kennis over Ibiza.

Lees meer

The Pikes Cocktail Book

“The Pikes Cocktail Book” is een gloednieuwe cocktailboek, dat te koop is vanaf 14 april 2020 bij Bol.com
Het vertelt het verhaal van de ongelooflijke plek, met ondeugende recepten geïnspireerd op kattenkwaad en wangedrag bij Hotel Pikes.
Rock royalty’s en talloze beroemdheden waaronder George Michael, Freddie Mercury, Grace Jones, Fatboy Slim, Irvine Welsh, Boy George en Kate Moss, hebben allemaal genoten van deze drankjes tijdens de lange hete zomer en nu kun jij ook een beetje proeven van dit decadente leven …

Sobremesa – Sergio Herman

Sobremesa is een prachtig kookboek van Sergio Herman. Traditionele gerechten, maar wel met zijn eigen inbreng. Ook Italiaanse, Marokkaanse en Arabische gerechten i.v.m. met de ligging en de geschiedenis van Ibiza.. Heerlijke gerechten, maar ook prachtige foto’s en leuke kleine privé-verhaaltjes en favoriete adresjes . Waarom hij zo van Ibiza en de manier van leven op Ibiza. houdt. Mensen maken volop tijd om te genieten, om samen aan tafel te zitten en om het leven te vieren. Snel een broodje naar binnen proppen bestaat op Ibiza niet, want eten is emotie, feest en vooral eindeloos natafelen. En dat is dus de betekenis van de titel van dit boek.

Xplore

Xplore Ibiza is een magazine voor de Ibiza Lovers in het Nederland en Engels. Met informatie over de mooiste beaches, beach clubs en hotspots. Je vindt er tips, krijgt informatie over producten en activiteiten om te doen voor een heerlijke en onvergetelijke vakantie op Ibiza! Uiteraard ook interviews, waaronder een leuk interview met Mijn Tips Ibiza in de september editie.

Ibiza Bruist

31659918_1232269170236392_468819573261467648_nIbiza Bruist is een glossy magazine, dat vanaf juli 2018 iedere maand zal worden uitgegeven door Nederland Bruist. Het magazine staat vol met lokale ondernemers die zichzelf op een unieke manier presenteren.

Ook wij van Mijn Tips Ibiza gaan hier iedere maand een column schrijven over de alledaagse dingen die jou misschien boeien.

Als je niet op Ibiza bent kun je deze ook gewoon online bestellen voor € 1,49 per editie

Utopia bestaat niet – Winni Wendorff

Liz heeft alles wat ze maar wil. Een leuke man, een huis op het paradijselijke Ibiza, een leuke baan. Eigenlijk blijft er niets te wensen over.
Dan komt ze in contact met een schoolvriend van vroeger en staat haar hele harmonieuze leventje in één klap op z ́n kop…
Winni Wendorff en haar man bezaten jarenlang een beroemde dance-club in ́t Gooi. Ze brachten elke vakantie op Ibiza door en besloten er, na verkoop van hun bedrijf, permanent te gaan wonen. Op Ibiza pakten zij hun oude hobby, de muziek, weer op. Winni is jazz-zangeres en haar man Peter is saxofonist en samen spelen ze regelmatig hun easy listening jazz op diverse podia op het eiland.
In 2017 hebben ze een cd uitgebracht: JazzYbiza. Buiten de muziek schrijft Winni columns. ‘Utopia bestaat niet’ is haar eerste roman.

Ibiza Bohemia – Maya Boyd

mendo-book-ibiza-bohemia-cover[1]Love it or hate it, een tussenweg is er niet, maar Ibiza – vaak tekortgedaan door het stempel partyeiland – doet iets met je. En de vele mooie foto’s in Ibiza Bohemia maken dat je meteen je koffer wilt pakken om naar die hedonistische plek vol prachtige mensen met sunkissed lichamen te gaan.

Krachtplek – Lucien Lecarme

9200000075055665[1]Fort Europa balanceert op de rand van de ondergang. Oliver laat het korset van angst en controle in Nederland achter zich als hij wordt uitgenodigd voor een walkabout in de Australische woestijn. Het is het begin van een persoonlijke transformatie. Op het einde van de reis ontvangt hij van een oude Aboriginal leider een mysterieus schilderij. Is de macht van het doek zo groot dat het de koers van de wereldgeschiedenis kan veranderen? Olivers toenemende inzichten leiden hem naar krachtplek Es Vedra op Ibiza, de grootste club in de wereld en de grotten van een godin. Een geheime organisatie zit hem op de hielen. Vindt hij op tijd de bestemming van het schilderij?

Illes Balears – Hans van der Klis en Hein Aalders.

Illes BalearsHet aantal boeken met Ibiza in de titel groeit even onstuimig als het aantal vliegtuigen dat op Ibiza landt. Thrillers, nostalgische romans over de hippietijd, reisgidsen en bekende Nederlanders, boeken over “ibiza style” haken en kralen, kookboeken over de Ibicenco keuken: elke associatie met het hippe party-eiland in de Middellandse Zee lijkt welkom. De commercie viert hoogtij.

In dit boek komen grote en minder grote Nederlandse schrijvers en kunstenaars aan het woord, die ieder hun eigen verhaal vertellen hoe de Balearen in de loop der jaren zijn veranderd.

Zo kijkt Theo Kars in zijn memoires hoofdschuddend toe hoe de nieuwe villa’s bij Es Cubells  bovenop de rotsen worden gebouwd, zonder enige beschutting voor de winterse stormen. En schrijft Esther J. Ending ( Kind van Ibiza ) over de metarmorfose die het eiland ondergaat in de jaren 80.

Natuurlijk ook een prachtig verhaal van Jan Cremer, die jaren in de volksbuurt La Peña ( Sa Penya )  heeft gewoond en daar zijn bestseller “Ik Jan Cremer” heeft geschreven.

Gedeelte uit dit boek van Jan Cremer

Jan Cremer-Clemens van BrachtDoor met stenen gooiende zigeuners werd ik uit mijn oude buurtje in La Peña verjaagd, door dreigende taal uitslaande opgeschoten knapen en kleine jongens die begonnen te schreeuwen en te krijsen zodra we…..

Ontmoeting bij de presentatie van

dit boek met Jan Cremer

Lees hier…

 I never believed in love at first sight untill I saw Ibiza – Anne Poelmans

9200000038560626[1]

Elle-journaliste Anne Poelmans is compleet gek op Ibiza. Al van jongsaf aan reist ze meerdere malen per jaar af naar het paradijseiland, om er te genieten van de zon, het strand, maar vooral van de unieke sfeer die er heerst.
Ze gaf alvast vijf redenen waarom Ibiza je volgende vakantiebestemming moet
worden deze zomer

Het bezit werkelijk prachtige natuur;

Je vindt er hippe hotspots bij de vleet;

Door het grote aanbod verse producten en goede restaurants is het een waar foodparadijs;

Het is een eiland met een ziel, hippie in hart en nieren;

Ibiza is een en al paradijselijkheid: de azuurblauwe zee, het warme water, de grote                                                                hoeveelheid  onontdekte stranden.
Wij voegen er graag een zesde reden aan toe: de publicatie van ‘I never believed in love at first sight until I saw Ibiza’, een handige reisgids met de leukste adresjes en beste insidertips. Ontdek Ibiza met deze originele en handige gids en geniet van een Ibiza zoals je het nooit had durven dromen!

Ibiza – Kiki van Dijk

9200000051789860[1]Maggie’s leven is perfect. Succesvol ondernemer, moeder, echtgenote, veertiger en nog altijd aantrekkelijk. Haar bruisende ontbijtketen verovert in razend tempo heel Nederland én ze wordt uitgeroepen tot meest succesvolle ondernemer van het jaar.

Om bij te komen van de drukte geeft haar man Sam haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Zonder kinderen, zonder man en vooral: zonder stress. Terug naar het spirituele eiland, waar ze als student de eerste houseparty’s meemaakte.

Maar wat begint als een relaxte zonvakantie, veranderd in een ware nachtmerrie. Na een onverwachtse ontmoeting met haar ex en verschillende mysterieuze verdwijningen, toont het idyllische eiland zijn donkere kant. Of zijn het Maggies eigen diep weggestopte geheimen die haar in gevaar brengen?

 

Het schemerlicht: Herinneringen aan een tijdperk – Amadeo Benet Cardona

 

41d0b1RLeaL._SX332_BO1,204,203,200_[1]

In een samenleving die ingrijpende veranderingen doormaakt, op weg naar zelfvernietiging ten behoeve van een vooruitgang met onvoorzienbare gevolgen, verliest een jonge architect de strijd om het behoud van oude waarden waarin niemand meer gelooft, laat zijn idealen varen en onderwerpt zich aan het onvermijdelijke.

Om zijn frustratie te verlichten geeft hij zich met hart en ziel over aan een sensualiteit die wordt gevoed door het vuur en de ademtocht van de weelderige natuur van Ibiza. Op dit paradijselijke eiland, onder een mediterrane zon, tussen pijnbomen en wetlands, Klimt het eeuwige lied van de krekel op naar het warme hemelblauw en raken zielen en vlees door magische erotiek verstrengeld in een even intense als dodelijke omhelzing.

 

Te Koop: Bij Appartementencomplex Benet los Pinares of www.amazon.com

Wendy een zoektocht naar geluk

……is de titel van het prachtige maandblad van Wendy van Dijk. In het nieuwe nummer – 2/2015 – ook weer enkele pagina’s over haar geliefde IBIZA. Ze verteld over het IBIZA gevoel en dat alleen de geur van het eiland al genoeg is om je helemaal vrij te voelen. Ook heeft ze het over de ultieme vrijheid. In IBIZA kun je jezelf zijn, daar wordt niet over je geoordeeld, het draait er meer om het innerlijke. En ja…..het IBIZA gevoel is vrijheid en dat voel je of voel je niet. Wendy is er duidelijk heel gelukkig en dan woont ze ook nog eens op een geweldige plek, een prachtig huis met uitzicht op de magische rots Es Vedra. Tjaaa…….Ibiza.

 

Eivissa Food – Kim Lenders

Een “musthave” voor iedereen die een stukje Ibiza in huis wil halen. Dat Ibiza meer is dan een party-eiland weet Kim Lenders als geen ander…. Ze komt al haar hele leven op het eiland en weet precies waar je moet zijn voor superverse vis, perfect gegrilde kippetjes en healthy ontbijtjes. In Eivissa Food neemt ze ons mee naar de leukste culinaire adressen van Ibiza, zoals La Paloma, Es Torrent en Ses Boques. Van een kneuterig tentje met plastic stoelen tot een fantastisch visrestaurant aan zee en een hotspot waar de kannen sangria niet aan te slepen zijn. Van al deze topadressen kreeg Kim de lekkerste recepten.

eivissa foodDat Ibiza meer is dan een party-eiland weet Kim Lenders als geen ander. Ze komt al haar hele leven op het eiland en weet precies waar je moet zijn voor superverse vis, perfect gegrilde kippetjes en healthy ontbijtjes. In Eivissa Food neemt ze ons mee naar de leukste culinaire adressen van Ibiza. Van een kneuterig tentje met plastic stoelen tot een fantastisch visrestaurant aan zee en een hotspot waar de kannen sangria niet aan te slepen zijn. Van al deze topadressen kreeg Kim de lekkerste recepten.
In Eivissa Food vind je recepten uit alle windstreken: van chili-garnalen en artisjokkenchips tot sardientjes-sashimi en boterzachte lamskebab. Maar bijvoorbeeld ook het recept voor bietengazpacho, geroosterde aubergine met tahin en een overheerlijke sinaasappel-amandeltaart.
Kortom: een kookboek vol bijzondere adressen, inspirerende gerechten en een handje Ibiza-magie.

Te Koop: www.bol.com

 

Mijn Ibiza – Rutger van Castricum

1001004011568109[1]‘Nu ik vaak op tv ben, leek het mij de hoogste tijd voor een boek, aldus Rutger van Castricum. Iedereen op tv heeft een boek en dat wil ik dus ook. Een boek over Ibiza: Mijn Ibiza. Al was het maar om ook eindelijk eens naar het Boekenbal te mogen.’ ‘Ibiza. Een oord dat het decor kan zijn van een droomvakantie, maar alleen als je vertrekt met mijn boek in de koffer. Voor je het weet, logeer je in het noorden terwijl je graag had willen feesten. Of je wil een weekje rust en je belandt in een dorpje met winkels waar de gefluoriseerde luchtbedden buiten op kleur zijn opgelijnd. Waar je hoofd ’s avonds wordt mishandeld op een schilderdoek door een boulevardkunstenaar. Waar dronken Engelsen de terrassen vol kotsen. En waar de Sangria paars is met rietjes die voorzien zijn van plastic testikels. Grappig? Misschien, maar met Mijn Ibiza heeft het niets te maken.’ Deze reisgids gaat juist over wat jij zoekt: het talent dat levensgenieten heet Ibiza 24/7 welk strand pak ik en welke niet? eten als een miljonair kleren kopen om een uur ’s nachts Ibiza by night en 100 andere onmisbare wetenswaardigheden over de achtbaan die Ibiza heet.

Te Koop: www.bol.com

 

Ibiza en andere avonturen – Rick Kips

1001004010994000[1]Een super leuk boek, waarin Rick Kips vertelt hoe hij in 1957 als zesjarig jongetje voet op Ibiza zette. Zomaar een citaat uit dit verschrikkelijk leuke boek: Ibiza kwam mij, als klein kind, zeer exotisch over. Een onbekend en duister pirateneilandje dat in mijn ogen eerder tot Noord Afrika dan tot het vertrouwde Europa behoorde. Er waren 4 taxi’s ter beschikking voor het hele eiland. Antieke auto’s met houten spaakwielen, die om de haverklap met kokende radiatoren moesten …stoppen om water bij te vullen en in de verzengende hitte weer een beetje op adem te komen. Ik vond het één groot jongensavontuur en de rit van het vliegveldje naan het centrum van Ibiza stad kon me niet lang genoeg duren. Waar je nu 15 minuten over doet, nam toen meer dan een uur in beslag. Als uit een scéne van de Comedy Capers arriveerden we helemaal bedekt door het stof bij ons hotel , dat bestond uit een omgebouwde militaire barak die in 1946 in gebruik was genomen onder de naam Grand Hotel, later omgedoopt tot Montesol.

Te Koop: www.bol.com

 

My Ibiza & Formentera Vol I-II Hjordis Fogelberg

13177128_1020868121332970_6765170572211492926_n[1]Een onpartijdig boek dat op een leuke manier alle restaurants, bars, stranden, feesten en bijzondere plekken die Ibiza rijk is beschrijft.

Een heel goed boek wat kort en beknopt – en met heel veel passie – alles beschrijft wat je moet weten als je op Ibiza bent. Het boek is alleen in het Engels en in het Spaans geschreven en door de frisse lay-out zeker de moeite waard om aan te schaffen. Zelfs regelmatige bezoekers van Ibiza zullen blij verrast zijn met alle leuke tips, terrassen en nieuwe hotspots.

Te Koop: www.galeriaelifante.com

 

Ibiza Formentera – Marco Polo

Met zijn betoverende licht, kleuren en geuren, bracht Ibiza al aan het begin van de 20ste eeuw kunstenaars en intellectuelen uit heel Europa in zijn ban. Marco Polo is al 20 jaar de meest actuele, betrouwbare en compacte reisgids. De gids biedt verrassende Marco Polo Insider Tips, thema’s als Eten & Drinken, Shoppen, Relaxen en Low Budget, de laatste trends en meer. De bezienswaardigheden vind je terug op de overzichtskaart en in de atlas.

 

Een eigen eiland – Esther J. Ending

9200000036134704[1]kind van ibizaEen roman over het échte, bizarre, prachtige, levensgevaarlijke, nooit te vangen Ibiza uit de jaren 80. Met veel herkenbare lokaties voor mensen die op Ibiza wonen of er regelmatig vertoeven. Marianne, half Engels, half Nederlands, is geboren en getogen op Ibiza. Haar vader zit een straf uit in een Engelse gevangenis; met haar Nederlandse hippiemoeder, die op het naburige eiland Formentera vertoeft, heeft ze een moeizaam contact. Als Marianne op een regenachtige middag met motorpech langs de weg staat, krijgt ze een lift van twee politiemannen. Het zijn leden van de Guardia Civil, door velen gehaat en gevreesd, bekend om hun onverbiddelijke optreden. Desondanks is Marianne sterk onder de indruk van een van hen. In een waas van alcohol en drugs dreigt ze niet alleen zichzelf, maar ook de mensen in haar omgeving naar de rand van de afgrond te jagen.

Te Koop: www.bol.com

Ibiza, land van liefde – Mireille van Hout

9200000046204742[2]Een prachtig, nostalgisch boek, dat de gevolgen van het FlowerPower-leven vol liefde, drugs en drank toont in de eindjaren 60 en begin jaren 70 op het magische eiland Ibiza. Op dit eiland stichten Anna, Sofia, Boudewijn en Simon een hippie-commune waar ze leven in ultieme vrijheid. Eindeloze zomers, ruige winters, love, peace en happiness. Anna’s dochtertje Sun Dance groeit hier op, maar vlucht halsoverkop met haar moeder terug naar Nederland. Jaren later probeert zij te ontdekken wat destijds de reden was van hun plotselinge vertrek.

Af en toe een beetje verwarrend geschreven. Heden en verleden lopen door elkaar heen d.m.v. flashbacks en beschreven door Anna of Sun Dance, maar ieder hoofdstuk zorgt ervoor dat je het  door blijft lezen.

Een echte aanrader om lekker mee te nemen op vakantie naar Ibiza.

Te Koop: www.bol.com

 

Ibiza magazine

Dit is hét nieuwe lifestyle magazine dat alles vertelt over wat dit Spaanse eiland te bieden heeft.

Ibiza, the place to be voor wie houdt van prachtige stranden, een bruisend uitgaansleven, kleurrijke hippiemarkten, betoverende natuur en gezellige plaatsjes.

Niet voor niets weten steeds meer Nederlanders en Belgen dit eiland te vinden als dé ideale bestemming voor hun zonvakantie, of zelfs om te gaan wonen. Ibiza heeft immers alles wat je je maar kunt wensen.
Van de mooiste vakantiewoningen tot de hotspots van het nachtleven en van bijzondere bezienswaardigheden tot tips om je eigen interieur een Ibiza-look te geven.
Niet alleen de bekende plekjes op het eiland komen aan bod, maar juist ook de door het grote publiek nog ‘onontdekte’ gebieden, waardoor lezers telkens weer wat nieuws over dit zonnige eiland in de Middellandse Zee ontdekken.

Diegenen die op zoek zijn naar een huur- of koopwoning op Ibiza, kunnen hun hart ophalen met het huizenkatern.

Kortom, een magazine voor iedereen die ook maar iets met Ibiza heeft.

Terug naar Menu

specials

  • Casa Suenos, Casa su Amor, Can Yasmine, Can Caro, Can Rafaël

  • Casa Relajante

  • Casa Rocca, Studio Cecilia en Gypset

  • Sahara Lodge / Casa Uli / MeCasa (B & B)

  • Can Pep / Villa Santana

  • Casa Buganvila / Casa Lavander en Casa Sabine