Ons Verslag

 

The beginning of our story

 

The countdown has started.

De meeste van jullie weten dat wij een enorme voorliefde hebben voor Ibiza. Al meer dan 25 jaar komen wij op Ibiza. Soms 1x per jaar, maar soms ook 5 x per jaar. En iedere keer proberen wij jullie weer te voorzien van tips over ons eiland. Dagelijks krijgen we mailtjes, appjes, SMS-jes etc en proberen dan ook iedereen te helpen. Onze facebookpagina heeft inmiddels meer dan 11.000 volgers en onze facebook vriendengroep is inmiddels ook al behoorlijk uit zijn voegen getreden: 7.500 leden. En ook ons Instagram account begint serieus te worden. En het gaat maar door.

Maar we weten inmiddels allemaal wel zo’n beetje hoe het in de zomermaanden is om op Ibiza te zijn. Leuke restaurants met prachtige tuinen. Sfeervolle beachclubs met een goede vibe en stranden die zeker bezocht moeten worden.
Wij willen jullie nu laten mee beleven hoe het is om in de winter op Ibiza te zijn, dus ga ons vanaf nu volgen met leuke items over de wintermaanden op Ibiza.

Jaren droomden we al om een keer Ibiza in de wintermaanden te mogen ervaren. Veel inmiddels bekende “locals” vertelden ons al dat Ibiza in de winter zoveel mooier was. De rust, de natuur, de ontmoetingen…alles is vanaf oktober zoveel mooier. Dus vandaar onze blog die we graag met jullie willen gaan delen.

NIE-nummer:

Een van de eerste dingen waar we tegen aan liepen, is het NIE-nummer. Net zoals iedere inwoner van Nederland een burgerservicenummer heeft ( het SoFi-nummer), zo dient elke Spanjaard en elke buitenlander in Spanje te beschikken over een Spaans fiscaal nummer. Voor buitenlanders heet dit fiscale nummer het NIE-nummer (Número de Identificatión de Extranjeros). Je hebt dit bijvoorbeeld nodig als je een verzekering wilt afsluiten of een auto wilt kopen.

Gelukkig had ik zo’n nummer al ooit eens aangevraagd. Toch maar even gaan checken bij de “gestoria” en zij vertelden ons, dat dit nummer onbeperkt is. Een Gestoria is een  administratiekantoor waar je terecht kunt voor je boekhouding en vragen op allerlei gebied van o.a. immigratie. Willen we bijvoorbeeld een auto kopen, dan weten we in ieder geval dat dit geen probleem gaat opleveren. Ook kun je hier je verzekeringen regelen.

En zo leren we iedere dag weer nieuwe dingen.

 

Onze lieve Okkie gaat natuurlijk mee.

Misschien vinden we dit nog wel het spannendste van alles. Okkie is inmiddels 13 jaar en die gaat natuurlijk mee. Heerlijk om met hem te gaan wandelen over de verlate stranden op Ibiza. En natuurlijk ook heel gezellig om het “thuisgevoel” te behouden. Hij is inmiddels in het bezit van een dierenpaspoort en is ingeënt tegen rabiës ( hondsdolheid ). Ook is hij gechipt.

Wat we wel spannend vinden is, hoe hij de vlucht gaat ervaren. Hij moet in de laadcabine in een bench. Maar ondertussen hebben al heel veel mensen ons gerust gesteld want bij Transavia gaan ze heel lief met dieren om. Er mogen hooguit 4 huisdieren mee in het vliegtuig en bij eventuele vertraging wordt er goed op hen gelet. Het is gelukkig al een oudere cairn-terriër, slaapt veel en laat zich niet gauw gek maken.

Nu wordt het serieus

Het avontuur begint

Afscheid nemen is normaal niet ons dingetje. Maar nu stonden we toch wel even stil bij kleine momentjes. Bijvoorbeeld onze 3 dochters met 9 kleinkinderen. Dat doe je niet zomaar. En zij zeker ook niet. Hun vader gewoon even een half jaar missen is wel even een dingetje. Tekeningen werden gemaakt om mee te nemen, recente foto’s om terug te kijken.. en een “laatste borrel” met goede vrienden.

Maar goed…woensdagmorgen vertrokken we dan toch naar ons geliefde Ibiza. Vooral spannend om de eerste reis met onze hond te maken. Op de een of andere manier toch een raar onderbuik gevoel. We hebben hier een half jaar naar uitgekeken, maar hebben toch ook dikwijls tegen elkaar gezegd “Waar beginnen we in godsnaam aan”. Ibiza is in de zomer prachtig, maar wat gaan we doen in de winter als alles slaapt.

De reis met Okkie

Waar hebben we ons druk over gemaakt.!!!

Voor iedereen die Okkie niet kent. Het is een cairn terriër van 13 jaar. Hij is super relaxed en vindt eigenlijk alles prima. Maar toch… We hadden overwogen om hem mee te nemen als handbagage. Dat kon omdat hij onder de 10 kg weegt, maar dan had hij in de tas totaal geen vrijheid om te gaan liggen slapen en zich vrij te bewegen. Dus uiteindelijk toch maar besloten om hem te vervoeren met een bench in het kofferruim. Oefff.

Afscheid bij de douane was even een dingetje, maar hij stapte gewoon in zijn bench alsof dat zijn toekomstige huisje was. Geen rustgevend pilletje. Ik moet er wel even bij zeggen dat we via Transavia vlogen en dat ze daar wel super lieve personeelsleden hebben die je enorm op je gemak stellen.

….en daar stond ie dan op Ibiza. Op de speciale kofferband kwam hij aan alsof er niks was gebeurd.

De eerste dagen

Toch nog een beetje in de vakantie-modus. Ook wij beseffen dat dit niet ieder dag zo door kan gaan, maar het weer was nog zo fantastisch. Heerlijk nog even genieten van de laatste restaurantjes en terrasjes.

Dit weekend gaat namelijk bijna alles dicht en op vakantie. Ibiza gaat in “de slaapstand”. Iedereen gaat nu genieten van een welverdiende vakantie. Het seizoen is voorbij en toeristen zijn weg.

En ineens voelen wij ons voor de eerste keer dus geen toerist meer.

We moeten onze draai nog een beetje vinden

Inmiddels zijn we weer een week verder. Het mooie weer heeft ons een beetje in de steek gelaten. Bewolkt en af en toe een regenbui, maar ook gelukkig is daar ineens weer die zon. Als we dan later lezen dat het in Nederland en trouwens in heel Europa slecht weer is, beseffen we ons maar al te goed hoe heerlijk het hier is.

Ons dagelijkse ritme is op dit moment eigenlijk veel boodschappen doen. Iedere dag zijn we wel te vinden in een Supermercado omdat onze koelkast toch gevuld moet zijn. Het is uiteindelijk geen vakantie voor ons en zullen we toch moeten leren omgaan met het gewone leven. Vlees koop je bij de “Carnicero”, kaarsen bij de “Fita” en onze vertrouwde vleesjus is nergens te vinden. Of toch wel…. “Differente“. Een Nederlandse supermarkt met tal van Nederlandse produkten.

De meeste barretjes op het eiland gaan een beetje sluiten , maar sommigen blijven nog wel in het weekend open. Dus het weekend is voor ons. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen weer goed en gaan we zeker het komend weekend genieten van een roseetje op het strand.

Inmiddels 2 weken verder

Alles krijgt inmiddels een plekje. Ons huis wordt “mi casa”. Langzaam aan krijgen we een thuisgevoel en voelen ons hier gelukkig. Niet meer die drang om overal zo nodig naar toe te gaan, maar gewoon heerlijk genieten van alledaagse dingen. Lekker een uur ‘s-morgens wandelen met onze hond en lekker chillen op de bank in de zon.
Ondertussen wel al een paar uitnodigingen binnen van mensen waar we in het verleden in geïnvesteerd hebben. Eigenlijk wel grappig want hier heeft in de winter iedereen tijd voor een drankje of een hapje. Het seizoen is immers voorbij en iedereen op Ibiza gaat nu een rustige, zelfs saaie tijd tegemoet, dus alle tijd om elkaar te ontmoeten en een beter gesprek te hebben met elkaar.
Maar ook leuk om te ontdekken dat er ook hier een soort “ontmoetingsplaats” is waar veel Nederlanders elkaar willen zien en spreken, zoals wij dat in Nederland natuurlijk ook kennen. De VrijdagMiddag Borrel bij Vino & Co bijvoorbeeld. Een super locatie waar je “ons kent ons” tegenkomt en zomaar tussen allerlei types staat. Gezellige, vriendelijke, rustige alsook drukke mensen. Werkelijk alles komt hier binnen. Hardwerkende Nederlanders, schoonmaaksters, autodealers, klusjesmensen, maar ook pensionado’s, de verdwaalde toerist en ook de Spanjaard heeft de weg hierheen gevonden. En allemaal met één doel…gezellig borrelen onder het genot van een lekker wijntje en een hapje.

Een prachtige zondag op de San Joan hippiemarkt.

We besluiten maar weer eens de zondagmarkt in San Joan te bezoeken. Wat een heerlijke relaxte sfeer, bevlogen ondernemers, eerlijke lieve mensen en vooral … een veelzijdigheid aan artikelen te koop. Een kleine gezellige markt in een hippiesfeer. Zoals het hoort op Ibiza, en dan ook nog live muziek op het pleintje. Wij voelden ons er heel prettig onder. Gelukkig vonden we in de drukte nog een tafeltje om ons wijntje te kunnen drinken. Het leuke is hier, dat je er altijd wel mensen ontmoet en spreekt en vooral de locals kom je hier tegen. Wij voelen ons hier nu al thuis.

Later in de middag besluiten we om het terras van Hotel / Bistro Gare Du Nord op te zoeken. Het is per slot van rekening op loopafstand van de hippiemarkt. Aan de rand van het centrum heeft Ramon Bruijne een prachtige lokatie neergezet. Kleinschalig hotel en een restaurant met een bijzonder sfeervolle tuin, waar het met mooi weer super zitten is. Hier moeten we beslist maar eens een keer heen om met vrienden te gaan eten !

Wat is het toch een relaxed eiland

Inmiddels zitten we hier al bijna 4 weken en wat ons zo opvalt is hoe relaxed de mensen hier zijn. Je tuft hier heerlijk op je gemak met je auto over het eiland, geen gejakker of bumperrijden, netjes stoppen bij een zebrapad en ga zo maar door. Als je bij een plaatselijk cafeetje komt waar je je gezicht al een paar keer hebt laten zien, zijn ze oprecht nieuwsgierig en informeren ze naar je. Iedereen zwaait naar je als je de hond uitlaat, alsof je hier al jaren woont. En heb je eenmaal iemand beter leren kennen, dan zijn 2 kussen heel normaal. Wat houden we toch van dit eiland.
Bijvoorbeeld gisteren, 19 november, …..ik laat mijn hond uit en loop daarom maar even met wat huisvuil naar de grote container iets verder op. Je weet wel , zo’n groot geval met een zware klep. Omdat ik aan één hand mijn hond vast had aan de riem, lukte het niet om de klep gelijk open te krijgen…… Stopt er gelijk een auto. De man zag mij klungelen en kwam meteen helpen. Moet je in Nederland eens mee maken. ?!
En ook vandaag weer zoiets. Onze bovenbuurvrouw weet dat ik een paar dagen alleen ben. ( Er moet immers ook nog gewerkt worden in Nederland ). Komt ze gewoon even lief vragen of ik nog iets nodig heb van de supermarkt.

Rondstruinen op Ibiza

Wat is het toch heerlijk om samen met vrienden Ibiza te verkennen en leuke plekjes te laten zien. De afgelopen dagen waren onze vrienden Alexandra en Houwert over. Ook zij zijn enthousiaste en fanatieke Ibiza bezoekers en wat we ook gaan doen, zij zijn IN…. Wat we in een paar dagen al niet bezocht hebben ! Eerst naar Ibiza stad om de auto te parkeren op het grote P-terrein ( Es Pratet ) van waaruit je zo op Parque plaza bent om een wijntje te gaan drinken op een van de gezellige terrassen. Het is onmiddellijk genieten in de sfeer van Ibiza stad. En …… de start op Ibiza moet goed zijn, nietwaar ? Verder zaten we bij mooi weer in de heerlijke tuin van La Paloma in San Llorenc. Genieten hoor. ! We hebben ze een leeg Experimental Beach laten zien in de zoutpannen bij Las Salinas. We zijn naar het Noorden gereden om ze kennis te laten maken met de prachtige zaak van Jay Zandink : The Boat House. Het is een van onze lievelings plekjes. Een heerlijke avond was het toen we in bistro Gare Du Nord genoten van een super diner. Iedere vrijdag is het hier : Table D’Hote. We namen ze mee voor een heerlijke lunch bij onze favoriet nummer 1 : La Escollera op Es Cavallet. Op 24 november, het zonnetje hoog aan de hemel, geen zuchtje wind,….. wat een beleving weer bij deze geweldige zaak. Deze hadden we niet willen missen. En …… ook deze keer weer top bediening van een zeer vriendelijke en bereidwillige ober. Zelfs voor een bakje water voor onze hond werd gezorgd. …………………………… Wat vinden we het toch iedere keer weer gezellig om het eiland rond te struinen.

Hoezo…niks te doen in Ibiza in de winter

Rond San Josep is er een hele maand volop gezelligheid. Van 23 november tot 22 december is er “Cañas ‘n’ Rolls. 12 restaurants / bars doen mee en promoten hun zaak met tapa’s en pinchos, begeleid door Live muziek van diverse lokale muzikanten, DJ’s en flamingo dans.
Zaterdag naar Raco Verd waar een rockbandje – Somosuno – speelde. Onder het genot van een drankje en een tapa en onder de strakblauwe hemel was het volop genieten in de tuin van Raco Verd. Daarna door naar Can Jordi waar een rock & roll /doo wop band – The Frigolos speelde. Heerlijk tussen de hippies, hells angels, rockers en verdwaalde vakantiegangers was het ook hier genieten.

De volgende dag, 2 december, was weer zo’n schitterende zonovergoten dag. Can Berri in San Augustin en Ca n’ Esmeralda in cala de Bou stonden op ons programma. Bij Can Berri traden een gitarist en een violist – Loop Madness – op. Twee fantastische artiesten die Spaanse nummers en popcovers zongen en zichzelf begeleiden op viool en guitaar. Wat een genot om hier te kunnen zitten. Een werkelijk prachtige tuin met sinaasappel- en olijfbomen en dan die relaxte muziek. En ook hier natuurlijk weer een wijntje met een lekkere tapa. Eigenlijk wilde we hier niet weg , maar bij Ca n’Esmeralda speelde een heuse flamenco band, wat we ook graag mee wilden maken – Ibosim Flamenco Ibiza -. Zo mooi, zo puur en zo gepassioneerd. En dan die emotie van het publiek. Geweldig, …… spontaan stonden mensen op om mee te klappen op deze spaanse muziek en er werd zelfs hier en daar ook een flamenco-dansje gedaan.

Wat hebben we genoten van deze 2 schitterende dagen. We kijken nu al uit naar volgend weekend.

Het Ibiza gevoel

Wat is eigenliijk het Ibiza gevoel….
Dit is eigenlijk niet te omschrijven omdat dit zo persoonlijk is. Voor ons…..RELAX TO THE MAX.
Heerlijk de natuur opsnuiven en maar zien waar je terecht komt. We zijn nu inmiddels 6 weken op Ibiza en iedere dag heeft ons weer iets verrassends gebracht. Zo zit je tussen de locals op een leuke hippiemarkt en maak je bijzondere contacten en zo vind je weer een fantastisch terrasje met een waanzinnig uitzicht uitkijkend over de vallei van St. Miquel. Inmiddels hebben we al zó veel leuke plekjes leren kennen die de hele winter open zijn. Saai is Ibiza zeer zeker niet en nu beginnen we een beetje te begrijpen waarom zo veel mensen zeggen dat de winter hier zo mooi is. Weg van de stress van Nederland en weg van al dat gejaag.
Ik moet,…. begint een beetje te vervagen. Denk niet in problemen, maar denk in oplossingen.
Langzaam begint het kwartje te dalen. Zou dit dan dat Ibiza Gevoel zijn ?………………..

 

En dan is het 12 december ……….

De tijd vliegt aan je voorbij en zeker als je zoveel leuks meemaakt, want gestart op Ibiza ergens half oktober is het inmiddels alweer woensdagmorgen de 12de december als ik dit schrijf. Om 10.00 uur ’s morgens op het terras van je huis in de zon een koffie, in dit geval een cafe con leche, drinken. Temperatuur ergens tussen de 18 en 21 graden. Wat een genot. Ja, de hele maand december genieten we al van de zon. ’s Middags na ong. 13.00 uur rijden we nog wel eens ergens naar een strandtent of zoeken we een leuk terrasje op om te kunnen genieten van het prachtige weer. We beseffen ons terdege dat de beslissing om in de winter op Ibiza te zijn één groot kado is. Niet het miezerige en koude weer van Nederland, maar gewoon bijna iedere dag de zon. Daar worden wij toch wel heel erg blij van. Zelfs de hond uitlaten in de morgen om ong. 09.00 uur doe ik met heel veel plezier. Ik pak de eerste zonnestralen en mijn hond snuffelt op plekjes die hij nog nooit heeft ontdekt.

Ibiza Food Factory

Heerlijk toch als je, terwijl je in de winterperiode op Ibiza woont, de tijd kunt nemen om naar allerlei leuke evenementen te gaan. ! Wij vertelden al over “Cañas ‘n’ Roll” een muzikaal festijn dat plaatsvind tussen 23 november en 22 december, maar zeker ook de moeite waard om te bezoeken is de “Ibiza Food Factory – de X-Mas edition”. Op een prachtige zonnige zondagmiddag, 16 december, waren we te gast bij Yvonne en Hans Nuyten, de eigenaren van Sluiz. Diverse restaurants waren van de partij, van sushi tot heerlijke zoete taartjes en van pompoensoep tot pizza’s, er was van alles te eten. Met een wijntje of biertje erbij was de sfeer natuurlijk 100 %. En …. niet te vergeten was er live muziek van het onnavolgbare duo “Jazz Ybiza” – Winni en Peter uit Nederland. Zij zorgden voor de perfecte sfeer. Het was al met al weer genieten.

Drukke dagen tijdens kerst

Terwijl ik dit schrijf is de Kerst weer voorbij en wat hebben we ontzettende fijne, gezellige, drukke dagen achter de rug. Wij wonen hier inmiddels 2 maanden, maar natuurlijk is er familie en zijn er vrienden die er heel benieuwd naar zijn hoe we wonen. Het begon allemaal 18 december toen onze dochter Femke met haar vriend Jesper naar ons kwam. En natuurlijk mocht ons jongste kleinkindje Jip ( 11 maanden ) niet ontbreken. Ze wordt 1 jaar op 4 januari 2019 . Wat hebben we genoten van die kleine meid. Altijd lachen en altijd vrolijk, en …… ze is nu al aan het entertainen. Van wie zou ze het toch allemaal hebben.? Natuurlijk naar de mooie kerstmarkt in Ibiza Stad geweest en bij de kerstboom de onvermijdelijke familiefoto gemaakt. Ook restaurant The Boathouse in Cala Vicente mocht niet ontbreken. Femke wilde persé haar verjaardag ( 20 december ) vieren met ons op Ibiza, dus haar kado werd een prachtige lunch op het strand bij la Escollera, inclusief een verjaardagsaubade van het personeel. Het waren prachtige en onvergetelijke dagen.

Op het moment dat we Femke, Jesper en Jip naar het vliegveld brachten voor hun terugreis naar Nederland, zagen we het vliegtuig, waarmee onze vrienden Joris, Anne-Mieke en hun 3 kinderen Imke, Sem en Joris jr. al landen. Onze traditie zegt, als we gasten krijgen, eerst ergens aan het strand een drankje te doen, dus gingen we in dit geval gelijk door naar Yemanja. De dagen erna ook nog de heerlijke zondagmarkt in St Joan bezocht. En natuurlijk mocht een lunch bij la Paloma niet ontbreken.

Zondagavond schoven ook nog eens Minoes en Helmo met hun 2 kinderen Lucas en Sjors aan. Kerstmis kon beginnen. Met in totaal 11 vrienden, allen logerend op Cala Vadella moest dit een geweldige kerst gaan worden. Een super kerstavond bij ons met lekker eten en een leuke quiz en gedicht maakte het tot een onvergetelijke avond.
Eerste kerstavond een tafeltje gereserveerd bij Cas Costas met een asador ( grillen op tafel ). En 2e kerstmiddag natuurlijk weer naar ons favoriete restaurant “La Escollera”.

 

Al met al hebben we een fantastische kerst gehad, met misschien wel als hoogtepunt d’Albarca. Een wandeling naar een natuurlijke stenen brug bij St Mateu. Ontzettend zwaar, maar zo de moeite waard om te doen. Een voordeel hierbij is, dat na deze tocht iedereen rust wil ( ook wel eens gezellig met deze club ….. haha ).

En dan is het ineens oudejaarsavond / nieuwjaar 2019

Inmiddels is onze kerstvrienden groep vertrokken en gaan we ons opmaken voor Oud en Nieuw. Inmiddels zijn Jacqueline en Wim gearriveerd en gaan we met ze deze mooie dagen vieren. We hebben voor 31 december besproken bij Sluiz Entertainment net buiten St Josep. Het is een kleinschalig restaurant met entertainment. Lekker dichtbij voor ons en het is betaalbaar. Hoewel Sluiz Entertainment dit voor de eerste keer organiseerde en dus ook nog een paar “kinderziektes” had hebben wij enorm genoten. Zeker een aanrader voor iedereen dit leest.

En dan is het 2019.

Wat is het heerlijk om dit op Ibiza mee te mogen maken. En bij een goed begin van 2019 hoort natuurlijk de  traditionele nieuwjaarsduik.  Dit is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Vino & Co. Zij zorgen voor de drank en aan iedereen die komt wordt, indien mogelijk, verzocht iets van eten mee te nemen. Wat begonnen is 8 jaar geleden als grap met enkele familieleden en vrienden, is inmiddels uitgegroeid tot een ware happening waar volgens ons wel 2000 man op af kwam. Wat een belevenis. Kun je je voorstellen ………, strak blauwe lucht, 18 graden en dan duiken in de zee, om daarna een heerlijke rosé of hierbas te drinken. !

En dan ………. daarna de “afterparty”. Op naar  de Jockey Club, waar we gelukkig een tafeltje hadden besproken. Het was er bomvol. Het dak ging eraf. DJ Pippi en DJ ..? … draaiden hier en hadden in no-time iedereen op de vloer. En dat allemaal overdag met het zonnetje hoog aan de hemel. Wat een tof feest. Zo mag het nieuwe jaar voor ons altijd beginnen.

3 Koningen

Tres Reyes Magos is een dag zoals wij sinterklaas een beetje vieren. Op 5 januari zijn er in diverse plaatsen in Ibiza ’s avonds optochten. De koningen worden begeleid door kinderen en zij gooien snoepjes naar het publiek. De volgende dag liggen er kadootjes klaar voor de kinderen.

Maar 6 januari is dan ook de dag dat alles ineens op Ibiza in de slaapstand gaat. Heel veel restaurant, bars en winkels sluiten dan hun deuren. Iedereen lijkt wel ineens aan vakantie toe te zijn. Het seizoen is voorbij en gaan dan wel weer ergens in april weer open.

Ibiza is plotseling heel stil.

Thuis voelen op Ibiza

Inmiddels zitten we zo’n 3 maanden op Ibiza. We hebben nog geen dag heimwee gehad. Natuurlijk hebben we visite’s gehad, ontzettend veel gelachen met iedereen en op die momenten konden we ze veel van het eiland laten zien, maar grotendeels waren we toch aan elkaar “overgeleverd”. Als je een goede relatie hebt moet dat geen probleem zijn, maar toch…. Niet even naar de buren, niet even naar je stamcafé en ook niet naar je naaste vrienden. In Nederland ga je even een boodschapje doen, hier maak je er bijna een dagtaak van. We wonen namelijk over een berg. Super lokatie, veel zon ( vooral ’s middags ), leuke strandjes, maar er is hier bijna niets meer open in de winter. Een Sparretje om de hoek die slecht tot een uur of 1 open is. Dus voor de grotere boodschappen moet je de berg over. Dit wordt dan natuurlijk gecombineerd met een terrasje of weet ik veel. Je gaat niet zomaar even een boodschapje doen en dan terug naar je huis.

Iedereen snapt dus dat wij onze dagen hier wel doorkomen. Heel veel ondernomen, veel nieuwe lokaties bezocht en zo hier en daar bij mensen op visite. Soms voor een zakelijke afspraak, maar ook regelmatig gezellig borrelen bij vrienden die op Ibiza wonen. Langzaam aan gaan we ons hier dus helemaal thuis voelen.

Op dit moment is Clemens even naar Nederland. Hij heeft even een druk schema. Een optreden, een middag ergens draaien als DJ, een nieuwe single inzingen in de studio en een TV opname. Dat alles is natuurlijk gepropt in een weekend. Maar wat maakt het uit. Je vliegt op dit moment voor nog geen € 100,- op en neer. Wel even rustig zonder hem, maar er moet natuurlijk ook af en toe even serieus gewerkt worden. En wat nou zo leuk is, is dat je gelijk een uitnodiging krijgt om even wat te komen drinken bij iemand. Nu heeft iedereen nog tijd voor je. Ibiza is immers in de slaapstand. Dat is over 3 maanden weer helemaal anders….

Januari en bijna iedere zon en warmte

Als ik dit schrijf is het 26 januari. De maand ligt alweer bijna achter ons. Het is nog steeds iedere dag genieten, want als we van de kinderen of vrienden horen ( en ook lezen ) hoe koud het is in Nederland, dan beseffen we ons terdege in wat voor situatie we ons bevinden. Maar ja ….. het was ook onze bedoeling om te kunnen genieten “in de winter op Ibiza ” De zon schijnt hier bijna iedere dag en is het een dag iets minder, dan blijft de temperatuur goed genoeg om lekker buiten te kunnen zijn. Maar als je weet dat we afgelopen vrijdag en zaterdag afwisselend bij La Escollera ( Es Cavallet ) en de Jockey Club ( Las Salinas ) aan het strand gezeten hebben, dan begrijp je dat het genieten is met hoofdletter ” G “.  Nog 1 week en dan vliegen we beiden ( incl. hond ) voor 5 weken terug naar Nederland. Er is wat werk te doen de aankomende weken. Carnaval komt eraan.

Even terug naar Nederland

Natuurlijk moet er ook geld verdiend worden, dus zijn we in februari even terug naar Nederland gegaan. Er stonden optredens gepland en die hebben uiteraard voorrang.  Dit gebeurde in de afgelopen maanden natuurlijk ook wel eens, maar je vliegt in de wintermaanden voor nog geen € 100,- op en neer. Dus dit was niet zo moeilijk te regelen. Met een beetje mazzel vloog je zaterdagmorgen naar Amsterdam en zat je maandig middag al weer lekker aan een roseetje. Februari is altijd een drukke maand, dus besloten we om even 4 weken terug te gaan. Dat was wel even wennen.

 

 

 

En dan weer lekker terug

Heerlijk weer naar “ons” eiland. Moe van alle drukte en hectiek in Nederland verlangde wij weer om terug te keren. Terug naar de rust en de relaxedheid van het eiland.

Maar het was toch heel anders als we ons voor hadden gesteld. We hadden expres onze winterkleren al mee naar Nederland genomen, want we gingen nu toch het voorjaar in? Nu was het immers tijd voor de zomerkleren. Nee dus….de temperatuur was fris, de avonden koud en er waaide een koude, harde wind. Zo mooi als de winter was, zo fris was het voorjaar. Regelmatig regen en veel bewolking. Jammer, want er gingen steeds meer beachclubs en restauranten met mooie tuinen open, maar het weer werkte niet zo mee. Dat neemt natuurlijk niet weg, dat het nog steeds goed vertoeven was. De zomertijd ging in, dus 1 uur meer genieten overdag en de zon stond al veel hoger dan in de winter. Dus de dagen waren veel langer.

Ons verhaal zit erop.

Zes maanden geleden hebben wij ons koffers gepakt en zijn wij onze droom gaan najagen. Eens wilden we ’n keer voor een langere periode naar Ibiza. We kenden Ibiza al zo’n 25 jaar en kwamen hier altijd op vakantie, maar we wilden zo graag eens langer hier verblijven.
Half oktober 2018 vertrokken we dan toch een keer. Schitterend huis, prachtig weer en geen verplichtingen meer in Nederland. Op naar de vrijheid van Ibiza.
Nu zijn we inmiddels een half jaar verder.
Rijker, veel liefdevolle mensen ontmoet, interessante verhalen gehoord en heel veel liefde gekregen.
Wat me het meeste bij is gebleven zijn al die lieve mensen die hier wonen met een glimlach. Nederlanders die ons begroeten op het vliegveld: Welkom thuis, maar ook de spanjaard die ons nog even een chupito aanbied. En wat ook zo mooi is ………. mensen denken hier in oplossingen en niet in problemen. Iedereen gunt elkaar iets, want ze zijn ooit allemaal als “immigrant” naar Ibiza gekomen.
Natuurlijk is Ibiza één groot dorp. Ook hier wordt geroddeld maar de meeste mensen hebben een goede “vibe” en moeten en willen hier overleven. Geweldig om hier deel van te mogen uitmaken. De één in onroerend goed, de ander in bruiloften verzorgen en weer een ander is gewoon poetsvrouw…. Sommigen hebben een winkel, anderen hebben een kroeg. Maar allemaal met de intentie om gelukkig te worden op dit heerlijke eiland.
Wat ben ik intens gelukkig om dit te hebben mee mogen maken.
Ibiza……JE BENT NOG NIET VAN ME AF.

 

specials

  • Casa Suenos, Casa su Amor, Can Yasmine, Can Caro, Can Rafaël en Casa Pedro

  • Casa Relajante

  • Casa Rocca, Studio Cecilia en Gypset

  • Sahara Lodge / Casa Uli / MeCasa (B & B)

  • Can Pep / Villa Santana

  • Casa Buganvila / Casa Lavander en Casa Sabine