Car

Hiken

Cala Llonga hike

 

Een mooie maar pittige wandeltocht is de hike vanaf restaurant Amante. Het allerbeste zet je je auto neer bij de baai van cala Llonga. Van daaruit loop je naar Amante.

Daar aangekomen ga je linksaf de berg op. Gewoon de pad blijven volgen, die omhoog blijft lopen, want je moet echt naar de top van de berg. Het pad is af en toe smal met veel losliggende stenen. Let dus goed op waar je loopt. Stop wel even onderweg en geniet van de prachtige omgeving. Ja,…. het is af en toe pittig klimmen, maar echt geweldig om te doen. Uiteindelijk kom je op het hoogste punt met een schitterend vergezicht. ……… Geniet hier ……… !

Vervolg je weg na een rustpauze, want je bent er nog niet. Het gaat even naar beneden, maar daarna wordt het toch nog even heftig klimmen. Uiteindelijk ga je de volgende prachtige omgeving zien.

Je komt uiteindelijk achter het Palladium hotel in cala Llonga uit.

Klik hier voor een kort filmpje

De wandeling is ongeveer 5 KM lang en je bent bijna 2 uur onderweg.

  
  

 

Hike naar Cala Blanca

Vanuit Siesta ga je deze prachtige en avontuurlijke hike doen.

Je rijdt Siesta in en volgt de weg tot het einde. Hier sla je linksaf en rijdt dan zo ver mogelijk door.

Je komt bij een weg met aanduiding : doodlopend. Je kunt hier ergens je auto neerzetten. Hou wel de weg vrij voor de bewoners, die links en rechts een huis hebben. Blijf hier de weg volgen tot je ergens naar links kunt en dan naar rechts over een verharde pad door en langs de bossen.

Je komt vanzelf blauwe pijlen tegen die zijn aangebracht. Gebruik Google Maps : Cala Blanca – Ibiza. Je ziet op de kaart dan de camino’s ( weg ) staan, evenals de tunnel met de beroemde schildpad. Ga op avontuur en je komt in een prachtig ruig gebied terecht.

 

 

Wil je meer info mail naar : info@mijntipsibiza.nl

 

Terug naar Menu

 

specials

  • Casa Suenos, Casa su Amor, Can Yasmine, Can Caro, Can Rafaël en Casa Pedro

  • Casa Relajante

  • Casa Rocca, Studio Cecilia en Gypset

  • Sahara Lodge / Casa Uli / MeCasa (B & B)

  • Can Pep / Villa Santana

  • Casa Buganvila / Casa Lavander en Casa Sabine