Voorjaar op Ibiza

Es-Vedra-in-het-voorjaar-1[1]Terwijl Nederland nog somber, koud, grauw en grijs is, kun je er ook voor kiezen om voor 4 of 5 dagen naar Ibiza te gaan. De zon opzoeken in het voorjaar is op alle fronten heerlijk. Transavia vliegt in deze periode voor spotprijzen en zoals je zult weten  in 2,5 uur vliegen kun jij al heerlijk gaan genieten op Ibiza.

Met een beetje geluk zit je in februari ergens op een strandje te genieten van de dan al heerlijke temperaturen. In het noordwesten bij de plaats Santa Agnes kun je het wonder van de amandelbloesem aanschouwen. In een ongerepte vallei staan de amandelbomen in bloei. Je kijkt er je ogen uit. Maar er zijn ook andere plekken op het eiland waar de witte en roze zijdeachtige bloemen hun pracht laten zien. Achter San Juan op de weg naar Portinatx liggen een aantal goed verzorgde velden. En ook achter San Agustin vlakbij St. Joseph staan velden met bomen vol geurende bloesems. Natuurlijk staan over het hele eiland her en der bloeiende amandelbomen. En dan die heerlijke rust op het eiland. Relaxed rijdend in je huurauto zonder al te veel tegenliggers. Overdag is het goed vertoeven, genietend van een heerlijke “copa de rosado”. Omdat het ‘s avonds nog kan afkoelen, moet je juist overdag genieten. Ga je in Maart, dan heb je al weer meer kans op zo, ook gaat er dan al meer open. Het is een fantastische periode op het eiland. Het voorjaar is in volle gang, overal bloemen, de sinaasappelbomen bloeien, prachtige groene dennenbomen. Werkelijk iedere dag kun je zomaar tegen een strak blauwe lucht aankijken. Af en toe een wolkje, maar heerlijke temperaturen van zo’n 18 tot 20 graden. Er zijn ook al genoeg lokaties op de diverse stranden geopend. Het personeel dat nog de tijd voor je heeft, fris is en zin heeft in een nieuw seizoen ! De prachtige natuur in dit jaargetijde en heerlijk ruikend naar o.a. rozemarijn en tijm.

De volgende zaken hebben wij bezocht, dus ga jij een keer in het voorjaar naar Ibiza, kun je hier zeker terecht :

Sa Caleta

sa CaletaWat is er nu lekkerder dan in de stralende zon een heerlijke paëlla te eten. Genietend van de prachtige baai met een “pan aïoli “en een lekker wijntje. Ze maken de paëlla hier vers, dus reken er op dat je een uurtje moet wachten, maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.

Zorg wel dat je een tafel reserveerd want vooral zondag kan het hier behoorlijk druk zijn. En kom op tijd, want de zon is hier rond 16.00uur verdwenen achter de klif. Sa Caleta is een van onze toplokaties.

Lees meer

 

 

Bellamar

Open vanaf 1 maart, op het Talamanca strand. Bellamar hoort bij onze favorieten. Een heerlijke knusse plek. Schijnt de zon, dan zit je hier “als God in Frankrijk”, maar nog beter …. op Ibiza. De lieve eigenaren zorgen ervoor dat je niets te kort komt. In deze gemoedelijke sfeer is het 100 % genieten.

Lees meer

 

 

 

Hostal la Torre

zonsondergang 3Op Cap Negret, net boven St Antonio met een geweldig uitzicht op de Middellandse Zee ligt dit heerlijk rustig gelegen hotel.

In het verleden een oud en goedkoop hostel. Maar inmiddels is het overgenomen door de Mambo Group en heeft het een flinke opknapbeurt ondergaan. Het terras van het restaurant is geopend voor ontbijt, lunch en diner.

Overigens ……. de meeste mensen die hier komen, willen genieten van de spectaculaire zonsondergang. Dus ga hier tegen het einde van de middag heen, bestel een lekker drankje…tapa-tje erbij, heerlijk muziekje op de achtergrond en ervaar de echte Ibiza sfeer.

La Escollera

la Escollera 1Voor ons toplokatie nr. 1 ………Heerlijk met de blote voetjes in het zand je laten verwennen. Wat snappen ze het hier goed. Een betere plek voor een lunch zijn we nog niet tegen gekomen. Je betaald hier iets meer dan bij de gemiddelde zaak, maar je krijgt er dan ook op alle fronten veel voor. Overigens ook een simpele  macaroni of spaghetti kun je hier eten, dus …. de prijs is ook afhankelijk van je eetlust. En …….niet te vergeten de prachtige plek. !

Wel reserveren, want ondanks dat het voorseizoen is, kan het hier zeker op een mooie zonnige dag super druk zijn.

Lees meer:

 

 

 

 

 

El Zaguan

pinxtosEl Zaguan is een bijzonder restaurant in het centrum van Ibiza gelegen aan de Avenida Bartolom Rosello 15. Een brede doorgaande weg vanaf de haven in noordelijke richting. ! Je kunt hier simpele gerechten van de kaart eten, maar de specialiteit zijn de pinxtos. koude hapjes die in vitrines op de brede bar staan. Je pakt een bord en haalt uit de vitrine’s dat wat je wilt eten. De stokjes bewaar je op je bord en worden op het einde bij het afrekenen geteld. Ook komt men regelmatig langs met warme tapas, zo vers uit de keuken geserveerd. Garnalenkroketjes, kleine hamburgertjes, champignons op een stokbroodje, worstjes, alles komt voorbij. Je pakt van het bord, wat je wilt, en ook hiervan bewaar je de stokjes weer keurig. We komen hier zeer graag, want de keuken is prima, het personeel aardig en de ambiance speciaal. Absoluut een aanrader.

La Finca can Suldat

La finca can SuldatOp een speciale plek, net buiten Es Canar vind je na goed zoeken, het speciale restaurantje : La Finca can Suldat.  Eenvoudigheid is hier troef, maar de echte Ibiza sfeer des te groter. De kaart is klein, maar pak hier een entrecote en je zit altijd goed. Regelmatig is er live muziek. En ….. hier kun je het laat maken….. tot 04.00 uur open.

Als je, komende vanaf ‘s-Argamassa, langs de camping La Playa, Es Canar binnenrijdt, dan is het het 2de straatje, bij bar ‘Stüble” linksaf. Het straatje heet hier : Font des Murtar. Gewoon door blijven rijden tot je uitkomt bij, aan de linkerkant van de weg, La Finca Can Suldat

C/ Font des Murtar | Carretera Es Canar, Es Canar, Ibiza

Lees meer

Can Curuné

can CuruneEen favoriet ri. het noorden van het eiland is bar en restaurant Can Curuné. Voor zowel de Ibicenco’s, locals, tijdelijke bewoners van het eiland en de toerist is deze plek een must. Hier ontmoet je, eet je wat, zoek je op internet met je laptop ( gratis Wi-Fi ), alle nationaliteiten komen hier samen. Je merkt het meteen aan de warme sfeer als je hier binnenkomt, …. iedereen voelt er zich thuis. Op de weg naar San Joan.

Can Jaume

Can Jaume 6Can Jaume is de perfecte lokatie op het strand van Cala Vadella. Gelegen tussen de pijnbomen waan je je in de zon “als God op Ibiza”. Met uitzicht op de prachtige baai, gelegen tussen de rotsen, krijg je het gevoel hier nooit meer weg te willen gaan. Je “café con leche of café solo”  die je ’s morgens met de voetjes in het zand drinkt, smaakt toch echt veel beter alleen al vanwege de super relaxte sfeer. Ook  gingen  we hier regelmatig lunchen, met natuurlijk “un copa de vino rosado of “una cana”( een tapbiertje ). Ben je in de buurt, dan adviseren wij je toch echt om  hier neer te strijken om te genieten van “een stukje paradijs op Ibiza”.

 

 

Can Pilot

Zeer bekend bij de inwoners van Ibiza is restaurant Can Pilot. Hele families tegelijk komen hier naar toe voor een lekker stuk vlees. Wij aten al enkele keren een lekkere ossehaas of ribeye van de grill. Op de menukaart heet dit : Asador.

Can Pilot 3Echt een aanrader en nog eens gezellig ook. Het is wel aan te raden om ook hier vooraf te reserveren.

Lees meer

 

Yemanja

Yemanja met Ronald en BabetteOok het hele jaar open is op Cala Jondal : Yemanja. Gezellige sfeer, mooie lokatie en op een van de populaire baaien van Ibiza. Gelegen naast de mega populaire beachclub Blue Marlin. Wij aten hier nog nooit slecht en de sangria is hier heerlijk.

Lees meer

 

 

Es Vedra

Es Vedra Katharina PrzeslawskaHet pronkstuk van Ibiza ………. Es Vedra. De magische rots, die als het ware uit het water omhoog lijkt komen. Via een speciale weg kun je tot een de rotsrand komen om te genieten en te proeven van de magie die je hier voelt.

Vanaf Cala D’Hort heb je een geweldig uitzicht, maar er zijn ook diverse plateau’s van waaraf je in de vrijheid van de natuur kunt genieten van de rots. Rijdt dan richting Cala Carbo en volg de weg naar Landhotel Calador. Laat dit hotel, rechts van je liggen en rijdt naar de woonhuizen aan de rotskant. Straatje inrijden, auto ergens parkeren en zoek naar een mooi plek op de rotsen.

Andere route : Rijdt richting cala D’Hort. Let op het bord : Torre des Savinar. Rijdt het pad in waar enkele vuilniscontainers staan. Rijdt hier zo ver mogelijk door, stap dan uit en zoek dan zelf je weg naar de rotsrand. Bij een mooi plateau heb je hier een prachtig uitzicht op Es Vedra. p.s. Laat bij het parkeren niets waardevols in je auto achter. !

Lees meer

The Cotton Beach Club

The Cotton Beach ClubThe Cotton Beach Club is een van de toonaangevende clubs op Cala Tarida. Hoog gelegen op de rotsen, met een prachtig uitzicht over de baai ga je het bijna niet mooier meemaken. De Beach Club is trendy, bijna sjiek te noemen. Je kunt er heerlijk lunchen, dineren, maar ook borrelen. In de winter alleen in het weekend geopend.

Benirras op zondag

Filmpje

Benirras-Beach-Ibiza-Sunday-Drums16[1]In het voorjaar is het nog leuk om naar Benirras te gaan. Elements is heerlijk relaxed en de trommelaars zijn nog normaal te  benaderen. Geen file naar dit kleine populaire strandje, maar gewoon vooraan de auto parkeren.

Klik hierboven op ons filmpje wat we gemaakt hebben. Dan ben je overtuigd.

 

Zelf een avondje koken

GarnalenEigenlijk best een goed idee. Lekker in je huis of appartement de keuken in. Onze tip : Ga naar de Eroski of Mercadona en koop op de prachtige en uitgebreide visafdeling  een lekkere vis, bijv.  zalm of een dorade of misschien een fiks aantal grote gamba’s, ( zie foto ). Voor niet te veel  geld heb je geweldige vis op je bord. Check ook even wat er die dag in de aanbieding is. Wil je liever vlees, zoek dan in dezelfde supermarkt op de vleesafdeling naar een mooi stukje vlees. Een entrecote kopen we graag bij Eroski. Iedere hobbykok wordt hier heel gelukkig van.

Hippiemarkten open in het voorjaar

Een van de meest populaire attracties van Ibiza zijn de markten, zeer talrijk tijdens de zomermaanden. Als u graag unieke ontwerpen koopt of tweedehands schatten uit de vergetelheid redt, geef het dan niet op tijdens uw winteruitje naar Ibiza; in het laagseizoen is er ook ruimte voor markten.

Lees meer

 

Een hele belangrijke TIP

Zoek een lekkere dag uit…. stap in je huurauto….. rijdt naar verschillende vooraf uitgezochte plekjes…… geniet vooral tijdens het rijden van de prachtige omgeving ……. stop onderweg om te genieten en nog eens te genieten. Echt… doe rustig aan….. het wordt vanzelf avond….. Veel plezier.

Amandelbloesem

Een van de mooiste periodes voor een bezoekje aan het eiland Ibiza is tussen eind januari en half februari, wanneer het eiland probeert het voorjaar voor te zijn dankzij de bloei van de amandelbomen. Als je nadenkt over een weekendje weg in de winter, aarzel dan niet. Je vindt een zeer aangename temperatuur gedurende de dag, veel rust en één van de mooiste natuurlijke schouwspellen van het eiland.
Hoewel er veel amandelbomen verspreid staan over het hele eiland, vindt je een hogere concentratie rond het dorp van Santa Agnès. Daar, in de zogenaamde plá de Corona, vindt je één van de mooiste winterbeelden van Ibiza.

Verdere lokaties die in het voorjaar ook open zijn

Klik op de naam voor verdere verwijzingen

Atzaro Beach

Cán Pilot

Can Bass

Montesol

Sa Caleta

Croissant Show

Bar Anita

Bar Costa

El Zaguan 

Cala Bonita

Il Giardinetto

Nagai

Sa Calma

Café de Hoeck (weekend)                        

The Boathouse

Cappuccino

Jockey Club (weekend)

Terug naar Menu

specials

  • Casa Suenos, Casa su Amor, Can Yasmine, Can Caro, Can Rafaël en Casa Pedro

  • Casa Relajante

  • Casa Rocca, Studio Cecilia en Gypset

  • Sahara Lodge / Casa Uli / MeCasa (B & B)

  • Can Pep / Villa Santana

  • Casa Buganvila / Casa Lavander en Casa Sabine