Café de Hoeck – Figueretas

Een puur Hollands café in het centrum van Figueretas. De eigenaren, Manuela en John, zorgen voor een stukje Nederlandse gezelligheid op Ibiza. Gewoon als je een avondje wilt gaan stappen en lekker onder de Nederlanders wilt zijn.

Café De Hoeck 1 - kopieHet café is nog steeds de enige bruine kroeg op Ibiza. Het is er laagdrempelig. Aan eenieder willen zij het gevoel geven dat ze in hun eigen huiskamer zitten. De laatste jaren is er een andere trend gaande en dat is dat Amerikanen ( vanaf de cruiseschepen ) ook hun weg hebben gevonden richting het café. “They really like the Dutch”. In de winter zijn ze helemaal een internationale meltpot en hebben zij ook vaste Spaanse gasten. Ondanks het feit dat Café de Hoeck van oudsher een Hollands café is en zij daar ook trots op zijn , kunnen ze concluderen dat ze toch met de tijd zijn meegegaan en ook toegankelijk zijn geworden voor eenieder. Naast vele Hollandse snacks en broodjes maakt Manuela regelmatig een dagspecial uit de Surinaamse, Indische, Thaise en Chinese keuken. Wat misschien niet bij het brede publiek bekend is maar wel een feit dat de Surinaamse keuken uit heel veel verschillende keukens bestaat waaronder de Hindoestaanse, Javaanse, Chinese, Creoolse, Indiaanse, Joodse en Nederlandse . Echte homemade soulfood.

Cafe de Hoeck heeft nu meer als daarvoor een grotere diversiteit . Regelmatig ontstaat er een spontaan feestje… de ene keer met Hollandse krakers en dan weer een heuse salsa caribbean night of ook echte rockavonden. Voetbal en de Grand Prix zijn veel gevraagde sporten die bij hun te zien zijn maar ook Songfestivals, The Voice enz . In de winter hebben ze regelmatig een dartkampioenschap. Ze kijken heel erg uit naar het komend seizoen want, ……. de nieuwe boulevard van Figueretas wordt prachtig, de hippiemarkt komt aan het einde van de straat en ook de tickets voor de boten is verplaatst richting hun straat. En dan is er ook nog de nieuwe tapas bar Ca la Nina bijgekomen. Het kan niet anders dat het een mooi seizoen gaat worden. Figueretas heeft zijn allure en schoonheid weer helemaal terug!

 

 

Terug naar Algemene Tip

specials

  • Casa Suenos / Casa su Amor / Casa Cecilia / Villa Ronaldo / Buen Lugar

  • Floreale / Can Alesia / Can Pep / Villa Santana en Can Frasesch

  • Studio Cecilia / Studio Ginny / Casa Aiylene en B&B Casa Pajaros Libres

  • Auto verhuur

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine

  • Casa Relajante (omgeving St. Eularia)