El Chiringuito

Cala Gracioneta 7Bij St. Antonio naar het noorden richting St Agnes, staat de baai al aangegeven, Cala Gracioneta.
Een kleine intieme baai met een prachtig restaurant : El Chiringuito. Op de rotsen zijn op de plateaus mooie zitjes gecreëerd, zodat er een bijzondere sfeer ontstaat.

Of je hier nu gaat ontbijten, lunchen of ’s avonds dineren, de beleving is hier optimaal.

Het restaurant oogt erg gezellig en de ligging in het kleine baaitje is uniek en intiem.  Het restaurant neemt het hele baaitje in beslag en is omringd door rotsen met pijnbomen. Hierdoor heerst er een knusse sfeer en je lijkt er even weg te zijn van de wereld terwijl je vanaf het terras met een wijntje geniet van de prachtige omgeving.
Het restaurant heeft een Mediterraanse kaart, maar je kunt hier ook prima terecht voor een goede hamburger of een salade. Tevens is er ook een leuke bar aanwezig waar je heerlijke verse cocktails kunt krijgen. Er zijn verschillende tafeltjes beschikbaar in het restaurant en op het strand zijn er een aantal lounge bedden die je kunt huren. Natuurlijk kun je ook gewoon je handdoek meenemen en op het strand gaan liggen.
De prijzen liggen er wel iets hoger dan bij het gemiddelde beach restaurant, maar dat komt mede door de prachtige en unieke omgeving. Toch is de wat hogere prijs het zeker waard. Het eten is er heerlijk en de porties zijn ook redelijk groot te noemen.
In het hoogseizoen is er ook vaak een DJ aanwezig en wordt er regelmatig relaxte Ibiza lounge / deephouse muziek gedraaid. Het personeel is wat ons betreft altijd erg aardig en attent.
Chiringuito Gracioneta is echt een perfecte plek om te genieten van de schoonheid die Ibiza te bieden heeft. Ook families met kinderen kunnen hier goed terecht. Het zand voor het restaurant is erg fijn en water blijft lang ondiep.

Wil je van de zonsondergang genieten tijdens je diner, zorg dan dat je op tijd aangeschoven bent. Romantischer gaat het niet worden. De keuken staat hier goed aangeschreven en de paella is een aanrader. En ook hier is vooraf bellen te adviseren.

Een kleine kanttekening: Dit restaurant is prima te doen in het voor- en naseizoen. In het hoogseizoen is het er veel te druk. Persoonlijk vinden wij deze cala veel te benauwd en te klein.

Tel : 0034 971 34 83 38

 

Terug naar Restaurants

 

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Villa Yosephina / Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Ginny / Cozy Caravan

  • Auto verhuur

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante