Tres Reyes Magos

drie-koningen1In Spanje kijken de kinderen elk jaar weer uit naar de dag van de drie koningen, of in het Spaans de Tres Reyes Magos. Er worden briefjes geschreven met de wensen aan de drie koningen en er wordt natuurlijk gelet op het goede gedrag van de kinderen van het afgelopen jaar.

De Spanjaarden vieren de aankomst van de Reyes Magos met feestelijke lichtjes, en een grote en vrolijke optocht, de Cabalgata de los Reyes Magos. De koningen rijden te paard of in feestelijke wagens door de straten en gooien lekkernijen naar de kinderen.

De Driekoningen geven cadeautjes , omdat op deze dag de Koningen ook cadeaus aan het kindje Jezus gaven. De dag ervoor wordt in bijna alle plaatsen een driekoningenoptocht georganiseerd, vergelijkbaar met de intocht van Sinterklaas in Nederland.

Op 5 januari is er een driekoningenoptocht (Cabalgata Reyes Magos) Ondertussen worden er van wagens heel veel snoepjes gegooid, het hoogte punt is natuurlijk als de wagen van de drie koningen voorbij komt met de vriendelijk wuivende wijzen. Als de driekoningenoptocht voorbij is worden thuis de schoentjes onder de kerstboom gezet, soms worden er ook kleine geschenken voor de koningen en hun kamelen erbij gezet zoals mandarijnen, walnoten of water. In de nacht van 5 januari op 6 januari zetten de kinderen hun schoentje neer. Aangezien deze religieuze vorsten, net als de kerstman, van lekkere dingen houden, leggen de Spaanse kinderen vaak snoepgoed voor de koningen en hooi voor hun kamelen neer.

´s Ochtends ontdekken de kinderen dat de koningen van het snoepgoed geprobeerd hebben, de kamelen hun hooi opgegeten hebben en er cadeautjes liggen te wachten om uitgepakt te worden. Op 6 januari, de scholen zijn die dag gesloten, wordt tijdens het ontbijt de cadeaus door de kinderen uitgepakt. Ook wordt er een typische Spaanse lekkernij gegeten de Roscón de Reyes (driekoningenkrans). Deze ronde cake, is versierd met allerlei gekleurde snoepjes, en traditioneel zit ergens een boon verstopt. Als je het pech hebt dat je de boon in je stuk cake hebt, moet je de cake betalen. Maar je wordt dan wel tot koning of koningin bekroond.

carbon-dulce-l-_xwb0v1De kinderen die niet lief zijn geweest, bij ons in Nederland gaan ze in de zak en of krijgen ze de roe. Hier krijgen de kinderen carbón dulce, dit zijn zoete snoepjes die verdacht veel lijkt op zwarte steenkool.

 

 

 

Terug naar Evenementen

specials

  • Casa Suenos / Casa su Amor / Casa Cecilia / Villa Ronaldo / Buen Lugar

  • Floreale / Can Alesia / Can Pep / Villa Santana en Can Frasesch

  • Studio Cecilia / Studio Ginny / Casa Aiylene en B&B Casa Pajaros Libres

  • Auto verhuur

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine

  • Casa Relajante (omgeving St. Eularia)