Aïoli

Aioli 2 Dikwijls hebben we een heerlijke aïoli proberen te maken. Eindelijk een goed recept gevonden in het boek: Eivissa Food van Kim Lenders. Zij vond de aïoli bij Balafia de lekkerste van het eiland. En we kunnen dit inderdaad beamen. Ze maken hem daar op een authentieke manier, niet mayonaise-achtig.

Benodigdheden:

– 1,5 eetlepel zeezout

– 10 – 12 tenen knoflook

– citroen-olie ( halve citroen, 200 ml olijfolie en 50 ml zonnebloem-olie )

– halve citroen.

Doe het zout in een vijzel en stamp daar stuk voor stuk de tenen knoflook bij tot een smeuïge puree. Voeg 2 eetlepels citroen-olie toe en een extra kneepje citroen terwijl je blijft door stampen. Voeg nog wat citroen-olie en stamp door. Voeg nog een scheutje olie toe terwijl je heel snel roert. Voeg nog een kneepje citroen toe. Ga zo door tot alle ingrediënten gebruikt zijn, je arm lam is en het mengsel lijkt op aardappelpuree.

Terug naar Recepten

specials

  • Recent Posts

  • Can Yasmine

  • Casa Relajante

  • Casa Perla , Gypset

  • Can Pep / Villa Santana

  • Casa Buganvila / Casa Lavander en Casa Sabine