Albondigas

Albondigas-con-salsa-de-tomateBenodigdheden:

Voor de saus: 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 1,5 blik gepelde tomaten ( 600 ml )

Voor het deeg: 8 sneetjes witbrood, 200 ml melk, 750 gr. rundergehakt, 2 uien, bosje koliander. 1 ei, 7 el zonnebloemolie

Begin met de saus. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit in wat olijfolie in een grote braadpan. Voeg in stukjes gesneden paprika toe en schep een paar keer om. Doe na 5 minuten de tomatenblokjes erbij, voeg zout en peper toe en laat zonder deksel 10 minuten pruttelen op laag vuur. Mix het geheel kort met een staafmixer tot een grove saus en draai het vuur uit.

Week voor het gehakt eerst het witbrood een paar minuten in de melk. Knijp het vocht eruit en doe het samen met het gehakt, de fijngehakte ui en koriander,ei en wat zout in een kom. Kneed goed en maak van het mengsel middelgrote ballen. Bak de ballen op hoog vuur rondom in de zonnebloemolie.

Zet de pan met tomatensaus op laag vuur, leg de ballen erin en laat ze in 15 – 20 minuten garen. Garneer met kolianderblaadjes.

 

Uit: Eivissa Food van Kim Lenders

Terug naar Recepten

 

specials

  • Recent Posts

  • Can Yasmine

  • Casa Relajante

  • Casa Perla , Gypset

  • Can Pep / Villa Santana

  • Casa Buganvila / Casa Lavander en Casa Sabine