Formentera

292px-Formentera[1]Misschien is dit wel de eerste keer dat je van dit eiland hoort. Het is niet vreemd dat je nog geen kennis hebt genomen van dit kleine eiland. Het is namelijk één van de kleinere eilanden van de Balearen en veel minder bekend dan het ‘grote zusje’ Ibiza. Desalniettemin doet Formentera niet onder voor Ibiza. Sterker nog, dit kleine pareltje van de Balearen zal je verbazen door zijn kleinschaligheid, pittoreske huisjes en groene rustgevende natuur.

Het eiland ligt 7 kilometer zuidwaarts van Ibiza. Het eiland heeft nog geen 11.000 inwoners en is ongeveer 19 kilometer lang. De grootste plaatst die dit eiland kent is San Francisco de Formentera. De gelijknamige gemeente Formentera, waarvan dit het grootste en tevens enige bewoonde eiland is, kent nog twee onbewoonde eilandjes. Deze zijn net als dit eiland, alleen per boot bereikbaar. Hierdoor zul je geen grote hoeveelheden toeristen tegenkomen en is het eiland door zijn eenvoud en rust, puur te noemen.

Formentera_illetes[1]Dit eiland heeft zijn naam te danken aan de Romeinen. Doordat er veel zoetwater werd gevonden en de grond enorm vruchtbaar was, werd dit eiland Fruimentera genoemd. Het eiland is niet altijd bewoond geweest. Net zoals veel andere kustplekken en eilanden is ook dit eiland bedreigt door piraterij. In combinatie met de uitgeputte landbouwgrond was er geen mogelijkheid meer om dit eiland te bewonen. Later, rond de 18e eeuw zijn er mondjesmaat inwoners van Ibiza vertrokken naar dit kleine en rustige eilandje.

Dit eiland leent zich perfect voor overwinteraars, gezinnen, naturisten maar ook dagjes mensen. Er gaat namelijk een veerboot vanaf Ibiza en binnen 35 minuten zet je voet aan wal. Mensen die langer dan een dag op dit eiland willen verblijven hebben de mogelijkheid om in prachtige villa’s, kleinschalige appartementen of in mooie hotels te verblijven.

Op dit eiland kom je niet om te feesten noch voor spectaculaire outdoor activiteiten. Je komt hier juist om even één te zijn met de natuur. De flora en fauna zijn het hele jaar door adembenemend en ook is er een natuurgebied dat las Salinas heet. Hier is de zoutwinning van Formentera.

Bron: Idyllisch Ibiza

Terug naar Tips

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan / Gypset / Contigo

  • PCR / SNEL test

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante