Es Vedra

De rots “Es Vedra” is het oriëntatiepunt van Ibiza.

Es Vedra 14Sommige beweren dat deze rots onder water is verbonden met de Peñon d’Ifach rots in Calpe, precies aan de andere kant van het water op het vaste land van Spanje. Beide rotsen lijken ook als twee druppels water op elkaar.

Het is een rots van 382 m hoog gelegen aan de zuid-west kust van Ibiza.

Velen geloven dat er een vloek rust op het eiland. Vele mythen doen hierover de ronde. Voor de kust zouden schepen zijn vergaan omdat een onverklaarbaar krachtenveld ze aantrok. Er waren ook postduiven die nooit meer terug keerden. Het eiland zou de magnetische tegenpool zijn van de Bermuda Driehoek. Ook UFO’s zijn hier neer gestreken.

Wat er klopt van de wilde verhalen over Es Vedra en wat is ingenomen door het drugsgebruik van de hippies die hier hun vollemaansfeesten vierden laten we in het midden.

De voor ons mooiste route : Vanaf de weg, cala Carbo – cala Vadella de weg volgen richting cala D’Hort.  Bij de T-splitsing ( rechtsaf cala D’Hort ), hier linksaf gaan. Enkele honderden meters verder, net voor de bocht rechtsaf de verharde weg oprijden. Let op het bord : Torre des Savinar.  Deze weg volgen totdat je bij een plek komt waar je gemakkelijk je auto kunt parkeren. Een pad rechtdoor volgen. Loop deze weg af tot je bij het plateau komt, waar je een prachtig uitzicht hebt op Es Vedra.

Als prachtige beloning kun je hier op het plateau een beetje naar links lopen, een paadje naar beneden volgen , naar rechts en daar is de beroemde hippiegrot.

 

 

 

 

 

 

2de route :

Vanaf de weg, cala Carbo – cala Vadella de weg volgen richting cala D’Hort.  Bij de T-splitsing ( rechtsaf cala D’Hort ) rechtdoor gaan langs de containers over de verharde weg. Rijdt het pad in waar rechts de vuilniscontainers staan. Rijdt hier zo ver mogelijk door, een keer naar rechts bij een huis , dan weer naar links, rijden totdat je het genoeg vindt, stap dan uit en loop dan zelf je weg naar de rotsrand, Bij een mooi plateau heb je hier een prachtig uitzicht op Es Vedra.

Vanaf Cala D’Hort heb je ook een geweldig uitzicht, maar er zijn ook diverse plateau’s van waaraf je in de vrijheid van de natuur kunt genieten van de rots. Rijdt dan richting Cala Carbo en volg de weg naar Landhotel Calador. Laat dit hotel, rechts van je liggen en rijdt naar de woonhuizen aan de rotskant. Straatje inrijden, auto ergens parkeren en zoek naar een mooi plek op de rotsen.

 

 

Terug naar Bijzondere Lokaties

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan

  • Casa Rocca / Gypset

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante