Hierbas

 

De naam zegt genoeg: Hierbas = kruiden.

Het is een typisch lokaal drankje van de Balearen.

Heerlijk als digestief. Let dus op als er een serveerster na het dineren vraagt of je een “chupito”  wilt , dan krijg je meestal gratis een “Hierbas de la casa”. Overigens chupito betekent: ” teugje ”

Hierbas Ibicencas is een met anijs gearomatiseerde likeur, gemaakt van aromatische plantenextracten, gekenmerkt door verschillende mate van zoetheid. Mede door het hoge niveau van het product is de consumptie van deze likeur erg populair in de Balearen. Ze maken deel uit van de traditionele gebruiken van de eilanden en veel families hebben zelfgemaakte varianten met behulp van hun eigen familie recept. Deze recepten zijn veelal overgedragen van generatie op generatie en worden vaak geheim gehouden.

 

 

 

 

 

Het is algemeen bekend dat vroeger veel van de eilanders leefden van vissen in combinatie met landbouw- en veeteeltactiviteiten. Echter in ongeveer 1880 had een van hen, Juan Mari Mayans, andere prioriteiten en is met de boot naar Barcelona gereisd, om het eiland te kunnen voorzien van items en gebruiksvoorwerpen die daar niet kon worden gevonden. Hij leerde de geheimen van het distilleren en hoe alcoholische dranken te maken. In datzelfde jaar stichten hij een kleine fabriek op Formentera die, jaren later, zou verhuizen naar Ibiza. Inmiddels is Mari Mayans, niet alleen de oudste, maar ook de beste producent van Hierbas Ibicencas. De Hierbas van Mari Mayans staat voor kwaliteit, continuteit en perfectie.

Terug naar Algemene Tips

 

 

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan

  • Casa Rocca / Gypset

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante