Moet ik een auto huren als ik op vakantie ga naar Ibiza?

Moet ik een auto huren als ik op vakantie ga naar Ibiza?

Dit is een bij ons veel gestelde vraag. Zeker geldt het voor de vakantieganger die voor de eerste keer naar Ibiza gaat en geen idee heeft hoe groot dit eiland eigenlijk is. Met een totale oppervlakte van 570 km2, is de langste afstand binnen 50 km te bereiken. Hierdoor kun je dus iedere dag een andere route kiezen naar een van te voren gepland doel. Als je meer van dit fantastische eiland wilt zien en niet alleen op je hangmat wilt luieren, zijn hier voor jou 5 voordelen waarom je dus een auto moet huren.

1Alquiler de coches en Ibiza - Moto Luis Rent a car.Tijd besparen en geld verdienen.

Als je niets wilt missen van al het moois wat Ibiza te bieden heeft, moet je zeker een auto huren. Je bespaart op deze manier heel veel van je kostbare tijd. Het is zo zonde en verspilde tijd. Hoewel het eiland regelmatige buslijnen heeft tussen de belangrijkste steden, dorpjes en de stranden, ben je toch zeker niet flexibel genoeg en sta je lang te wachten bij een standplaats. Voorbeelden van enkele verbindingen: Vliegveld – St Antonio € 30,-, Ibiza-stad- St Eularia € 20,- , Ibiza-stad – Playa d’en Bossa € 12,-

2. Maak een prachtige zonsondergang mee.

Met de auto kun je spontaan mooie dingen meemaken die niet zomaar te bezoeken zijn met de bus of taxi ( tenzij je de taxi-chauffeur laat wachten ). Je merkt plotseling dat er een prachtige zonsondergang is, dus pak je auto en rijdt bijvoorbeeld naar Cala Comte of Cala Benirras en ga op in de sfeer van dat moment.

3. Speciale plekken ontdekken.

Het strand van Aqua Blanca, de amandelbomen bij St Agnes, de afgelegen en stille kerk van St Vincent, de nederzetting van Sa Caleta, de kliffen van Es Cubells of het prachtig opdoemende beeld van Es Vedra kun je alleen zien als je kiest voor een huurauto tijdens je verblijf op Ibiza. …En dit zijn maar een paar voorbeelden.

4. Verborgen restaurants bezoeken.

De keuken van Ibiza is zo breed, dat je er een volledig zomer zou moeten zijn om ze allemaal te bezoeken. En dan nog heb je ze niet allemaal gehad. Als je een auto huurt kom je gemakkelijk bij deze gastronomische schatten die buiten Ibiza-stad liggen. Enkele voorbeelden zijn: La Paloma, Es Torrent, Ca’s Pagès, Bambuddha of Amante. Daarnaast is er altijd dat restaurant of die poster die je aandacht weet te trekken om er zomaar naar toe te rijden. het is er een walhalla voor de Bourgondiër.

Anyway the wind blows5. Verborgen baaien zoeken.

… en dat kan alleen maar bereikt worden met je huurauto. Rijdt eens speciaal naar Cala d’en Serra, Xarraca, Cala Carbo of Cala Moli.

 

Wij nemen aan dat je er nu toch wel van overtuigd bent om een auto te huren.

Klik hier om te lezen hoe je dit het beste kunt regelen en boek daarom vandaag nog die auto.

Terug naar Tips

 

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan / Gypset / Contigo

  • PCR / SNEL test

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante