Can Soleil / Stonehenge

En zo gingen we maar eens op zoek naar Can Soleil.

Veel hadden we al gehoord over deze bijzondere plek op Ibiza, een landgoed met het huis van de Canadese miljardair Guy Laliberté, oprichter van : Cirque du Soleil. En op dat landgoed de plek waar het om draait : het “Stonehenge” van Ibiza.

Uiteindelijk was het niet zo moeilijk te vinden, want op de weg naar cala Comte zie je een weg naar links waar je een steen ziet met daarop Can Soleil. Deze weg volgen tot je bij een splitsing komt met enkele huizen, hier rechtsaf en het verharde pad blijven volgen. Zet ergens je auto neer en loop dan richting zee.

Plotseling zagen we ergens in het land enkele deuren staan. Héél bijzonder. Wat de naam ook mag zijn, voor ons zijn dit ” de deuren naar de  vrijheid”. Als je in deze deur gaat staan met je gezicht naar de zee, dan zie je bij helder weer Es Vedra in de contouren van de deur.

Iets verderop naar links zien we daar dan het kunstwerk :  Time and Space, want dat is de officiële naam en werd in 2014 ontworpen en gerealiseerd door de Australische kunstenaar Andrew Rogers.
Maar weinigen zijn op de hoogte van het bestaan ervan, en dat is zonde, want het absoluut een bezoekje waard!

De pilaren vormen een zonnewijzer. Op de middelste pilaar zie je bovenaan een stuk bladgoud.

Het geheel heeft iets mythisch en rustgevend en is een fantastische plek om naar de zonsondergang te kijken. Wij maakten er prachtige foto’s en wie wil dat nu niet. Zorg dus dat je camera of telefoon genoeg batterij heeft, want hier maak je voor je album bijzondere plaatjes.

Foto’s by Kristel van Herpt exclusief voor Mijn Tips Ibiza

Terug naar Algemene Tips

 

 

 

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan

  • Casa Rocca / Gypset

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante