Higo

Een enthousiast jong Nederlands team dat duidelijk plezier heeft in hun werk,  exploiteert hier sinds juni 2021 dit bijzondere restaurant.

De Nederlandse chefkok  kookt volgens de Nikkei keuken. Het is een verweving van de Japanse en Peruaanse keuken. Hij heeft zijn kookkunsten 4 jaar lang in de Japanse keuken opgedaan en deze ervaring past hij nu toe bij Higo. Vol passie vertelde hij ons over zijn belevenissen in Japan en hoe hij het vak daar heeft geleerd. En waarom vertellen we dit zo graag …….!? …. dat is omdat de Japanse keuken echt bijzonder is.

Higo is gelegen aan de haven van Santa Eularia, met mooi uitzicht op de jachten en de zee. Higo heeft een ruim gezellig terras en ook binnen zit je in een zeer gemoedelijke sfeer.

En wat een bijzondere ervaring is het als je van deze gerechten proeft. De smaakbeleving is zo overweldigend. Wij aten er verschillende  voorgerechtjes, diverse bordjes met kleine hapjes.

Specialiteit is : Ceviche, een Peruaans gerecht van rauwe vis, tijgermelk en limoen, peper en knoflook.

Wij aten de : Lubina con aji amarillo, mango, boniato y aceite de cilantro oftewel : Zeebaars met gele peper, mango, zoete aardappel en korianderolie.

Wat ons betreft is een aanrader ook zeker : Chicken Yakitori. Wat een smaakbeleving zeg! Op een kleine grill wordt deze heerlijke saté geserveerd.

En wat ons betreft, een tipje voor het nagerecht : Sake Sabayon – Sake met vanille ( of caramel ) ice cream……………. Dat is snoepen !

 

De  bar nodigt gasten uit om  te genieten van een aantal vakkundig gemixte cocktails terwijl ze alle akties in de keuken kunnen volgen. Of je nu een relaxte lunch of een romantische avond plant, een maaltijd bij Higo gaat je ongetwijfeld een culinaire beleving opleveren!

En dan hebben we het nog niet eens over de geweldig uitgekozen wijnen gehad. Zowel de rode als de witte wijn waren een feestje. Een zeer goede uitleg en sterker…we mochten zelfs ook even voorproeven.

Reserveren: +34690929094

Adres: Carrer de Sant Joan 38 (patio), 07840, Santa Eulalia, Ibiza
Openingstijden: di t/m zo, lunch: 13:30 uur – 17:00 uur, diner vanaf 19:30 uur.

 

 

Terug naar Restaurants

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Calma / B & B MeCasa / Cozy Caravan

  • Casa Rocca / Gypset

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante