s’Estanyol

2s’ Estanyol is een leuk klein strandje dichtbij Ibiza Stad. Het ligt van de hier benoemde het meest zuidelijk. Maar het is er ( nog ) niet te druk! Wellicht dat de lange zandweg naar het strand toe de massa op afstand houdt. Maar wij kunnen het jullie aanraden.

Het strand is redelijk geïsoleerd. Aan de rand van het strand zijn meer dan genoeg bomen om onder te schuilen voor de brandende zon. Last van harde zeewind heb je hier verder niet. Langs het water liggen keien en vooral ook veel kiezels. Om hier niet overheen te hoeven lopen, zijn er smalle steigertjes gemaakt. Van daar kun je het water ingaan. De rustige locatie maakt dat hier soms beroemdheden en ook lokale inwoners komen om zich terug te trekken en te ontspannen.

Bij het strandje staat een leuke beachclub – PK 2 – waar soms ook een DJ achter de draaitafel staat om de sfeer er een beetje in te houden. Het zand is van prima kwaliteit, en het blijft lang ondiep. Voor de pootje baders prima, voor diegenen die van zwemmen houden wellicht wat minder fijn. Dit strand wordt vaak gebruikt voor huwelijken of etentjes en is zelfs gebruikt voor de opname van de Nederlandse Film ‘Verliefd op Ibiza’. Zelfs James Blunt gaf hier een privé feest.

Hoe kom je hier: Rijdt naar het dorpje Jesus. Bij het witte kerkje ga je rechtsaf en volg deze weg. Uiteindelijk vindt je duidelijk op de borden s’Estanyol (linksaf). Volg deze borden. Na ongeveer 1,5 km kom je bij een zandpad aan. Deze is vrij lang. Gewoon naar beneden rijden, en je komt bij het strand uit. ……………..Zeer de moeite waard.

Sinds deze zomer ( 2016 ) is er een nieuwe Beachclub geopend. Cala Bonita

terug naar Stranden

specials

  • Casa Suenos/Casa su Amor/Casa Cecilia/Floreale

  • Can Pep / Villa Santana

  • Studio Cecilia / Studio Ginny / B & B MeCasa / Cozy Caravan / Gypset

  • PCR test

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine en Can Yasmine

  • Casa Relajante