Vino & Co

Vino & CoIn 2009 opende Nederlander Jeroen Hamersma in Can Bellotera, op de weg van Ibiza naar Sant Joseph een prachtige wijnshop, Vino & Co. Nu, ruim 9 jaar later, is het duidelijk dat hij een uitstekende keuze heeft gemaakt.

Wat een mooie, gezellige en ruim opgezette winkel heeft Jeroen en niet onbelangrijk, hij heeft een uitstekende collectie wijnen staan. Daarbij ook nog eens in alle mogelijke prijsklassen, dus je kunt er ongetwijfeld iets naar je eigen keuze vinden. Het grootste aanbod van de wijnen komt uit Spanje ( zo’n 80 % ) en daarnaast zijn er wijnen uit o.a. Frankrijk, Chili, Oostenrijk en Italie.

Jeroen heeft een simpele stelregel: “Je hoeft geen wijnkenner te zijn, om een lekkere wijn te herkennen”. Je hebt je eigen smaak en je houdt ervan of je houdt er niet van. Hij praat graag over wijnen en het aanbevelen van betaalbare wijnen vindt hij geweldig om te doen. Daarnaast het verhaal achter de produktie van deze wijnen. Het is duidelijk dat we te maken hebben met een bevlogen persoon.

Vino & Co3Jeroen is een Bourgondiër. Hij houdt van lekker eten en drinken. Daarnaast vindt hij het heerlijk om over deze passie te kunnen praten en het is daarom een genot om hem in zijn winkel te ontmoeten. En of je nu voor 1 flesje wijn komt of voor enkele dozen, hij vindt het heerlijk om er alleen al over te praten.

En een Bourgondiër houdt ook van lekker eten. Daarom kun je op vrijdagmiddag / avond bij Vino & Co terecht voor niet alleen aan glaasje wijn maar serveert Jeroen ook heerlijke snacks en tapas.  Een idee voor iedereen die een lekker glas wijn en een hapje kan appreciëren……..

In het winter seizoen zijn ze elke vrijdag avond open met homemade tapas ( kaas, worst, pate, stoofpotten enz ) en oesters. Er worden dan 25 wijnen geschonken  per glas te bestellen maar er is ook de mogelijkheid om elke fles uit de winkel te drinken voor de kostprijs plus € 10,- kurken geld. Dus een keuze uit 300 verschillende  wijnen.

De bezoekers zijn Ibiza Winter-Residents van 8 tot 100 jaar. Het is een zeer populaire avond,  om 5 uur open en sluiting om 24.00 uur. Op hun facebook pagina kan je zien hoe het er aan toe gaat.

De mensen worden uitgenodigd via deze FB pagina.

30261737_10156468710204345_5768787637397957713_n[1]Vanaf mei  gaat Vino & Co dagelijks starten met een Bistro.

Van maandag tot vrijdagavond staat Chefkok Rodney klaar voor je om allerlei kleine gerechtjes te bereiden en …natuurlijk onder het genot van een heerlijk glaasje wijn.

 

Terug naar Winkel Tips

 

specials

  • Casa Suenos / Casa su Amor / Casa Cecilia / Villa Ronaldo / Buen Lugar

  • Floreale / Can Alesia / Can Pep / Villa Santana en Can Frasesch

  • Studio Cecilia / Studio Ginny / Casa Aiylene en B&B Casa Pajaros Libres

  • Auto verhuur

  • Casa Buganvila / Casa Lavander / Casa Sabine

  • Casa Relajante (omgeving St. Eularia)